MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Tillbaka i skolan.

Kategori: Min vardag

Måndagen som verkade så långt borta kom visst, trots allt. Kändes riktigt segt att gå upp vid sju i morse, men ett måste är ett måste ;) Snooza i en halvtimma och burra in sig hos sambon lite först, självklart, fixa sig lite, slänga ner en banan i väskan och sen iväg. (jag vet - jag borde äta frukost innan skolan, men jag orkar aldrig...) Lyssnade på tre redovisningar av klasskompisarna idag varav en handlade om viktminskning med hjälp av Xtravaganza i Växjö, en om stress och den sista om ekologiska varor. Intressant alltihop! :) Kände när jag såg dessa tre att min och Camiles redovisning också kommer gå bra. Fick en skön känsla, liksom. GÖTT! Redovisningar brukar ju inte vara några direkta problem för mig heller, så det går nog bra :P höhö.

Imorn väntar HLR hela förmiddagen innan ytterligare en redovisning ska lyssnas på, denna om diabetes kombinerat med träning.

--------------

I helgen passade jag och Albin på att rasta motorcykeln en sväng :) Lördagen bjöd på tur ut till svärfar och gårdagen småvägar runtom Nässjö. Vi hade med oss kameran och tog lite fina bilder :) Mysdag! Var ju dessutom tvungen att testa hjälmen! Albin har köpt ny till sig själv så nu får jag ha hans "gamla" :) Mitt huvud är ju faktiskt värt 8000:- det också :P

Vi avslutade helgen på ett snyggt sätt genom att ta en löptur tillsammans :) Första loppet ihop och han vann, den jäkeln ;) haha. Han vann ju bara med typ 5 sekunder, eller nåt :P Skönt var det iaf!

Snart kommer mor och far och hämtar Pax - dags att sätta på kaffe! :)
/Mia - hela framtiden ihop. Aooow! :)


ps. ♥ .ds.


  Om man skulle ta och..? Klär mig lite? ;)

Härligahärliga fredag!

Kategori: Min vardag

Det är helg igen :) Jag hissar!

Har som vanligt ätit frukost med min man samt gått en runda med hunden. Pax är här och hälsar på denna veckan också :) Skulle egentligen varit ute och sprungit en härlig femkilometare direkt efter, men jag hade ingen ork :O Benen kändes sega bara av promenaden och gäspningarna kom med alltför jämna mellanrum. Kanske hinner efter lunchen? Hum. Tål att funderas rejält på :)

I eftermiddag blir det att träffa P1 en sväng, vilket jag ser fram emot :) Och ikväll en eventuell mc-tur till Anneberg för att kolla på fotboll. "Se där ja!" ;)

--------------

Framtiden. Vad säger spåkulan om den? Jag vill ha ett jobb. Ett jobb jag trivs med och vill gå till på morgonen utan att halsen tjocknar och det bildas klumpar i magen. Jag ska ta tag i mitt liv nu i sommar, I promise, och skriva mig ett cv och skaffa jobb. Så det så! :)
Det enda jag vet om min framtid till 100% är att du, min skatt, kommer ingå i den och jag kan inte vara mer lycklig. Fantastico! :)
You and me ♥

Vi håller tummarna stenhårt för sol imorn så att vi kan åka ut på landet för att lapa sol. Jatack! :) 


/Mia - arbetet färdigt. Fattas? PowerPoint. 


ps. där är där, man inte är. här är här, där man är. ds.

 

Man skulle kunna säga såhär:

Kategori: Min vardag

- Blogginspirationen är ganska bortblåst... Vet inte riktigt vad jag ska skriva om eftersom jag inte har något vettigt att säga :P

Well, denna torsdag bjuder på examensjobb med Camile som vanligt :) Vi är snartsnart klara! Underbart :D
Dock kommer hon inte förrän lite senare så först ska jag se till att laga lunch till mig och min man nu när han kommer hem vid tolv :) Idag serveras det egengjorda kycklingburgare (som jag snart borde börja med..) med bl.a. fullkornsbröd, ananas och färskost som "pålägg" till en stor sallad och egengjord dressing. Lovely! :D Blivit en massa god mat gjord i veckan och jag börjar tycka det är riktigt roligt. Ex. tidigare i veckan gjordes lasagne gjord med aubergine istället för nötfärs och en annan dag citronmarinerad fisk och potatismos. Mums :) Igår skämde jag bort Albin lite extra och gjorde en rabarberpaj till efterrätt. Jag gillar det (A) Är jag ändå hemma och har tid till det så varför inte? :)

-----------

Löpningen då? Jo den går bra. Sprungit två gånger denna veckan hittills och imorn lär det bli en tredje såvida vädret inte skulle ställa till med problem :) Känner mig ostoppbar! haha. Flåset hänger på som ingenting och benen har mer eller mindre börjat gå av sig själva. Så jäkla härligt känsla när endorfinerna sprider sig i kroppen och man njuter när man tar sig framåt. Förr koncentrerade jag mig mest på att orka och det enda jag tänkte var: "Framåt, framåt". Numera tänker jag på vardagliga saker, omgivningen eller sjunger med i musiken jag har inproppad i öronen. Vilken skillnad och jösses vilken förbättring. Ganska stolt faktiskt (A) :D

Ikväll blir det att åka in till Jkpg med Camile för att kolla in S.A.T.C. 2 ! Yejj :) High heels on? Nja. Tror inte det. Men - varför skulle man inte kunna se just den filmen i lågskor? Orka vara så jäkla fjompig :P haha.


/Mia - ser fram emot en mysig helg med mitt hjärta :) Love you! <3


ps. we can do it even better with broken heels. ds.

Matlagning :)

Kategori: Min vardag

Albin kom hem för lunch idag så jag lagade chili con carne till oss :) Det var gott! Olika sorters bönor, zuccini, paprika, lök, vitlök, krossade tomater, chilisås, nötfärs och lite starka kryddor :) Mumma!
Tycker om att laga mat tills han kommer hem - man vet att det är uppskattat och så får jag lite sällskap på dagen :) Mysmys!

Sitter och väntar på att Camile ska komma hit. Vi ska fortsätta jobba med examensarbetet! Dags att göra klart själva arbetet, typ! Sen väntar att skriva om hur vi gjort det osv. Kommer bli bra det här! :) (hoppas vi kan gå ner till stan och köpa varsin glass också :P vore gottgott!)


  Min sötnos :)

/Mia - dudes!


ps. jag har hittat min framtid. ds.

Shit!

Kategori: Min vardag

Idag höll två stycken gräsänder på att flyga rätt in i mig. Jääävlar, säger jag bara. Det var ett nästan-så-jag-kissade-på-mig-tillfälle!

-----------

Precis tagit en löprunda på halvmilen, lite drygt. Känns som att jag börjar bli beroende av träning igen och jag älskar det! :) Löpningen blir bara bättre och bättre och det syns på kroppen att man börjat med det. Love :) Att mina nya löparskor dessutom gör att jag inte ens får hälften så ont i knäna längre gör mig sådär lagom lycklig.

Senast jag sprang var i lördags, men både söndagen och måndagen bjöd på gymträning så löpningen fick vänta. Imorn är det givetvis dags igen! :) Söndagens gym har gett mig den värsta träningsvärken jag haft i magmusklerna ever. Albin körde skiten ur dem, om man säger så! haha. Har fortfarande skitont och kan inte sätta mig upp från liggande utan att i princip rulla runt på mage för att istället trycka upp mig själv med armarna.. haha. Bra att träna såna saker med honom, som vi kan göra på samma nivå, eftersom han kan pusha mig :) Längtar tills jag kan köpa gymkort där också. Då jäklar! :D Måndagar är visst nu också tills dess bokade då jag gymmar tillsammans med Tess, när de gymmar med handbollen. Härligthärligt. MIA IS BACK! :D

Nu ska jag dricka upp min proteinshake, sätta igång lite härlig musik och tända ljus i badrummet. Snart kommer min underbara man hem och då ska han duscha med mig och få tvätta mitt hår :P (det har jag bestämt (A) ) Det gillas av moi!


/Mia - 26'' tjejcykel till salu. Cresent "EMBLA", orangegul. 600:- Intresserad någon? :)


ps. your love's a drug to me. ds.

Confessions of the day.

Kategori: Min vardag

- Upp vid åtta med Albin för frukost och en bra start av dagen :)
- Dammtorka halva lägenheten.
- Starta de tre första maskinerna med tvätt.
- Löprunda i 30 minuter. Uppförsbacken de sista 2 kilometrarna hem sög rejält i benen kan jag säga :D (måttbandet säger att jag minskat lite mer än 1 cm runt kärlekshandtagen/"hullet" på magen, på bara en vecka. DAMN!)
- Fys i form av magträning samt biceps och axlar med hanteln.
- Ladda tre nya maskiner med tvätt + hänga upp blöt sådan på tork.
- Diska. Då det kom massa sköna låtar från spotify hela tiden så blev det att dansa samtidigt. En rejäl discodans med diskborsten och de smutsiga tallrikarna, kan man säga! :D WOOH!
- Fortsätta dammtorka.
- Dammsuga.
- Fixa med tvätten igen.
- Städa toaletten. Blööö :P
- Dansa lite.
- Hämta tvätten.
- Vika tvätt. Även här blev det att jag dansade då jag vek. "Du bara du" med Perikles kom och jag kan bara inte hålla mig stilla till den här låten! :D Helt sjukt medryckande. Jag vek tvätt som aldrig förr, kan jag säga! ;)

Nu: Vänta på att mannen kommer hem från jobbet och träningen så att vi kan käka lite :) Ikväll blir det mys och umgänge hemma hos bror och svägerskan i Sävsjö. Trevligt! :)

Snacka om att man hunnit med mycket redan idag, och klockan är bara lite över 13.00. Underbart! Sånt gillar vi :) Att solen just nu dessutom lyckas tränga sig genom de envist grå molne - det vråldiggar jag. Hopp och häpp!

Dags för dusch, maybe? (A) haha.

/Mia - väntar.


ps. kiss fingertips. tip fingerlips. ds.

En halvsolig tisdag.

Kategori: Min vardag

Jag och P2 bestämde oss tidigt i morse för att ta vara på dagens soltimmar, så vi tog bilen ut till hennes familjs stuga för att sola :) Kallt i början med tanke på att klockan bara var halv elva när vi kom ut, men sen jäklar! Lite röd på bröstkorgen blev jag och magen fick sig ytterligare ett litet brunt lager. Lovely :)
Vi mötte sen upp Emma för att sitta på Thimons några timmar :P Chai-latte för min del. Mumma! (Och jag som knappt har några pengar :O Skit. hehe)

Sitter nu mest och väntar på att min man ska komma hem. Det jag längtar mest efter varje dag, faktiskt. Ganska naturligt, tycker jag :) Bästa på hela dagen, utan tvekan! <3

------------

Förstår inte vad som hänt. Jag har försökt, försökt och återigen försökt samtidigt som jag har varit förstående och stått ut - men vad får man för det? Inte nånting. Det är verkligen skit!

/Mia - bebismagar överallt. Jösses! (A)

ps. "Mm, den gör ju det :) Det ser jag fram emot, när den blir :)" Love! .ds.

Självförtroende! :D

Kategori: Min vardag

Jaaa! Jag kan knappt fatta det. Jag vet att jag kanske låter hellöjlig, men jag har aldrig varit någon hejjare till sprinter - förrän idag! :D Mitt mål med löpningen var att innan denna månads slut skulle jag kunna springa runt hela Västra Vägen (från norrbodarondellen, genom stan och hem) - vilket jag klarade redan idag! :D Tror inte riktigt någon förstår hur lycklig jag är. Så otroligt nöjd med mig själv!
Sprang från Norrbodarondellen mot Målen (mitt mål var först att vända där och springa hem igen, vilket jag gjorde tidigare i veckan) men på vägen tänkte jag: "Va fan, jag försöker springa hela vägen. Klarar jag det inte får jag gå sista biten, det är inte hela världen", och så var jag så där sliskigt positiv och peppad. Precs innan Målen: Flåset kändes fortfarande stabilt och benen ok. Jag fortsätter springa. Förbi Målen och ner på cykelstigen förbi Runnerydssjön. Springer uppför backen vid Rusta och färgaffären, mot Södra Torget och tänker att jag springer nere vid sjön och hem istället, så jag slipper allt folk. Förbi Pingstkyrkan: "Jag springer hela varvet runt sjön, så det blir en längre runda. Jag vill inte hem riktigt än :) ". Känner att pulsen börjar öka, svetten fångas upp av pannbandet, ansiktet börjar koka och knäna värker - men vad gör väl det när fötterna och övriga benen känns superlätta och leendet sitter klistrat i ansiktet eftersom massa indorfiner slet sig lösa och gjorde mig lycklig? :D Alla fåglar vid sjön var längre inte jobbiga och äckliga utan snarare fina att kolla på och söta där de låg och ruvade på sina ägg. Konstig känsla? haha. Wellwell. Sista rakan vid sjön. Nu gäller det. Snart kommer slutspurten. Pulsen känns fortfarande helt okej, knäna? Mjaa. De gjorde riktigt ont. Leendet? Sitter kvar. Puh! Springer vidare, upp mot tennishallen. Ökar takten. Känner att pulsen hakar på. Benen börjar bli tunga nu. Kommer jag orka? Klart som fan att jag gör! :D Närmar mig hem, spurtar sista uppförsbacken och uppför hela grässlänten till huset. Fram till dörren. FAN VAD SKÖÖÖNT! :D Jag klarade det! Mår helt underbart bra nu trots att jag skakar i hela kroppen, dels pga. löpningen och dels pga. överkroppen som fick sig en rejäl genomkörare med hanteln när jag kom innanför dörren. Proteinet nu gör verkligen sin nytta och müslin som strax ska fixas kommer sitta extra fint. Ska sen efter den långa och härliga duschen ta itu med alla nytvättade kläder och göra det roliga jobbet och vika dem, men vad gör väl det? Jag har ju sprungit! :D haha. WOOHOOO! :)
I helgen ska jag köpa nya löparskoj och jag kan knappt bärga mig tills jag får provspringa dem! :D wiie!

ps. Tack pappa, för en mysig fika! .ds.

Såhär är det:

Kategori: Min vardag

Jag klarar inte av att i princip vara ensam hemma en hel dag. Jag blir tokig snart :/

--------------

Varit nere på stan en jättesnabbis och träffat P2 för att skriva på uppsägningsansökan till posten, som hon fixat till mig, samtidigt som jag kikade på hennes hår :) Hon satt hos frisören och nyfiken som jag är kunde jag ju inte bara skriva lappen och sen gå. Nejnej. Jag satt kvar i stolen bredvid och väntade tills de sköljt, fönat, plattat och stylat :D Alltid kul att se resultatet, am I right? (och ja - det blev kalasbra :) ) En timmas tidsfördriv, dessutom. Tummen upp!

Sitter nu och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Första omgången tvätt slängdes in för 45 minuter sen, så om fem är det klart! Underbart med snabba maskiner och absolut underbart det kommer bli att gå och lägga sig i nytvättade lakan ikväll :) Mmmums! Kanske skulle ta och storstäda lite och hitta lite inredningsgrejjer i källaren också, när jag ändå är igång? Hum. Maybe! Sugen på att ta upp min kära gungstol. Saknar den :) Blir att prata med mannen om det (A)

Borde absolut springa sen också, eftersom det "bara" blev en raskis igår, så om blåsten bara kan lägga ner och sluta upp med sina jäkla dumheter, så får det bli en femkilometare tror jag :) Lovely! Märker redan skillnad, både konditionsmässigt och kroppsmässigt. Beror förmodligen på grunden man haft sen tidigare. GÖTT MOS, som sagt :D höhö. (Man får vara mallig ibland)

Har hittat allt jag ska fixa till mitt och Camiles examensarbete så ska ta med mig allt det till henne imorn :) Skönt att ha det gjort! När vi skrivit in det i datorn, vilket kommer ske imorn, så känns det nästan som att halva arbetet är gjort. Eller ja; en tredjedel iaf. hehe. Känns toppen :)

Lite mat kanske man bör få i sig? Först: Tvätten!
/Mia - mest av allt just nu, vill jag ha puss- och kramkalas med min fina Albin ♥ Heja! :)


ps. vår son ska tydligen köra cross. jasåjaså? :P haha. Du är fin! .ds.




I need a break!

Kategori: Min vardag

Nån som har en Kit Kat? ;) höhö. (långsökt)

Sitter och skriver massa till mitt och Camiles examensarbete :) Vad vill jag inte riktigt avslöja just nu, men ja - jag skriver så pennan glöder, det är en sak som är säker! Kommer bli bra det här. Mycket jobb och slit, men värt det :)

-----------

Sprungit både måndag och tisdag nu och det känns riktigt skönt! Kommit igång liksom :) Igår sprang jag dessutom mycket längre än vad jag trodde jag skulle orka och snacka om att jag var lycklig och nöjd :D Kändes nästan som att jag kunnat fortsätta ytterligare en bit, men som jag sagt: Bäst att gå ut försiktigt i början och trappa upp tempot pö om pö :)
Idag blir det att vila från löpet men att ta en rask långpromenad och köra lite fys istället. Behövs det med! :) Kan ju inte bara springa och bli sådär konstigt tunn, måste ha lite muskler också. YES! :P

Om någon timma kommer P2 hit, vilket blir tredje dagen på raken jag umgås med henne :) Alltid trevligt, det vet du! :) Kolla på film och jäsa i soffan = gött mos!

Well, dags att fortsätta jobba antar jag. Go Mia!


/Mia - igår sa jag det. Det känns bra. Nu är jag inte nervös mer.


ps. Melissa Horn. Hon ger mig gåshud. ds.

<3

Kategori: Min vardag

You're simply the best
Better than all the rest
Better than anyone
Anyone I ever met
I'm stuck on your heart
I hang on every word you say
Tear us apart
Baby I would rather be dead

In your heart I see the start of every night and every day
In your eyes I get lost, I get washed away
Just as long as I'm here in your arms I can be in no better place

You're simply the best.

!

Kategori: Min vardag

Fikan med P2 slutade med att även Jonna och Linda joinade partyt, vilket alltid är trevligt :) Efter många olika samtalsämnen kom vi in på vår "kära" arbetsplats och kom fram till att arbetsmiljön där verkligen är skit och att de inte ens verkar följa arbetsmiljölagen?

"Lagens syfte

Arbetsmiljölagens syfte är att människor ska kunna arbeta och må bra utan att skadas eller bli sjuka som följd av arbetet. Arbetsmiljölagen är en s k ramlagstiftning vars andemening kan sammanfattas som följer:

Arbetslokaler, ljus, luft, maskiner och så vidare ska anpassas efter arbetstagarna vilka även ska ges möjlighet att medverka i utformningen av deras egen arbetssituation. Arbetsorganisation och arbetsinnehåll ska utformas så att arbetstagaren inte utsätts för psykiska eller fysiska belastningar som kan leda till skada eller sjukdom. Styrt och bundet arbete ska undvikas till förmån för variation, social kontakt, samarbete och sammanhang mellan enskilda arbetsuppgifter. Arbetsförhållandena ska ge möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling, självbestämmande och yrkesmässigt ansvar.

Arbetsmiljölagen är utformad efter en helhetssyn på arbetsmiljön och omfattar såväl fysiska, psykiska och sociala faktorer i arbetsmiljön."

Aldrig i livet att de ens vet vad det är? :O Social kontakt? Samarbete? Självbestämmande? Psykisk och fysisk hälsa? Vad är det liksom? Hur man kan ha social kontakt och samarbete när man inte får prata med varandra då man arbetar? Hum. Sug på den ni! Skulle vara extremt kul att ge lite fakta och några papper under näsan på dem, för att få dem att fatta.
That's all for today.

:)

Kategori: Min vardag

Löprundan gick bra, folks! :) P2 och Spike följde också med, men det gick ju bra ändå. Västra vägen fram och tillbaka i lagom sakta takt :P haha. Kan inte gå ut för hårt nu i början eftersom jag förmodligen tröttnar då och inte orkar, så lagom får det bli denna veckan! Nästa vecka ökar vi :D

Gör som alla "stora" bloggare, och lägger upp en dagens ;) haha. Dags att sticka ner på stan en sväng och träffa P2 igen! :)

  See ya ! :)

67 mil på hojjen :)

Kategori: Min vardag

Vilken fantastisk helg det blev! :) Fredagen blev lugn eftersom båda två mest var sugna på att vara hemma - vi skulle ju upp tidigt på lördagen! Upp, frukost, på med mc-kläderna och iväg mot Borgholm :) Allteftersom vi närmade oss skingrade sig molnen mer och mer och i Kalmar, när vi kunde se ut över Öland, var himlen helt klarblå. Underbart! :) Dock varade det blå inte så värst länge, men lagom nog så att vi kunde ta oss en middag på en uteservering. Hääärligt! På hemvägen blev det kallt och lite blött, men vad gör det när man har allväderskläder? haha. Mycket bra köp av oss, tycker vi :) Ett stopp hos mor och far, innan hemfärd till Nässjö, önskades av Albin - och så fick det bli.
Söndagen, den underbara söndagen. Vilket väder vi hade! :D Vi drog på kläderna igen för att åka till Torpön, i/vid Sommen. Och tack vare att Albin bara kan ena hållet dit, vilket är det långa, så blev turen 6 mil längre än vad den behövt ;) haha. Men vad gör det? Fint väder och perfekt väder att åka hoj i. Att min man dessutom är det sällskap jag föredrar mer än något annat, det är väl ingen hemlighet? (A)

När vi väl var hemma igen så vann jag (ägde ;) ) över mannen i "Skitgubbe" a.k.a. "Vändtia" innan vi tog en promenad genom stan i solen, hand i hand. Myyys! Skönt och helt fantastiskt att ha varandra :)

Det blev en riktig mc-helg och vi vråldiggar det. Nu väntar fyra veckors examensarbetesskrivande (kan man säga så?) och en massa träning! :) Ska bege mig ut i löparspåret om en stund, så fort maten smält lite till! (Skjuter upp det omedvetet? ;) ) En löparpolare vore perfekt för mig! Som kan pusha när jag blir less på det och samtidigt någon jag kan pusha tillbaka... Anyone? :P


/Mia - du är min framtid.

ps. första halvåret tillsammans. Underbart! Nu väntar många många fler :) ds.