MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Jiihaa! :)

Kategori: Min vardag

Igår var jag och Camile och shoppade lite efter skolan, som sagt :) Slutade med att jag blev ett par skor, en jeansjacka, två linnen och ett halsband rikare samt några kronor fattigare, men so what ;P Jag gillar nya grejjer (A)

     Snacka om härlig vårlook sen :)


Nähä, jag ska klä på mig kläder och ta med mig Pax ut. Vi ska traska hem till svärmor ( ;P ) och hälsa på lite :) Trevligt! Nu när Albin jobbar hela dagen och alla vänner verkar vara upptagna kan jag ju faktiskt passa på, istället för att ligga i soffan hela dagen... :)


/Mia - om en vecka smäller det! :D Kom nuuu Vera!


ps. vi fick en bebis i natt! Lovely ;) .ds.
Albin <3.

Nyttig dag :)

Kategori: Min vardag

Ja, idag är jag faktiskt duktig igen tycker jag :P Varit på promenad bort till ICA, trots snön och blåsten, betalat våra räkningar, kollat genom reklamen riktigt ordentligt (precis som vuxna gör ;) haha) , gjort mina läxor, hittat en jättebra säng/klösbräda till Charlie, pratat med Bixia om vår el, diskat och snart blir det att dammsuga eftersom jag inte hann det igår + börja lite smått med maten så den är klar när Albin kommer hem :) "Hemmafrun Mia". Tycker det låter ganska bra ;)

Annars har jag inga vettiga tankar idag, så jag ska nu sätta på superduperhög musik, dansa loss som fasen tillsammans med dammsugaren, sjunga med för fulla muggar och skratta åt mig själv :D Precis sånt jag gör. Weey :)


/Mia - Imorn blir det lite shopping med Camile efter skolan :) We like!


ps. You always give me goosebumps, honey. ds.


 Imorn kommer den här sötnosen hem till oss för att stanna över helgen :) Wiie! Min gos.

Fix-och-städ-dags :)

Kategori: Min vardag

Vi har ju som sagt hemstudier och har jag inget att göra här hemma kliar det nåt galet i fingrarna på mig och jag känner att jag måste ha nåt att göra, så idag har det blivit att handla och fixa här hemma med lite blommor, fruktkorgen är påfylld + dammtorkning och strax även dammsugning av hela (den är ju så stor ;) ) lägenheten :) Skönt att ha det städat och lite ombonat runt omkring sig! Tummen upp :)

Efter detta ska jag dra iväg till simhallen för att ta några längder med P2 innan vi fortsätter hem hit för att laga min berömda köttfärssås :P Yummie!

Well, jag ska återgå till mitt städande och se till att vattnet med dammtrasan inte kokar över. Vore olyckligt, tycker jag nog ;P

/Mia - det kokade över nyss ändå :P suck. Haha.

ps. you own my heart, dear. ds.


         

 

Att få eller inte?

Kategori: Min vardag

Jag och min man är helt inställda på att vi ska tatuera oss snart, men - finns det tider? :O Tydligen har han vi ska boka tid hos inte lediga timmar till oss förrän i maj, men som tur är har jag en moster som är en baddare på att få honom att klämma in folk där hon vill :P haha. Så - håll tummarna och heja Ingbritt! ;)

-----------

Fick sluta tidigt från skolan idag då det tydligen fanns risk för att taket kunde rasa pga. all snö som ligger på. Så ingen skola förrän på fredag igen för min del :) Skönt? Vet inte faktiskt. Helt OK med sovmorgon, men vad fasen ska jag göra resten av dagarna? :O Här blir det att ha fantasi säger jag bara,.

Kursen vi börjat med nu är iaf helt fantastisk :) ÄNTLIGEN händer det något. Vi pratar om kondition och träning, vilket ni alla vet är något som faller mig i smaken :) Skönt att få något som motiverar mig igen, känner jag. Det behövs.

------------

Det är ofta jag helt plötsligt slås av tanken: "Jösses, vad jag är lyckligt lottad!", samtidigt som jag spricker upp i ett riktigt leende och ibland även fnittrar till som en liten flicka. Jag kikar lite i smyg. Ler när jag får vara nära. Känner pirret i magen. Försvinner in i drömmarnas värld. Massamassamassa sånt utan att alltid berätta det, utan bara njuter istället. Det känns ibland som att jag har en hemlighet - som inte är så hemlig, liksom. Förstår ni vad jag menar? Hela världen ser nog vad jag tänker och känner bara genom att titta på mig, för jag tror precis allt syns i mina ögon. Jag är lycklig!

/Mia - "Aaoodaam!"


ps. den 19 mars kommer hon hem :) .ds.

It's killing me.

Kategori: Min vardag

Jag har ohälsosam klädångest.
Jeansleggins, lackleggins eller chinos? Klänning, oversizetröja, lager-på-lager eller jeansskjorta? BLÖ. Hur kan man tycka att man inte har några kläder vissa dagar sen helt plötsligt är det smockfullt? Scary.

Ikväll är det fest hemma hos Albins jobbarkompis och man brukar väl säga att det är viktigt att göra ett bra första intryck? hum. Jag gillar inte alls det där just nu... Jag kommer känna mig plutteliten bland alla mer vuxna människor, vilket jag egentligen inte förstår, och jodå - jag är faktiskt lite nervös... Vill ni veta en hemlighet? Jag har fått för mig att jag ser ut att vara och beter mig som om jag vore yngre än vad jag är. Typ 16 eller nåt. Varför vet jag inte riktigt, om jag ska vara ärlig, men när jag ser på andra i min ålder och sen mig själv så känns jag.. pluttig. Typ. haha, HERREGUD. Jag är trög. (eller som man säger - dryg.) Wellwell, jag ser ändå fram emot en trevlig kväll och hoppas det blir riktigt livat! :)

En sista grej: Är det någon som kan tänka sig att skänka mig ca. 80 000 kronor, så är ni varmt välkomna :) (Jag vill resa till Maldiverna! waah!) Jag lovar: Gör du det bjuder jag på en glass :) "Cross my heart!"

Ha en fortsatt skön helg allihopa :)
/Mia - helknaschigt! Inte en schiffa ätt.

ps. I'd like to clip your wings so you can't fly. ds.

En tisdag...

Kategori: Min vardag

...har passerat och kvällen sprider sitt mörker. Snart har halva veckan gått! ;)
Idag var skolan bättre, måste jag säga. MYCKET bättre. Vi ägnade tid idag åt att skriva ner punkter på vad vi anser oss själva ha som arbetsuppgifter (då vi är färdigutbildade) samt vad som är professionellt - och detta var verkligen som en morot. Man fick lite motivation till att fortsätta plugga vilket jag verkligen behövde :) Tack Viktoria och Camile för bra tankar!

------------

Har ni någon gång tänkt på att ta er en funderare på hur andra i er omgivning känner om er? Alltså. Man borde någon gång tänka och ställa sig frågan: "Skulle jag velat vara min flickvän/ pojkvän/ mamma/ pappa/ syster/ brorkompis/ chef osvosv. idag?" Förmodligen skulle man förstå varandra bättre och vara mer positiv? Det tror jag på :)
 
------------

P.S. I love you. RACKARNS vilket bra film det var! :) (Faster - du måste se den!!) Kollade på den tillsammans med min Albin i söndags och jag kan erkänna att tårarna vällde upp i mina ögon minst fem gånger (A) Den gav den perfekta bilden av vad kärlek är och jag tror aldrig någonsin att jag har sett något som gett mig så mycket blandade känslor i magen och hjärtat. Ja, man måste se den för att förstå! Så, DO IT!

Nu ska jag kolla på blocket efter kissekattungar och sen slänga mig i soffan och ladda batterierna inför imorgon då det är badhuset + gym med skolan som gäller. Och - JA! - snart kommer min man hem :) Yummie!

/Mia - var ligger landet där man böjer bananerna?

ps. I'm keeping this love .ds.

P.S.

Kategori: Min vardag

I love you.

Peace-ag.

Kategori: Min vardag

Ännu en dag ensam hemma i lägenheten, men jag tror det är värt det. Bli frisk på riktigt, liksom :)

Fått ytterligare ett mail från blocket.se idag, då jag ännu en gång nu har förnyat min balklänningsannons. Att ingen vill köpa den retar mig. Den är jättefin och så behöver jag pengarna (A) haha. Snart säljer jag den för en hundring ;)

----------------

Sitter och tjötar lite med P2 på msn och hon frågade lite om inflyttningsfesten - och shit vad jag längtar nu! :D Kommer bli hur kul som helst, verkligen. För er som inte svarat än - please, do so! :)

Annars? Tja. Det är helg på ingång och självklart är det lite roliga grejjer inplanerade :) Ikväll blir det lugnt och skönt hemma i soffan, eftersom Albin är sjuk, och inget annat kommit upp. Och givetvis - för att jag är fruktansvärt svag för myskvällar (A) wiie. Imorn på kvällen kommer Albins bror + flickvän hit för en skön kväll med god mat och umgänge :) Mycket trevligt! Och söndag - Alla Hjärtans Dag, vilken egentligen skulle spenderats på Sandsjöbadens Värdshus men eftersom vi är halvt om halvt panka denna månad får det bli en annan helg :) Man måste la inte bara åka dit vid speciella tillfällen? ;) Mys kommer det bli iaf!

---------------

Utbildningen. Skolan. Vad händer? Jag har ingen motivation överhuvudtaget och det händer inte nånting, känns det som. Att repetera saker vi redan gått genom, att inte ha samma tempo som i höstas, att inte inspireras och framförallt att läsa något som just nu inte är intressant tar kol på mig, och även några andra vad jag vet. Hum? Kanske dags att slå våra kloka huvuden ihop och göra nåt? Vad vet jag.

Dags att göra lite nytta. Nya lakan? Yes :D Det är niiiice.
/Mia - Du väckerrr vissa grrrejjerrr.


ps. jag vet vem jag är när jag är hos dig. ds.
ps2. på måndag ska jag och sis göra ny müsli igen :D :D .ds2.




Halva jobb- och skolveckan har passerat.

Kategori: Min vardag

... och jag är fortfarande hemma och är halvkrasslig, men - imorn ska jag till skolan igen tror jag :) Kan vara ganska skönt att komma dit igen så kanske man blir bättre. Komma igång liksom! Synd att min stackars man gått och blivit smittad av mig nu bara, så förmodligen är det hans tur att vara hemma ett par dagar :/

Jag sitter här vid datorn med mitt pepparmintste, musik på lite lagom hög volym (Dr Alban spelas just nu,, haha!) och en hjärna som funderar lite. Vi har pratat i skolan om att man inte kan känna fel, och jag tror faktiskt stenhårt på det. Om någon säger något kan man ju inte säga "Men så ska du inte känna" eller "Så behöver du inte känna". Men hallå? Personen gör förmodligen det och då är det bara att lyssna och stötta. Man kanske inte alltid kan förstå att personen känner så, och det är en helt annan femma, men att i princip säga att personen känner fel och inte ska göra det är inte alls enligt spelets regler. Detta tror jag att alla människor i världen skulle behöva lära sig och fundera över, för då tror jag att vårt jordklot skulle vara lite snällare. Bara en tanke...


/Mia - kanelbullar är gott (A)

ps. for your eyes only. ds.


 Ours.

wiie :P

Kategori: Min vardag

 Tycks?

Nya kjolen och bältet :) Kommer bli urtjusigt till våren&sommaren. Brunbrända ben, ett par söta skor, vita solbrillor, en glass i ena handen och min käraste i den andra. Underbart! :) Längtar.

Sjuk :/

Kategori: Min vardag

Näsan rinner, lock för öronen och huvudet bankar. Jojjomen - Mia är sjuk. Suck, säger jag bara. Ogillar väldigt skarpt att vara sjuk, för jag menar: Vad ska man göra ensam hemma en hel dag? :O Sova länge blir det automatiskt (hört att sömn är bra när man är sjuk? :P ), data lite, kolla på dåliga tv-serier, äta väldigt lite mat då jag aldrig orkar fixa nåt, mycket tedrickande och ja. Är jag på "rätt" humör kan jag nog sätta igång en film också :) Annars får jag aldrig nånsin för mig att titta på film ensam, för ja - det känns ganska tragiskt, vilket jag alltid tyckt. Hopp&Häpp på det!

Igår hade vi individuellt arbete i grupp, vilket jag, Camile och Viktoria blev klara med väldigt snabbt så vi andades ett par djupa andetag och packade sen in oss i V:s bil för att åka in till stan lite :) Slutade med att en härlig sommarkjol och ett bälte blev inhandlat. Rea är FARLIGT!
Väl hemma i Nässjö skulle jag träffa P1 för en sväng på stan och ja: Inne på B-Young hade de fortfarande mysdressar inne (såna de har varje år, ni vet?) och det blev att jag kom ut därifrån med en sån också (A) Gillar't! Jag som inte skulle shoppa den här månaden, eftersom det gått åt en hel del till flytten? Vart tog de tankarna vägen? Putsväck.

-------------------

På söndag är det Alla Hjärtans Dag, vilket ska bli väldigt mysigt att fira med min man :) Boka bord för en planka på Sandsjöbadens värdshus = underbart! :)
Trodde aldrig jag skulle få uppleva det här, men tacktack, tusen tack - det händer även mig! Kan inte sluta le. Magi, tror jag det kallas :)

Dags att gosa ner mig i soffan med ytterligare en kopp te, filt och tv-dosan i handen för att zappa sönder dagen, halvt om halvt ;) Längtar tills min Albin kan komma hem och ta hand om mig lite (A)

/Mia - the greatest love of all, is happening to me.

ps. är jag mindre värd att vänta på, eller vad är det frågan om? ds.


      Mitt & Ditt :)

Mysdags hemma hos paret Axhäll ;)

Kategori: Min vardag

Fredagskvällen närmar sig och mysstämningen börjar inta sig plats i lägenheten :) Det är nåt särskilt med helgmys, alltså! Tända ljus, lugn och härlig musik samt en Mia som inte alls tackar nej till tio miljoner kramar (A)
Då dagen bestått av hemstudier, träffa Fia, tvätta, plocka undan och annat smått och gott har jag insett att en dag inte är så värst lång egentligen och att dygnet gärna fick innehålla dubbelt så många timmar. På så vis hade jag, och alla andra, hunnit med många fler roliga och nyttiga saker :)

För att fylla på katt-åt-skämt-listan igår, vill jag skriva in ett som pappa kommenterade igår. För er som missat det, kommer det bästa här:
- Katt trillade i toastolen, blev skit-sur.

Dags för mitt nyduschade, extremt lockiga och burriga hår att fixas och sen är det dags för en promenad till Hemmakväll :) Godis är gott!

/Mia - jag älskar att älska.

ps. morgondagens sol. glöm inte den. upskatta den. ds.

Trött, fnittrig och sugen på te.

Kategori: Min vardag

Te-vattnet är dock strax klart så väntan är baskemig inte lång :D Gillar't.

Precis hemkommen från skolan. Inte hunnit mer än boka tvättid, kolla genom posten lite snabbt och fixa - just det - mitt kära tevatten, innan jag satte mig här för att skriva lite :) Fått smak för det igen, maybe?

Det har varit en ganska seg dag idag, tyvärr. Vi har dock haft intressanta diskussioner på lektionerna och även intressanta diskussioner på lunchen då vi bl.a. kom in på om hur det är att föda barn. (vi som pratade är inga mödrar än och kan ju bara gissa, men ändå ;) ) Jag konstaterade i vilket fall att jag är "livrädd" för det, så inom de kommande åren får de gärna komma på nåt medel som tar bort det mesta av smärtan och dylikt så att jag kan vara lugn ;) haha. (Kidding!)

-------------

Det har också varit mycket snack om lägenheten idag, tycker jag. Det har kommit lite frågor om hur vi kommit iordning, om vi trivs och dyl., och jag vet att jag ett par gånger fick lite gåshud och lyckorus bara av att tänka på det :) Själva lägenheten som är så himla fin&fräsch, hur bra vi fått ordning på allt och löst småproblem som dykt upp och givetvis - att jag faktiskt bor här med min man. Tänka sig! Hade jag aldrig kunnat gissa för någon månad sen. Ofattbart! (jag har fortfarande inte fattat det än, kära du (A) ) Och bara nu när jag sitter här och skriver om det känner jag hur glädjen sprider sig ännu mer inom mig, fingrarna börjar löpa fortare över tangenterna pga. min stora iver och leendet breder ut sig på sin plats i ansiktet. Jag tror att mina smilmuskler kommer vara riktigt stora&biffiga om ett tag, för så som jag ler hela tiden så tränas de ju jämt. Undrar om det kommer vara snyggt? ;) haha. Men ja, allt detta. Det måste väl ändå tyda på att man hittat och gjort helt rätt? Det är jag bombsäker på iaf :)

Ikväll är det dags att plocka undan precis allt som inte ska vara framme längre. Färgburken och de oanvända penslarna på fönsterbrädet, de tre kartongerna som står halvt uppackade, verktygen som hamnat fel och kastrullerna som måste gallras. Sen så! :) Dessa småsaker kan göra mig nipprig, så det är dags idag. Det bestämde vi igår. Eller ja, det med kastrullerna iaf - resten bestämde jag på egen hand idag (A) Tummen upp! :D

Dags för en liten tripp in till tv:n och soffan. Och jodå - mitt gröna citronte smakar ljuvligt gott :)

/Mia - du är så yeah, yeah, wow, wow.


ps. du värmer mitt hjärta. ds.

----------------------------------------------------------

Min och pappas humor! :D :

Katt åt batteri, gjorde volt.
Katt åt stol, satt i halsen.
Katt åt ren, fick skav.
Katt åt bogserlina, drog från stan.
Katt blev fast i bastu, fick ång-est.
Katt åt hink, och spann.
Katt åt bomb, blev smällfet.
Katt åt upp Fnatte, fick klåda.
Katt åt spunnet socker, fick vadd i magen.
Katt åt spö, fick stryk.
Katt deltog i fisketävling, torskade.
Katt köpte sex, började hurra med utländsk brytning. ("Hora, hora"). Långsökt, jag VET :D
Katt tog lim, hamnade i klistret.
Katt hamnade i stekpanna, började fräsa.

Det måste tilläggas att många av dessa är hemmasnickrade av oss :P Nöjd.

Nämen. Igen!

Kategori: Min vardag

Ja, nu jäklar är jag på G ;) Eller ja - iaf idag! Får se hur länge det varar :P

Kvällen jag trodde jag skulle behöva spendera ensam framför tv:n slutade istället med att kära Elin kom förbi för lite umgänge :) Fil, müsli, mackor, te och frukt tillsammans med tjöt är en bra kombination. Tack! :) Vi kom in på det snackat som vi även hade haft i skolan, om att förlora nära&kära. Och jag måste erkänna: Jag är livrädd för detta! Just familj, nära släktningar, bästa vänner och kärleken. Tänk om? På ett eller annat sätt, liksom. Fy fan :/ Skrämmande tankar faktiskt!
Vi pratade också en del om kost och träning och ja. Hon lyckades få mig taggad på det igen :D De är tydligen ett större gäng som ska träna tillsammans, på samma ställe som jag, så förhoppningsvis kan det göra mig sugen på att träna med dem också :) wiie. Och du, Elin: Jäklar vad fit vi ska bli ;) Glöm inte att hämta mig till promenader så fiskar jag upp dig till löprundorna! höhö.

Det var allt för idag tror jag bestämt. Ny dag imorn och förhoppningsvis lite nya lärdomar att ta in i skolan :) Jag håller också mina två tummar för att Ida-Pida kommer hem till mig på eftermiddagen en sväng! Vore mysigt.

/Mia - hejdå?

ps. your body is my wonderland. ds.

Vad tycker ni,?

Kategori: Min vardag

Ska man bli blond igen, hålla sig brun eller göra ett mellanting? :)

         Hum? Hjälp mig med råd (A)

HÄR ÄR JAG!

Kategori: Min vardag

Ojojoj, vilket långt uppehåll jag haft. Kan utan problem erkänna att jag verkligen haft urusel uppdatering de senaste månaderna (A) Har inte haft någon direkt motivation till att skriva helt enkelt. Ska försöka ändra på det, men kan inte lova nåt :)

Dagarna flyter som de ska nu. Vi har kommit igång i skolan igen och denna vecka pratar vi psykologi :) Lite är repetition från hösten och lite är nytt vilket är väldigt spännande. Just nu håller vi på med att hitta oss själva, vilka vi är och kontroll på hur pass bra självförtroenden vi har. Svårt det där! De delades in i tre grupper och jag undrar om inte jag hamnade i det "falska" ? Det menar på att man utåt sett har ett bra självförtroende men på insidan är man egentligen ganska rädd och försiktig. Känns som att det stämmer in ganska bra! Givetvis att det är olika från situation till situation men överlag - JA.

Annars är jag fortfarande trött sen helgen då det var flytt :D Jag är världens lyckligaste som nu blivit sambo på riktigt med min Albin! :) Det har aldrig känts såhär bra i min mage, huvudet har aldrig hållt med mig så mycket som just nu och hjärtat har inte någonsin klappat så hårt som det gör. Jag gillar det och ni som känner mig förstår att jag ler med hela ansiktet nu när jag skriver detta :) wiie! (som jag säger) Vår resa och äventyret har precis börjat och jag lovar dig - det kommer bli en lång och härlig färd :)
Lägenheten har kommit iordning riktigt bra, för och bara ha varit bebodd av oss några dagar, måste jag säga. Det mesta är på plats och det enda som fattas är någon smart förvaring och hyllan som ska upp i köket :) Bilder kommer komma lite längre fram, när här är tipptopp. Påminn mig bara!

---------------

Den här veckan har det varit ganska mycket sorgligt prat i skolan då vi gjort livslinjer och satt in viktiga händelser i våra liv. Det var många dödsfall, skiljsmässor osv., och det fick mig att fundera lite. (som vanligt?) Tänk vad fort människor försvinner från oss. Nära&kära som helt plötsligt inte finns där på samma sätt som de en gång gjort. En person som man älskat mer än något annat finns inte längre i ens liv och omställningen efter detta är utan tvekan det värsta man kan vara med om. Det fanns dem som sa att de ångrade att de inte frågat sina föräldrar/mor- och farföräldrar mer saker, tiden innan de hastigt gick bort, och jag förstår dem. Vad mycket det finns som man vill veta! Jag kom på mig själv med att sitta och stirra rakt ut i luften och klura på vad jag skulle velat fråga min farfar innan han gick bort nu hösten 2009. Alla äventyr han var på med fiskebåten! De åkte långalånga vägar över de stora haven och ner mot Afrika, bl.a., och jag har aldrig riktigt suttit ner och lyssnat&frågat för att låta honom dela med sig av berättelserna. Varför inte? Vad korkad man är :O Jag skulle vilja ha ett telefonnummer till himmelen för att ringa honom, tack.

Dags att äta lite av min-och-P1s-müsli-som-vi-gjorde-igår-och-som-utan-tvekan-är-den-godaste-jag-ätit :)
/Mia - Det pirrar sådär härligt i hela kroppen :) A <3

ps. min man har vingar. ds.