MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Jag skiter i allt, men det skiter jag i

Kategori: Min vardag

Jag är på otroligt dåligt humör idag. Vet i tjyven varför? Antagligen för att; 1. Verkar som att jag börjar bli sjuk igen. 2. Träningen ger mig inte de resultat jag vill ha. 3. Jag har dåligt med pengar den här månaden. 4. Det går inte som jag vill just nu. 5. Hunden gör mig galen.

Jag ska nu kolla på 2½ men och sen sova. Ca-tching! Kuwl.
/Mia - En vecka...

ps. vill hitta den där. jag förstår, iaf. ds.

Kan jag?

Kategori: Min vardag

Varför gör jag såhär? Blir verkligen trött på mig själv.
Inne hela dagen. Gör ingenting. Deppar ner mig, utan någon som helst anledning, och tycker synd om mig själv. Patetisk är rätta ordet!
Därför tog jag nyss en promenad med hunden, i ca. en halvtimma. Kanonskönt! Gick och funderade på massa saker och kom fram till en del beslut, medan andra tankar bara gjorde mig ännu mer förvirrad och till ett ännu större frågetecken än vad jag var innan. Hum? Plus-minus-noll-situation? Sen fanns det också en del tankar som fick mig att le och se sådär barnsligt lycklig ut, som man bara gör när man just tänker på det där. Löjligt vad ett leende kan sätta sig (a) I like it!

----------------------------

Otåligheten är min värsta fiende. Allt handlar egentligen bara om kontroll, men frågan är om jag kan behärska det? Jag tror det, men ibland verkar det inte så. Imorn måste jag ta tag i en av sakerna som gör mig otålig, och nu på direkten ska jag ta tag i två andra.
/Mia - Ler från öra till öra.

ps. tacoslagning borde läggas in på schemat. ds

Grogg till bloggen.

Kategori: Min vardag

Efter att mycket snällt kört mina föräldrar hem nu i natt, efter att de + Carros föräldrar varit här ikväll för middag och umgänge, så kände jag att jag förtjänade en liten drink nu innan sängen väntar :)
Att ligga i 50 km/h och puttra, pga att det är förbaskat halt på vägen, och sen vara tvungna att ringa polisen pga att en otroligt full och "väck" kvinna står på Handskerydsvägen, var krävande! Polisen, som nästintill aldrig verkar vara på plats när de behövs, hade ingen patrull i närheten, så vi fick helt enkelt själva parkera Sonja (bilen) och promenera en bit tillbaka uppför gatan för att checka läget. Lite hjälp lyckades vi åstadkomma, och vi är nu säkra på att hon är hemma i säkert förvar. Dagens insats! ;D

Har nu dessutom kommit på att klockarna ju vridits fram ett varv, så nu är det dags för sömn! Klockan är tjugo i fyra, för jösse namn... Jag ska denna natt, till skillnad mot förra, sova ensam. Tycker inte om det alls, men tror det är smällar man får ta. Blö! Saknar dig.
/Mia - Jag och Carro är i den perioden då vi är som allra vackrast: 20 år och beige'a jungfrur :P HAHA! Vilket påhitt.

ps. om jag inte är trött? fan, jag vill kramas. ds.

Vill inte mer :/

Kategori: Min vardag

Jag mår illa, och har gjort det lite smått några dagar nu :( Det är inte kul längre. Carro sa att hon på Life sagt till henne att man kan bli illamående av urrensningen, efter halva tiden ungefär, och det är precis i den perioden jag ligger. Suck! Hoppas det försvinner snart då. Jobbigt när man knappt kan äta pga det!

Well, anledningen till det här inlägget? Enligt min kära vän P1 ska man skriva minst 2 ggr / dag, så detta gör jag enbart för att lyda henne :P Så - ge henne skulden för bristen på de ovettiga sakerna som kan bli skrivna ;) www.paulinaskold.blogg.se

Jag som hade planerat att inte sova så länge idag, kravlade mig ur sängen vid halv tre :O Trött som bara den och ville egentligen bara ligga kvar under täcket och drömma vidare på min dröm. Den var bra, kommer jag ihåg :) Men, nja. Måste ju komma igång, eller? Glassade runt i lägenheten några timmar, betalade räkningar, promenad och sen en liten sväng på Willys med T innan det bar av till Friskvårdshuset! :) (bor där emellanåt!)
Träningen gick bra. Enbart combat dög alldeles utmärkt för mig - precis lagom trött och kände att jag var nöjd med mig själv :) Så det ska vara!

Jag har börjat bli omotiverad vad det gäller framtiden :( Vad är detta? Jag som velat, jag som brunnit och jag som sprallat runt av glädje pga detta vet inte längre. Vad ska jag göra? Söka till skolan, givetvis, men sen? Jag vill gärna tänka ett steg längre, men kommer ingen vart. Snurrsnurr!

Grattis HV till vinsten! Bara en kvar, sen möter och spöar ni skiten ur Färjestad :)
/Mia. - imorn efter jobbet? Händer då?

ps. det kittlas sådär jobbigt i mina muskler igen. Ni vet, kramas-musklerna som jag snackat om innan? .ds.

Onsdag.

Kategori: Min vardag

Sov länge, slängde mig framför tv:n och väntade otåligt, men snällt, på att Tott skulle komma förbi en sväng efter att han jobbat klart. Självklart att man längtade aningens :P ( (A) )
Avslutade tagget innan nattjobbet med en pizza PLUS våfflor tillsammans med Lia och Carro medan vi gluttade på hockeyn. Heja HV! Vore kul med dem mot Färjestad i finalen. Även om vi inte behöver några slagsmål i soffan, hrm, vore det lite småkul :P höhö. Jag är ju inte så stenseriös, så skulle nog kunna lyckas hålla det på en hyfsad nivå :)

Natten på posten gick bra! Himlans tur att Marie jobbade, och även sen att Freddan gjorde oss sällskap. Hur hade vi annars kunnat haft det "så kul"? ;) Men ja. Falska frimärken, fusk med frimärken och tråkiga vykort gjorde mig denna natt skrattande och icke gråtande av sorg. Tack för det :)

Imorn är det torsdag och jag är ledig. Blir förmodligen en runda på stan, enbart ett träningspass ist. för två för att därefter skynda hem och se hockeyn och ta det lugnt för att gå upp tidigt på fredag och träna två 30 min-pass tillsammans med Armi :) Bra start på dagen! Lagom trist att man sen jobbar 18.00 - 22.30 på kvällen, men jag ser stålarna rulla in så att säga. Frågan är vad som händer efteråt? Min kära sambo ska med ut och fira Fia som fyller år (fan att man ska jobba) så antar att jag bara ska hem... Kom och joina mig, dear? (A)

Well, ögonen börjar gå i kors. (Eller, egentligen inte. Men de borde!)
Nu ska jag drömma massa söta och fina drömmar och sen vakna leende, precis som i tis- och ons-morgon.
/Mia - the "muskare"

ps. långa nätter, där ute finns en värld av långa nätter. .ds.

Fortfarande vaken...

Kategori: Min vardag

Jag laddar upp med trötthet så att jag kan sova länge imorn och sen jobba natten. Det är inte särskilt roligt, men lätt värt det i slutändan :)

Ligger därför och lyssnar på bra musik, funderar över vad som kommer hända nu och så har jag även tankar på att hämta mig en macka. Är dock inte säker på det sistnämnda än :P
Gillar i vilket fall min nuvarande sits stenhårt. All musik som spelas ur mina, ganska kassa datorhögtalare, ger mig det jag behöver. Den har hjälpt mig många gånger, och idag gör den det på så sätt att den tyglar mig från att kasta mig över mobilen och ringa ett samtal (som med nästintill all säkerhet inte skulle uppskattas den här tiden på dygnet (A) ). Skulle bara vilja säga godnatt en gång till, men nej. Jag klarar mig bra ändå, för den här gången behöver jag inte oroa mig. Ingen klump i magen och inget som maler på ett irriterande sätt i huvudet, utan bara lugn och en härlig känsla som spridit sig genom hela kroppen. Oj! :)

Det är fortfarande så att jag är otroligt småförälskad i "Your body is a wonderland" med John Mayer. Den får mig fortfarande att dra tröjan över huvudet och snurra runt, om jag bara är på bra humör. Tyvärr väldigt synd att jag just nu inte har mer än ett linne på mig, för annars hade jag lätt stått upp och snurrat mig helt yr, sönder och samman.

Slutpladdrat för i natt. Jag ska kolla på Ally McBeal innan John Blund tar över helt. Ska ju dessutom bli väckt imorn, och det vill jag inte missa för alla pengar i världen! :)
/Mia. - att ett leende kan smitta av sig så otroligt. Lovely :)

ps. "What I have in me, in my mind is you." ds.

Lite koll på ekonomin.

Kategori: Min vardag

För en gångs skull har jag varit riktigt duktig den här månaden och kunnat spara mer pengar än vanligt :) Det vankas ju, som planerat, en utomlandsresa i sommar så det gäller att spara :) Jag vet precis vem jag skulle vill åka med (som vi sa i lördags) så får väl se vart det hamnar..!

För första gången, på ganska länge (minst en månad ;) ) vaknade jag med ett leende på läpparna och trots att jag sträckte på mig ordentligt slutade det inte att kittlas i kroppen. Tänkte först att det var det vanliga pirret i musklerna, när de inte riktigt vaknat än utan fortfarande är i viloläge, men nej. Sträckningarna hjälpte inte och jag visste genast varför: Jag är glad och lycklig. Inte på det där vardagliga "nöjd-med-läget-och-trivs-sättet" utan på ett speciellt sådant. Shit&jösses vad bra! :)

Tack P1/Sis för att du ringde mig innan (väckte mig (A) ). Det är ett väldigt bra sätt att vakna på! :) Att du alltid finns där när jag behöver dig, säger saker jag behöver (men kanske inte alltid vill) höra, är guldvärt! Du får mig tillbaka till verkligheten de gånger jag svävat eller försvunnit för långt iväg. Tack är rätta ordet! :)

Jag har en otrolig lust att åka ut till skärgården och uppleva våren och förändringarna i naturen där ute.
/Mia. - det vankas dubbelpass ikväll. Wiie :D

ps. det sägs att mitt leende får andra att må bra. tack :$ .ds.

Några dagar i ett par-tre textstycken

Kategori: Min vardag

Fredagskväll: En otroligt härlig, välbehövlig och lyckad tjejkväll tillsammans med P1, Carro och Armi. Kvällen spenderades i Jkpg där vi käkade och gick på bio :) "En shopaholics bekännelser". Kände vi igen oss i hennes beteende och bortförklaringar? Oh yes (A)
Lördagen: Mor&Far kom på besök för att bli klippta och samtidigt hjälpa mig med att sätta upp ett par hyllor och spegeln på mitt rum :) Nu känns det äntligen väldigt hemtrevligt! Underbart :)
Senare på kvällen var det dags för min och Carros inflyttningsfest. Tycker verkligen att det var en lyckad kväll med härliga människor och bra stämning :) Kvällen slutade givetvis med efterfest i vårt casa, och jag var nöjd ! Sluta kvällen med lite kittel och småkiv kändes helt rätt! Verkligen :)
Söndagen: JÄS. Jobb 18.00 - 05.30. Ett mirakel att jag och Ivana överlevde de sista två timmarna! Hur gick det till?

Dagen har bestått av sömn, blåbärspannkakor och film med Ivana, grejjande och givetvis: Väntan och längtan inför kvällen! :) Det var dags att kolla på otroligt bra OCH romantiska filmen Twilight tillsammans med Tott. Godiset han skaffat var ju inte alltför fel heller (A) (Förlåt, jag ska bättra mig. Lite är dock tillåtet!)

Ett oväntat och otroligt bra slut på dagen gör nu att jag om en stund kan gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna och sova skönare än vad jag gjort på nästan en månad. (:P) Ååh, jag är så nöjd och glad. Yummie!
Det finns ganska mycket jag skulle kunna skriva genom att bara låta fingrarna löpa i racerfart över tangenterna, men nej. Det ska jag inte :) Tror det kallas att "lägga band på sig själv", eller nåt. Iaf ett tag till :)

Imorn är det tisdag och det innebär ledighet och sen dubbelpass på kvällen i form av powerpump + powercombat. Heja oss :D

/Mia - Kära vänner: Nog för att jag faktiskt vart mig själv ett tag, men nu. Nu är jokermasken undanlagt, tror jag nog.

ps. Inte vågat tro det, men tanken har svävat runt. Idag, när jag låg i soffan, flög mina ben upp i luften och leendet spred sig snabbt över mitt ansikte. Jag visste. Två bra magkänslor = lycka! .ds.

Konsten att förstå skillnaden på trevlighet och sympati...

Kategori: Min vardag

Något vi snackade om igår (onsdag) på APT:n. Tänkte bara säga det ;)

Nyss hemkommen från jobbet. Gick väldigt bra måste jag säga, om man bortser från en väldigt seg kropp och bultande huvudvärk. (:/)
Snacka om att träningen satt igång med rivstart nu efter förkylningen! Haft en grym träningsvärk ett par dagar, efter pumppasset i tisdags, och idag var det dags för combat i 1 h och sen därefter 1 h pump också :) wiie, vad slutkörda jag och Armi var! Och nöjda som fan, dessutom. Hurra på det :)

Jag borde absolut sova lite så jag orkar med "morgondagen", vilket jag menar med fredag. Sola med Armi, handla, långpromenad, Jkpg med tjejerna. Det kommer bli en händelserik, men rolig dag! Tvivlar inte en sekund på det.
För övrigt så har dagen som varit, dvs. torsdagen, vart mycket trevlig :) Blev väckt av att telefonen ringde - vid tjugo i två - och insåg att det var perfekt tid att gå upp. Liten promenad med hunden, frukost, lattja runt, städa, Stefan&Krister och sen rusa iväg till träningen (som ju var, som jag skrev innan, helt otrolig. Log med hela ansiktet :) ) . Och sist - välförtjänt mat innan posten. Slår aldrig fel!
Well, godnatt var det ja.
/Mia - Och allt som är bra med mig, har jag förmågan att glömma bort. (LÄS texten, "Sen en tid tillbaka" med Melissa Horn. Den stämmer, nåt otroligt bra.)

ps. det är i motvind, och inte medvind, som draken lyfter. ds.

En del människor

Kategori: Min vardag

...vågar inte ta chansen, leva på slumpen eller ta klivet ut i stora världen. De lever kvar i sin bubbla, ibland hela livet. Jag vägrar! Ni som känner mig väl, vet att jag är lite av typen som inte vill sitta still, inte nöjer mig med det bästa och framförallt inte blir nöjd förrän jag får det jag vill ha. Men - chanserna. De tar jag väl tillvara på! :) (nu vet ni. pfh)

När jag loggade in på msn för bara några få minuter sen så hade jag fått några meddelanden från en vän, som han skrivit när jag varit offline. Känns som att han förstått mig väldigt bra efter allt vi snackat om, så dessa meddelanden värmde verkligen om hjärtat att få läsa! :) Dagens leende blev större än vad det redan var och jag kände mig väldigt uppskattad. Tusen tack! :) Sånt behövs med jämna mellanrum.

Det här med uppskattning också. Känner verkligen att alla vänner varit så sjukt bra de senaste veckorna/månaderna, när jag faktiskt haft det lite kämpigt med både det ena och det andra. Skulle vilja ge er varsin guldmedalj som ni kan hänga runt halsen! Undrar vad som hänt om jag inte haft er? Ni är det allra bästa. Glöm aldrig det :)

-----------------

Rundan på posten från 07.00 - 17.30 var mer än seg. Den var bedrövlig! Jäklars tur vi fick semla på APT:n så man kunde bli lycklig.
För övrigt så började jag och Armi med urrensningskuren igår! (tisdag), så nu är det pågång :) "Kissar som en elefant" är rätta uttrycket, för er som är intresserade. Dessutom världens bästa pump-pass på det. Förstår ni att jag var gladast i iaf länet då, eller? Sån otroligt härlig känsla att få stå där med stången igen, tillsammans med tjejerna, och bara köra järnet. Att musklerna dessutom funkade nästan precis lika bra som innan jag blev förkyld, för ca. tre veckor sen, är ett extra plus! wiie :) Detta är lycka! Snart är formen tillbaka igen. Kan knappt bärga mig! Att vi dessutom lagt in hårda bud på vad det gäller godisätning och dylikt nu, kommer det nog gå snabbare än vad jag faktiskt tror. HEJA oss! :D (ok att jag fick ett par bitar choklad av Ivana idag, men det var kris. Jag var trött (A) )

På fredag ska jag och mina tjejer (Carro, P1 och Armi) åka in till jkpg för att äta en mycket välförtjänt måltid på MAX (efter en godisfri vecka, som jag för den delen haft sen torsdags typ, borträknat idag) och sen gå på "En shopaholics bekännelser" på bio. Åh, vilken bra kväll det kommer bli :) Lördag vet ni vad som händer, ni "önskade människor" ;)

Dessutom har jag börjat längta något hemskt mycket till att dra ut till skärgården. Hade varit storslaget! Få se våren komma, svanarna flyta runt nere i hamnen, måsarna i full färd uppe i luften, en picknick uppe i bergen och solen som går ner borta vid horisonten. Nog för att vi ska dit i sommar, GIVETVIS, men jag vill dit nuuu. Jag kan inte lägga band på mig själv, riktigt... Någon som vill följa med? ;P

Nu ska jag förmodligen kolla på Kung Fu Panda, här i min ensamhet i sängen, och sen sova bort hela förmiddagen. High fiiiive!
/Mia - Jag är tydligen full av energi :) (a)

ps. Jag känner mig på rätt spår. På rätt köl. Precis som att stigen inte är så långt borta som jag trodde. Det gäller bara att välja den bästa vägen, och inte den allramest krokiga... .ds.

Vad har jag gjort?

Kategori: Min vardag

Inte den blekaste aning. Detta känns väldigt lustigt, iaf. Konstigt-lustigt, liksom. Aotch. Tror inte att sanningen kommit fram i det här, och det stör mig. Verkar som att det är jag som kommer få ta smällen och skiten denna gång medan en del andra bara kan glida förbi osedda, som på ett bananskal. Hatar sånt. Falskheten är skyhög. Skål !

Annars har natten gått bra :) Jobbat tillsammans med härliga grabbar och "Lill-Mia" ;) Mycket bra sällskap! Dock finns det en vi alla hatar, och det är miniboss. Stort MINUS till henne, det är rätta takter.
För övrigt så är jag astaggad på Stefan&Krister-kväll snart :) Vore lovely.

Jag måste sova. Hörs mer senare :) (förhoppningsvis blir det träning ikväll! wiie. ÄNTLIGEN! )
/Mia - the postenarbetare.

Längtan efter april !

Kategori: Min vardag

Fick mitt jobbschema för kommande månad idag. Shiiit vad bra :D Jobbar fler timmar än vad jag brukar göra, MEN det är sjukt bra upplagt vilket innebär att jag kan träna i princip varje dag + hinner umgås med alla nära&kära (som har tid för mig ;P) + hinner vara bara Mia. Ååh, så bra :D
Dessutom börjar ju urrensningskuren den 1 april, är det bestämt. Jag och Carro klubbade det innan. Det kommer bli en väldigt bra månad, helt enkelt! Sen att våren brukar komma då också, det är ett stort fett PLUS i kanten :)

I natt ska jag jobba. Suuuck. 19.00 - 05.30. Och det kallas egentligen inte ens långnatt! Det borde det bannemig, tycker jag nog. Well, dags att börja förbereda sig psykiskt. Min kropp är inte riktigt sig själv idag, utan kallsvettas och håller på (förkylningen som håller på att försvinna kanske?) så jag satsar helt enkelt på att huvudet iaf kan få följa med lite.

/Mia - lördagstagget börjar nog imorn, om jag känner mig själv rätt :)

ps. Försöker finna spår som leder rätt. Vill hitta min stig! Snart. ds.

Jag säger som Fairground Attraction

Kategori: Min vardag

"Life is too short to play silly games".
Man skulle nästan kunna säga att livet fortfarande är på nybörjarstadiet, men - jag tänkte börja det med lite klass. Drömt men glömt kan vi kalla det. Nu är det fresh-start som gäller! :) Wiie. Jag ser fram emot detta. Jag kan känna lukten av bra vibbar!

Tack för en supertrevlig lördagkväll, Armi och alla ni andra grymma pokerspelare :) Det får vi göra om! Dock skippa att hoppa från hotellets balkong. Fruktansvärt onödigt, enligt mig! :P
Dagen har bestått av enbart två timmars sömn, pga. förmycket tjöt ;) , basket med Carro och Fia, riktig härlig middag med sambon min där vi som vanligt pratade om allt och ingenting + massa mysfix i lägenheten tillsammans  (jo, nu börjar det bli riktigt bra! :D ) och sist men inte minst lite finbesök av Anton som kommit hem från sin s.k. semester ;P (Man ska inte vara trött efter det, du vet.) Alltid trevligt med lite söndagssällskap framför tv:n ! Dessutom lite sötmandel och kaffe. Bra kombination, skulle jag vilja säga :)

Imorn ska jag försöka sova länge, så att jag orkar med nattjobbet sen. Tack gode gud för att grabbarna jobbar. Hade förmodligen inte överlevt annars. De är typ näst bäst att jobba tillsammans med, efter Ivana (givetvis!) :)
Jag ska förmodligen till Life också, för att köpa gojibär, tabletter som håller en frisk (hmm, rosenrot kanske) och ev. ännu en urrensningskur. Ska bli en sådan fr.o.m. 1 april, iaf :) Vad innebär det? Inget godis eller onyttig mat under den 20-dagars perioden! Mumma på det? Absolut ;)

/Mia. - Stefan&Krister får mig att skratta. Hallelujah.

ps. det är min grej. let it be. ds.

Känsla av tomhet.

Kategori: Min vardag

Vet ni vad? Jag saknar Millan :/ Inget är samma sak utan henne. Suck!

Tack Armi, för mysigaste fredagkvällen på länge :) Spökjakt i Helsingfors snart! ;P

Imorn blir det att göra nåt vettigt på dagen och samtidigt tagga fest :D Wiie. Stora frågan: Vad ska man ha på sig? (A)
/Mia. - that's all.

ps. Du förorar bara det om du vill. Och jag säger såhär: Tror inte du vill, faktiskt... ds.

Über !

Kategori: Min vardag

Upp tidigt för att åka och sola med Armi på posten, igen :) Wiie, nu börjar man bli riktigt überbrun. Det känns härligt :) Bara sommarkläder och ballerinaskor som fattas! (A)
Vidare till stan för en fika på Thimons, som senare P1 och P2 gjorde oss sällskap under. Älska att umgås! :) Blev också givetvis att gå en sväng på stan, och det slutade überbraaaa! :D (inte för att min plånbok är lika glad, men det skiter vi i^ ) Blev en vit, större tröja (som jag verkligen älskar att ha på mig! Vårens plagg.), ett par nice'i-nice'i trosor och otroligt übersnyggt svart spetsnattlinne :D Jag är NÖJD. Wiie! Letat efter ett sånt riktigt länge och vips, så hängde det där på Lindex :P Kanske borde gå och köpa mig en trisslott när man ändå har lite tur? Det är überbra. Det luktade dessutom übergott vid torget, för munkvagnen stod där. Snacka om att man blev übersugen!
Nu har jag druckit mitt überäckliga protein, sitter i mitt nya übersnygga spetsnattlinne och filt i soffan och slökollar på "Fresh Prince in Bel Air". Det är bra!

Ikväll är man ensam hemma igen till halv nio. What to do?
På tisdag kan jag börja träna igen, efter förkylning och kvällsjobb, och då ska det kommas igång ordentligt med det och kost! Dags att börja tänka på det igen, precis som i höstas när man var sådär satans fit ! :D Det ska jag bli igen. Utan tvekan och krusiduller.
/Mia - Vi är rosenknoppar idag. På väg att blomma ut.

ps. spökrundan imorn kommer sätta sina spår. fartränder ;) haha. ds.

Nåt bra.

Kategori: Min vardag

"Jag ville slå dig med häpnad" av Bo Sundström

Jag ville slå dig med häpnad
över det jag hade gjort
jag ville göra något stort
dom sekunderna var mina
dom sekunder allt står still
jag ville slå dig med häpnad
jag ville slå dig med häpnad

jag ville slå dig med häpnad
när jag gjorde min entré
det var mig du skulle se
det kunde vara något ädelt
det kunde vara nåt obscent
jag ville slå dig med häpnad
jag ville slå dig med häpnad

kanske har jag letat efter
någonting jag inte tror
att det jag söker är så litet
och världen är så stor
att jag gick vilse redan i början
att jag gick vilse där jag bor

jag ville slå dig med häpnad
jag ville vara kung
vara vackert evigt ung
du skulle kippa efter andan
nu är det nog för sent
jag ville slå dig med häpnad
jag ville slå dig med häpnad

jag ville slå dig med häpnad"

Om du inte hört den, too bad. Be mig skicka! ;)

Host, hrmhrm, host.

Kategori: Min vardag

Min hals är inte bra alltså! Det gör ont :/ Ganska stolt över mig själv som lyckades ta mig till jobbet idag och vara där 06-16 ! Trodde jag skulle bryta ihop ett tag, kände mig febrig och frusen, men frukost och sen lunch gjorde mig glad så jag lyckades. Woow :)
Tur det finns en del som förgyller stunderna i kodningsrummet med diskussioner och att hitta "sköna punkter" och att få "en släng av dyslexi". Jag blev ganska road, faktiskt :) Tur det finns lite, lite godis att slänga ett öga på också. Nåt att underhålla sig med, liksom ;P

För övrigt så har jag inte alltid koll på läget. Jag är sån att bestämmer jag mig för att jag vill ha något, då ska jag jäklar ha det också. Ibland går det åt helvete, men antar att det är en smäll på resan mot den rätta vägen så att säga.
En sak är jag iaf heeelt säker på: Jag ska plugga på Ädelfors folkhögskola och bli världens bästa hälsocoach.
En sak jag inte är helt säker på är vad som händer nu framöver? Jag vet vad jag är för person, vad jag behöver, vad jag vill ha. Men. Ja. Jag vet inte riktigt... Det är en svår resa, ungefär som den mest krokiga berg-o-dalbana man kan tänka sig. Hum?

Min sista fundering för dagen är om jag tagit mig vatten över huvudet som lovat Carro att laga mat till henne och mig? Jag skulle helst av allt vilja ligga i soffan under mysfilten hela kvällen och bli frisk.
Är verkligen SJUKT träningssugen. Så mycket spring i benen och det kittlas i alla musklerna, så blir heltok snart. Min kropp är inte gjord för att inte röra på sig, så är det bara. När jag blir frisk igen ska jag köra järnet! Springa, spinning, powerpump, gymmet och givetvis börja med mina kvällsövningar igen. Dem kan jag inte vara utan :) wooh!

/Mia - behöver en lärare som kan lära mig åka skidor :D Jag vill !

ps. jag och carro undrar om det händer nåt vänsterprassel inne på kommunhuset? Det var tänt länge och sent igår. Undrar vart kopiatorrummet ligger? .ds.

Det slog mig för någon timma sen.

Kategori: Min vardag

Det kittlas i kroppen. Alla nerverna är på helspänn och jag vet varför: De väntar på närhet! Jag behöver kramar, någon som är nära och någon som håller om mig.
Pratade med Carro om det innan, och hon tyckte att jag skulle gå och lägga mig och sova så att jag inte tänker på det, men: Då kommer jag ju ligga ensam i min säng. Kunde omöjligt tänka mig att detta skulle hjälpa, utan snarare stjälpa! :P
Ge mig !

Precis kollat på lite intressanta bilder på facebook för att ha något att göra och tänka på. De var sevärda, bra och s.k. godis-bilder. Aldrig fel! :)

/Mia. - pariserbullar är gott.! Ska vi tävla?

ps. även om morötter är en stor kärlek är de inte tillräckligt gosiga, så att säga. ds.

Tragiska postenarbetare är lättroade.

Kategori: Min vardag

Morötter. Dessa fantastiska, orange och goda grejjer. Man kan göra så mycket med dem! Man kan helsteka, steka i skivor, koka, pressa till juice, fritera och äta glass till. MASSVIS! Därför ska vi från och med nu spräcka hela vår månadsbudget på morötter. Det är en bra plan! Tummen upp för det :P
Jo, det var faktiskt ganska drygt i natt. Tur man är lättroad iaf, så man kan skratta sig halvt fördärvad och till andnöd pga att Ivana och Christoffer sitter och driver om morötter pga att jag alltid hör fel! :)
Höll på att somna runt fyra också. Mindre lyckat! Tur vi kan roa varandra, I och jag, så vi inte stupar! :) VI har ett speciellt band, den där människan och jag. Vi har samma förkärlek till mat och godsaker, vilket gör att vi alltid äter nåt när vi träffas på fritiden, vi har samma torra och egentligen ganska tråkiga humor, vi vet hur man fördriver tid på posten OCH vi är lika småtröga båda två. Jag gillar't ! :P

Sov till tolv idag. Lite lagom :) Sen åkte jag och Carro och handlade lite käk på Ica och till våran egen stora förvåning blev det att vi lagade våra alldeles egna pannbiffar med potatismos! :D Godare får man leta efter. Snacka om att vi var stolta och malliga just då :P (Mental five! : Ca-tisch! )

Nu är jag supertrött och väntar mest på ingenting. Jag vill kolla på film :)

-----------------------

Det blir inte alltid som man tänkt sig, och det är sånt man får leva med. Dock vet jag inte om jag orkar det fler gånger. Nu är det dags att köra race igen och leva livet så som det ska levas :) Jag ska från och med nu trivas nåt så in i vassen bra, så att leendet återigen kommer sitta klistrat där det ska. Sån jag ska vara - det är då mina nära, kära, vänner och bekanta känner igen mig :)

/Mia - it's a good day.

ps. "your body is a wonderland." Får mig att le och må bra! .ds.

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det FEST

Kategori: Min vardag

Men fredag. Det är en bra veckodag :)
Haft en helmysig och bra dag, verkligen! Gick runt och städade och pysslade på fm., åt lite god mat och slötittade på tv. Kanonskönt! Lite senare kom det finbesök med pariserbullar, filmsällskap och mycket tjöt :) Tack för "lägenhetstittningen"! Bryt inga ben i La France ! ;)
På kvällen var det dags för riktig tjejkväll när Carros lillasyster och hennes kompis tittade förbi för tacos och en riktig kanonkväll i sofforna! Skönt var det :) Riktigt mysigt att kunna sitta vid köksbordet med tända ljus och äta! Snacka om att det uppskattades. Slipper man sitta i soffan och äta jämt ;)

Men, ja. En bra dag :) Och Carro är heeeelnöjd för hennes säng har äntligen levererats. haha. Nu slipper hon ligga på bryllépudding mer ;P Imorgonbitti ska jag och P1 åka in till Jkpg för en riktig systerdag. Alltid lika uppskattat :) På kvällen vankas det fest och jag vet att det kommer bli kul - precis som vanligt!

För övrigt så måste min hals bli bra snart så jag kan börja träna igen! Det här går mig på nerverna och det kittlas i varenda liten atom i kroppen på mig - jag måååste snart! :)

------------------------------------

Trodde det skulle vara värre, men jag är riktigt duktig. Tror att jag liksom bearbetat det omedvetet i några veckor, redan, så hjärna och pump är nu inte lika svårläkta som de kunnat vara. Ett smart drag av mig, utan att jag visste om det. Mycket bra Mia :) Inte för att jag är nöjd över själva grejjen, men över mig själv - oja.
Och jag blir lycklig när jag tänker på hälsocoaching. Jag vill!
/Mia - det här vet du inte om...

ps. träningsvärk i käkarna imorn. I like it. ds.

 Finns det någon bättre ?

Blööö!

Kategori: Min vardag

Kan inte min halsjävel ge sig? Det gör ont.

--------------

Nu är nästan allt färdigfixat i lägenheten! :) Nu känns det som ett hem. Wiie :) Köksbordet och stolarna är på sin plats, hatthylla och skohylla är där de ska och de flesta kartongerna är undanskuffade. Härligt! :D
Imorn blir det ledigt igen. Jag ska umgås lite med bra människor :) Lovely!

/Mia. - Carro och Frii får mig på bra humör!

ps. sen en tid tillbaka. ds.

JA!

Kategori: Min vardag

Imorgon skulle jag vilja börja mitt nya liv. Tack!

Min kära vän Ida skriver alltid så fina och bra saker i sin blogg. Antingen ritkigt vettiga saker eller så ger de en gåshud till slåförbannelse bara för att man får så härliga känslor av det. Jag bara MÅSTE kopiera in det hon skrev här, så ni får läsa. Jag säger såhär: Ida, vi tänker likadant! I want it too! Kan omöjligt finnas något bättre.
(www.idamaria.devote.se)

"jag vill att han ska komma och ta mig med storm, överaska mig, ge mig passionerade nätter, ta min hand och springa iväg till närmaste godisaffär och köpa mitt favoritgodis, kyssa mig och säga att han älskar mig när vi träffas, dra fingrarna genom mitt hår, klia mig på ryggen utan att behöva be om det, presentera mig för hela världen och säga att han är min, ta med mig ut på äventyr, komma hem till mig när jag är ledsen, sätta oss på första bästa plan bort från sverige och verkligheten, spruta ner sin extratröja med min parfym bara för att han saknar mig varje minut, ge mig frukost på sängen, gå upp med mig på morgonen, ta min hand och förverkliga alla drömmar tillsammans"

Nu är det sömn som gäller!
Det är inte så svårt som jag trodde. Tack vare Melissa Horn. Det släpptes lite, så att säga.

Musik som hjälper och kanske även stjälper.

Kategori: Min vardag

Sitter och rotar genom min musik på datorn lite. Pekarn hamnade på mappen "Melissa Horn" och det kittlade i mig vid tanken på att bara förlora mig med henne en stund. "Sen en tid tillbaka" och "När det äntligen är över" fick mig lite lugnare och jag fick känslan av att de stämmer så bra. Inte för att låtarna kanske är jättepositiva, men jag känner igen mig. Känns precis som att det är jag själv som skrivit texterna, säg för ett par veckor sen. Så att lyssna på låtarna är precis som att få ur sig det man vill, utan att ens fatta taget om en penna. Kan vara ganska skönt och befriande! Det behövs nu.

Sen finns det en annan låt som också fick mig att fundera. "Någon gång måste du bli själv" med Säkert. Har snackat om den förr, men den är bra. Lyssna på den och fundera!
Och. Ett par kloka ord som en vän en gång sa till mig: Du ska aldrig vara nöjd med din fulla bägare, du måste låta den få rinna över.

Jo, musiken spelas högt i trean på Kyrkogatan idag. Jag är lite depp och nere, så musiken passar ypperligt. Den får mig att fundera och förhoppningsvis kan jag komma fram till något klokt beslut.
Sen att Peter Lemarc och och Jack Johnson finns, det är lite lycka på det. ("Du är bra" och "Ända till september" <3 )

/Mia. - Sen en tid tillbaka har jag varit tom.

Woohoo!

Kategori: Min vardag

Ensam hemma precis HELA dagen :O Vad tusan ska jag hitta på? Nog för att jag måste dammsuga, cykla och handla lite, betala ett par räkningar och kanske plocka undan lite men det tar ju ingen direkt tid :P Nåt måste jag hitta på i alla fall, det är ett som är säkert!

-----------------

Jag är besviken. Som fan. Även om det inte sägs, så är det förmodligen så att jag inte duger för hade jag gjort det hade chansen tagits. Så är det! Jag är inte tillräckligt bra, liksom. Wooh, det känns bra!
Livet är inte alltid lätt och ska nog inte heller vara det, men nån jävla gång kan man väl få ha lite medvind? Blås mig i ryggen någon.

För att fördriva tid kopierar jag in P2's test hon gjort och gör det jag också :P Enjoy ;) pfh.

Namn: Mia Louise Häll
Födelsedag: 27 januari
Hemstad: Nässjö
Ögonfärg: Blå-gröna
Hårfärg: Brunt med slingor :P
Längd: ca. 170
Höger/vänsterhänt: Höger
Värsta ovana: Jag grubblar förmycket
Stjärntecken: Vattuman
Skostrl: 39
Är dina föräldrar skilda: Nej
Din svaghet: Rädd för ensamheten ibland
Rädsla: Vet inte om det menas så, men jag är livrädd på somrarna att det ska dyka upp en val eller ubåt när jag badar :P haha.
Mest använda fras på msn: haha :P
Det första du tänker när du vaknar: höh?


FAVORIT-
Färg: Hm? Ingen aning. Vitt är nice.
Mat: Jag är ett stort fan av Het Köttfärsdipp :D
Djur: Hund
Glass: Daim
Godis: CHOKLAD !!
Sallad: Blandsallad...
Skådespelare: Jim Carrey är skön.. Finns många bra!
Låt: Just nu har jag ingen favorit. Lyssnar på många låtar, och alla får mig att tänka på olika saker. Bra & dåliga.
Nummer: 2
Tuggummi: Extra
Helgdag: Lördag
Årstid: Sommar
Tandkräm: Vad är det för fråga? Är ingen finsmakare^
Radiostation: Rix FM

VÄNNER OCH LIVET:
Vad vill du bli när du blir stor: Hälsocoach :)
Hur vill du dö: Somna in sakta och säkert efter 90 någon gång.
Vem av dina vänner är mest lik dig: P1
Vem är högljuddast: Frii eller Ines. De ligger ganska lika !
Vem har du känt längst: Ines
Vem är blygast: Har ingen vän som är särskilt blyg :P
När grät du mest: När min pappa blev sjuk för ett par år sedan.
Vad är den bästa känslan i världen: När man känner sig lätt, klarar av problem och bara mår så otroligt bra :)
Värsta känslan: Att vara rädd
Vart vill du bo i framtiden: Göteborg eller någon annan mysig stad. Trelleborg och Malmö är nice :)
Hur länge tror du att du kommer leva: who knows?

HAR DU NÅGONSIN:
Varit kär: Ja
Blivit dissad: Ja
Rymt hemifrån: Nej
Skolkat: Ja
Tänkt på självmord: Inte att ta det.
Sovit utomhus: Ja
Gråtit i skolan: Ja
Spytt i skolan: Nej, tror icke det.
Velat bli modell: Ja, haha. Vilken tanke, va.
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Oja :D
Sett en död människa: Ja, tyvärr.
Druckit alkohol: Jag skulle ljuga om jag sa nej!
Ätit sushi: Nwäpp
Varit på scen: Ja, det är kul :)
Snattat: Nej.
Retats: Mm.
Blivit nerslagen: Nej. (eller, bara om man räknar Ines och mina låtsasbråk eller när min bror jagade mig när vi var små..)


DU:
Svär: Ja, alltför mycket
Sjunger bra: Onej.
Duschar dagligen: Ja.
Vill gå på högskola/universitet: Vet inte än.
Vill gifta dig: JA ! :D
Tror på dig själv: Oftast.
Kommer överens med dina föräldrar: Ja, brukar inte vara några problem.
Gillar åska: Jaa! Det är ju supermysigt :)
Spelar något instrument: Nej.
Ber: Om jag verkligen är i knipa så ;P
Går till kyrkan: Nej.
Sover med gosedjur: Nej, men det skulle vara skönt ibland^^
För dagbok: Ibland.
Dansar i regn: Det händer faktiskt :) I like it.
Sjunger i duschen: Klart. Jag är ju mänsklig :P

THIS OR THAT:
Pepsi/cola: Cola
Mcdonalds/burger king: Doncen, om jag nu måste välja.
Choklad/vanilj: Vanilj.
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar, får det nog bli.
Kött/veg: Kött !
Tv/film: Vilket som.
Gitarr/trummor: Gitarr.
Adidas/nike: Nike
Kinamat/mexikanskt: Mexikanskt! (kinamat är det värsta jag vet (A) )
Kakor/paj: Paj :)
MTV/VH1: MTV
Blind/döv: Döv


KAN DU:
Gå ner i splitt: Kommer nog inte upp igen isf.
Skriva med båda händerna: Mjaa.
Vissla: Ja, fast tydligen visslar jag falskt har jag fått höra av min mor :P
Blåsa en bubbla: Ja.
Rulla din tunga i en cirkel: Ja. Lärde mig för ett par år sen :)
Ha dina ögon i kors: Ja 
Nudda näsan med tungan: Nwäpp.
Dansa: OM jag kan ;)
Äta vad du vill utan att oroa dig: Ja, för det mesta.


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN:
Du nuddade: Carro.
Du pratade i telefonen med: Pappa
Du fick sms ifrån: P1
Du kramade: Vet faktiskt inte. Var någon i lördags, iaf! :) (FAN vad längesen då. Skit.)
Du kysste: T.
Du skällde på: Pappa, tror jag :/
Du sov med: T.
Du sportade med: P1 och Pernilla :)

SENAST DU:
Skrattade: Igår.
Grät: Jadu, håller inte reda på dagarna längre. Det händer tyvärr alltför ofta, av olika anledningar. Känslig.
Tuggade tuggummi: Igår
Drog ett skämt: Säkerligen igår :P Det händer ju att jag ´clownar mig lite, om man säger så^


VAR ÄR DU:
Vad ser man utanför ditt fönster: Kommunhuset och alla nissar som sitter där inne framför sina datorer :P
Lyssnar du på musik nu: Nä. Tv: n på istället.
Vad har du på dig: Grå mjukisbyxor och rosa tröja.


TROR DU PÅ:
Liv på andra planeter: Kanske?
Mirakel: Jag gjorde det förr.
Magi: Nja.
Kärlek vid första ögonkastet: Samma svar som på "mirakel". Nu är jag inte säker. Antar väl iofs att jag kanske fortf. gör det.
Gud: Om jag behöver honom, så.
Satan: Nej.
Spöken: Ja.
Tomten: Nej
 

RANDOM:
Vilket land skulle du vilja besöka: Mexico. (snarare hela Sydamerika ! )
Hur många plattor äger du: Plattor? Vad för slags plattor? :P (dryyyg)
Hur många kuddar sover du med: 3
Dricker du mjölk: Ja, lite varje dag.
Personer du hatar: Hatar väl ingen, men ogillar en del.
Tror du gud är en tjej: ...
Vad borde man uppfinna: Säger som P2: Botemedel mot cancer., och andra allvarliga sjukdomar.
Är du ett hälsofreak: Jag har blivit det :P



Det var givande! :P Nu ska jag ragga upp någon som vill umgås med mig lite senare idag. Får se om någon nappar :) Först: Packa upp lite till ! (hata hata hata kartonger och dyl.. Carros och min "lyckohörna" i lägenheten är där alla uppackade och ihopvikta kartonger ligger/står ! )

/Mia. - Säg inget.

ps. Är man ego om man anser att man förtjänar något? .ds.

!

Kategori: Min vardag

Jag vill bara ha det där. Det som alla människor är värda. suck.

Flytten går bra! :) Vi var på Ikea idag och handlade lite saker till lägenheten. Mums! :D
Jag är fantasilös idag.
Hopp&Häpp!

Flytthelgen! :)

Kategori: Min vardag

Jag och Carro har nu myst ner oss i varsin soffa (trean & tvåan) och har det sådär härligt bra framför tv:n :) Vi förtjänar detta efter helgen, kan jag säga! Massa bärande av kartonger och annat, festande igårkväll med järngänget (P1, P2, Fia, Ida och Emma) och idag har vi lyckats få fram mer saker, fått in saker i skåpen och även målat mitt rum :)
Imorn är jag ensam till klockan tre, så det blir till att hänga in alla kläder i garderoberna, slänga skräp på återvinningsstationen och även hinna med att dammsuga av lite :) Woohoo!

Melissa Horn's "När det äntligen är över" känns rätt.
Och en av Carolas kända låtar skulle kunna få slänga sig i väggen och försvinna.
/Mia. - Det blir aldrig som jag tänkt mig.

ps. V är grejjen. You're. ds.