MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Fräsigt!

Kategori: Min vardag

Imorgon är jag ledig igen :) Lagom soft! Då ska jag baka bröd, tänkte jag :) Lägger upp recepten imorgon, när jag vet vilka jag ska baka! Hittade några stycken i min Bröd-bok, så får se hur många jag testar :) Lite beror det på vad den lilla butiken här i byn har att erbjuda som roliga ingredienser! :) Nötter, torkad frukt etc. Lingon och blåbär ska det i alla fall bli i något av bröden, för det har jag i frysen :) Och givetvis hackad sötmandel bara för att det är så himla gott!

-------------

Måste bara säga att det är extremt lyxigt att SE! Linserna har suttit som en smäck hela dagen och jag har sett vad det stått på skyltar som är en bit ifrån, sett hur kunderna som kommer in genom dörrarna ser ut och så har jag inte haft någon super-huvudvärk. GREAT! Känns helnice :)


/Mia - SPA-helg i höst igen med mitt hjärta - jo, det bestämmer vi :)


ps. Natural learn to love. ds.

Måndag morgon kan vi drömma, om det som händer oss här och nuuu...

Kategori: Min vardag

God morgon! :)

I natt var jag och besökte min gamla låg- och mellanstadiematsal. Den såg ut precis som då och maten smakade precis lika äckligt. (som jag tyckte då). Ja, det var en härlig nostalgitripp om inte annat.

-------------------

Denna måndag står följade på menyn:

-En spännande magnetröntgen i Eksjö till förrätt. Aningen pikant i smaken.

- Till huvudrätt bjuds det en synundersökning inne i Nässjö, där optikern ska pilla lite i ögonen. Hört att den ska kunna göra en tårögd - så delikat är den.

- Allra längst ner på menyn finns efterrätten, vilken består av en oäääändlig damm-smakexplosion då det ska slipas stolar. En aningen torr dessert som skulle kunna bli bättre om det tillsätts lite målarfärg.

Till detta ska det försöka serveras ett sött glatt humör med en krydda av lite hej-och-hå!



/Mia - Hoppas era menyer är er till mods denna dag! :)


ps. härligt skrattfylld kväll i lördags. Tack flickor! Det gör vi om. ds.



Lovewhip – Jambo Bwana   Kenya, du vackra - snälla ta mig tillbaka.

En uppkäftig j**la morgon.

Kategori: Min vardag

Vaknar vid tio i elva, helt utslagen. Ögonen ville inte alls kolla i det ljusa rummet, svetten rann, jag mådde illa, huvudet kändes kokande hett och värkte och jag kunde knappt ta mig nerför trappan då jag inte hade någon kraft i benen över huvudtaget. (och nej, jag var inte onykter på något sätt igår) Efter en macka och ett glas juice blev det lite bättre, men det ville inte riktigt släppa förrän en stund efter att jag tagit en stor Alvedon. Är det detta som kallas migrän!? Jag har aldrig haft det nämnligen. Jag bara vet att så vill jag inte må igen, för det var bannemig riktigt otäckt.

--------------------

Just nu sitter jag med nymålat nagellack som ska torka och så fort detta är klart ska jag förbereda potatissalladen (egengjord, javisst! Receptet kommer här nere :) ) och även fixa med efterrätten så jag bara kan sätta in den i ugnen sen :) Det är en rätt som Ernst (min bäste gubb-vän!) gjorde i "Sommar med Ernst". Stekt, tärnat äpple, nötter, kanel och socker som man lägger i smördeg, rullar ihop och sen slänger in i ugnen :) Serveras med glass! Ska bli spännande och se om det är gott :)

Kommer säkerligen bli en mysig kväll med mycket prat! Kul att inte alla känner varandra heller, utan att man kan träffa nya människor :)

Jo men nu är lacket klart! Time to go. Ha en fin kväll allihopa :)

/Mia - tänkt på en sak länge: Hur kan man skapa sin egen fest på någon annans fest? Lite illa.


ps. "Hör du hur klockorna ringer
Tid att ta ännu ett steg
Min ring glimmar på ditt finger
En kyss och sen börjar vår väg." Vår bröllopslåt, för det har jag bestämt <3


Potatissallad!
Kokt potatis (som får kallna)
Babyspenat eller ruccola.
Delade körsbärstomater
Hackad rödlök. '

Dressing:
Olja
Honung
Dijonsenap
Salt
Peppar
En halv pressad citron

Mängden av allt får man bestämma lite själv! Lite svårt att säga exakt hur mycket av varje nämnligen :) Supergott, i vilket fall!

usch, tvi och suck...

Kategori: Min vardag

...vad allt är tråkigt nuförtiden. Varför är aldrig vardagen rolig längre?? "Kicken, var är den?"

Fläääsk!

Kategori: Min vardag

Jajjamensan - fläskpannkaka till kvällsmat snart. Förjäkla gott det :)

Dagarna driver på bra. Stöter på allt möjligt folk på jobbet och det är ju faktiskt en av sakerna som gör dagarna lite extra roliga eller jobbiga. Glada, roliga, gamla, unga, söta, jobbiga, extrema, otrevliga, barska, uppklädda, nerklädda, illaluktande, fina i kanten och prutande kunder. De alla finns där ute - TRO MIG! :P

Både förra veckan och igår hade jag lyckan att få träffa Camile och den söta lilla Elliot! Goare och sötare unge finns nog inte :) Mysigt att strosa runt, fika, prata strunt och även viktiga saker och bara va. Det gillar jag! Mer sånt till folket :) Att jag får träffa dessa underbara två på lördag igen - vad ska man säga - det är lyx :)


--------------

På måndag är det dags för min (antagligen?) sista röntgen inne i Eksjö. Nu är det ett halvår sen jag var där sist och då sa läkaren att min "lille" knöl dragit sig tillbaka minimalt mycket - men det är ju alltid något! :) Så får se vad det visar denna gången. Jag tror att har den dragit tillbaka sig ytterligare kommer läkaren inte vilja följa upp det mer? Eller så vill han det tills den försvunnit helt för att dokumentera det eftersom det är så pass ovanligt? Who knows. Jag har börjat fundera på om jag inte vill ta bort den helt istället. Lägga mig under kniven, bli av med det där lilla extra som jag hela tiden känner där inne och så få ett litet ärr på låret. Då skulle jag och Albin matcha varandra ännu mer än vad vi redan gör :) How cute wouldn't THAT be! ;) Många menar nog på att det skulle vara en onödig grej att göra, men ni vet heller inte hur det känns. Så ja, ni kan bara hålla klaffen. Tack så mycket. (:P)


--------------

Fick förresten höra av mamma för ett tag sen att hon fått höra i Sävsjö att jag och Albin köpt hus. Detta var en mamma till en gammal tjejkompis till mig som sa, och då undrar jag: Har de inget annat att prata om än mig, måste jag vara nåt alldeles extra? ;) Denna "mamma" hade ju tyckt att det var lite ungt osv. osv. osv., vilket förmodligen hon och hennes dotter pratat om, gissar jag. Detta gav mig ett ganska stort leende på läpparna kan jag säga, för jag kunde känna avunden rakt genom - och sånt älskar jag :) Kul att man fortfarande kan vara ett aktuellt samtalsämne! :P


Nu ska jag kolla till ugnen! (Alltså, den som sitter ihop med spisen. Inte min egen^ ;) )


/Mia - Crossfru.


ps. På lördag kommer det 4 flickor till mig i mitt söta, gula, lilla trähus. Girls night! Åh vad jag längtar! :) Kommer bli myyys! .ds.

Myositis ossificans

Kategori: Min vardag

"I Socialstyrelsens kunskapsdatabas om ovanliga diagnoser finns information om sjukdomar eller skador som finns hos högst 100 personer per miljon invånare och som leder till omfattande funktionsnedsättning." Jag säger ju det, jag är unik! Ca'tching! ;) Vet väl iofs inte om det är en särskilt rolig sak att vara unik i egentligen, men nog är det väl alltid positivt att inte vara som alla andra? :P

--------------

Nu hoppas jag att Albin kan slita sig från garaget nån jäkla gång så att vi kan kolla på lLjonkungen :) :) (han skulle bara gå ut en "liten stund" kl. 20.20 och komma in till klockan 21.00. Jo men visst! höhö)


/Mia - YES!

Vad är det för fel på mig?

Kategori: Min vardag

Nu har jag suttit i soffan sen klockan nio ( ??? ) och varvat sysslorna med att kolla på datorn, tv och rest mig upp ett par gånger för att "tömma blåsan". Dessutom, av alla program som kan kollas på, så är det Hem till Gården jag valt att ha igång !?!?!? Man kan skarpt undra vad som fattas mig, kan jag tycka. Slösar bort min lediga dag på detta vis. Skämmes, ta mig fa'an!


Är sugen på att inreda och fixa, men vet inte riktigt vad? Skulle gärna vilja pyssla med något då det kliar i mina fingrar. Tips? (Psst, Ernst. Om du inte har något bättre för dig kan du ju alltid komma hit och ha pysseleftermiddag med mig! Du kan ju gärna betala alla grejjerna vi behöver också, jag är liksom pank. Tack hörrö!)

Jag ska i vilket fall göra ett undantag och baka lite muffins i eftermiddag, blev så sugen på det! :) Äter knappt kakor och godis längre, känner liksom inget sug av det utan snarare tvärtom. Godis är väl egentligen inte ens gott? Första fem bitarna smakar gudomligt men sen äter man ju bara för ätandets skull? Nej, då äter jag hellre mig riktigt mätt på en god middag :) :)


Ikväll ska vi åka ut till svärfar och "styv-svärmor" och fiska kräftor :) Födelsedagsbarnet Filip och svägerskan Ewelina kommer också dit, så det blir antagligen kombinerat fiske med lite firande! Ska bli mysigt :) Ska bli lite extra spännande med tanke på att jag aldrig fiskat kräftor innan. (vad jag kommer ihåg!?) Har liksom inte en susning om hur det går till :P

Well, it's lunchtime! Knäckebröd med honung och ost på? Mmm, ja tack! :) (och nej, honung räknas inte som godis bara för att det är sött! :P Det är faktiskt vitaminer i! )


/Mia - världens lyckligaste kvinna som tillhör världens bästa man !


ps. längtar tills vi ska börja tillverka vår matsalslampa! Så himla kul att göra egna saker! :) .ds.

Waaah!

Kategori: Min vardag

Jag har sån jäkla träningsabstinens! Ge mig en träningskompis med samma vilja som jag och som känner för att träna skiten ur sig själv 4-5 gånger i veckan. Nu när Albin inte längre vill träna så mycket gym utan istället nästintill enbart förbränning känner jag att vi inte har samma mål angående träning längre. Jag vill lyfta skrot, slå på mitsar, köra roliga pass utomhus med kombinerad löpning, utfallssteg, armhävningar, ruscher - ALLT sånt roligt - och helt enkelt köra slut på alla muskler jag har och vara sådär förbannat svettig när träningspasset är slut. Visst, delar av detta kan vi göra ihop, men med tanke på att han är i ungefär tjugo gånger bättre form än vad jag är (jaja, älskling - sträck inte på dig för mycket nu!) så känner jag mig kass och det är värdelöst.
Over and out.


/Mia


An oldie.

En helt vanlig måndag...

Kategori: Min vardag

...om man bortser från att det idag kom in en äldre man på jobbet, och började dra roliga historier för mig då Jonny inte hann lyssna på honom. (Den äldre mannen verkade inte alls se att även jag var upptagen) Han berättade nån konstig kort historia om Kålle och Ada (Jo, men så säger man i Göteborg, berättade han för mig). Det roliga för mig var att jag inte fattade skämtet, eftersom jag inte hörde, MEN jag är helt säker på att han själv inte skrattade åt själva poängen i skämtet! Han verkade istället tycka att det var extremt roligt att den där "Kålle" rodnade :P Att han dessutom efteråt berättar en "rolig" historia som innehöll grövre könsord kändes lite smått knäppt, lindrigt sagt. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt, fast ja - jag skrattade väl inte med honom direkt, om man säger så. Är jag hemsk och elak som gör sånt? Kunde inte rå för det. Hur som helst tror jag inte att han hade alla hästar hemma, alla flaskor i drickabacken eller alla indianer i kanoterna - och hade han det så paddlade de absolut inte i takt!


----------------

För er som undrar över min lilla önskan till Gud igår, om XC60:n, så är det en bil jag blivit helt - rent ut sagt - GALEN i. Så fort jag ser en (gärna vit!), så blir jag så lyrisk att jag börjar fnittra och klappa händerna i små klapp och jättefort! Men, HALLÅ!? haha. Jag tycker att den är så extremt snygg, så jag skulle nog kunna offra min vänstra stortå och Albins högra öra för att en sådan bil ska stå på vår uppfart imorgon. (Hörde du det, Gud? Värt att fundera på, tycker du?)


----------------

Jag har funderat på en sak. Den senaste veckan har det pratats väldigt mycket om torkan och svälten i Afrikas horn, och om jag fattat det hela rätt är det den värsta torkan på 60 år? Nu när jag själv varit där nere VET jag hur otroligt svårt de har det, att maten inte står på bordet särskilt ofta och att de verkligen behöver precis all hjälp de kan få. Jag vill så himla gärna hjälpa dem (och även alla andra människor som har det svårt här på jorden), men om jag nu bestämmer mig för att bli ex. Världsförälder och skänker ex. 150:- / månad. Hur mycket av detta kommer verkligen fram!? Hur många människor jobbar verkligen utan betalning och hur många människor roffar åt sig en del av den summan som jag skänker? Visst att 150:- trots allt ger något, men förmodligen inte så mycket som jag hoppas/skulle vilja att det gör :/ Blir så kluven!


/Mia - kräftfiske-premiär för mig (NÅGONSIN!) på onsdagkväll. Jag är extremt förhoppningsfull!



ps. jag vill ha en katt, precis som en skatt, mitt i en natt. .ds.


Del 2.

Kategori: Min vardag

        

        

        

        

        

       

Resten av alla bilder (det finns ju "några" till) behåller jag, men hoppas ni uppskattat dessa i alla fall! Själv har jag suttit här med glädjetårar i ögonen och ett stort smile på läpparna :) Det är ganska svårt att förklara, som skrivet, men herregud vilken speciell resa! Kära Kenya, jag tror jag blivit lite smått förälskad i dig. Jag hoppas innerligt att vi ses igen!

Okejdå, här kommer lite bilder i en salig blandning! Del 1.

Kategori: Min vardag

Och nej, jag har inte snott dessa bilder från någon hemsida eller liknande - vi själva har haft äran att få ta dessa foton! :P Notera att många av djurbilderna är tagna från bilen enbart någon meter från djuren! MAGISKT.


           


        

        

        

           

Här är jag!

Kategori: Min vardag

Min teori är att nu när regnet verkligen tar sin plats där utanför fönstret, semestern är slut och jag känner att hösten närmar sig med stormsteg för varje dag - då kommer min blogginspiration tillbaka. Enkelt!

Sommaren har, trots solens extremt kassa närvaro här i Sverige, varit riktigt härlig :)
I juni gjorde vi vårt livs resa! Min kära mor fyllde 50 år så det firades med att hon och käre far tog med sig mig, min bror och våra respektive till Kenya! WOW! Detta har planerats i snart 1,5 år så längtan efter den där dagen när väskorna äntligen var packade och planet skulle lyfta var obeskrivlig. Denna resan. Det går inte att beskriva i ord hur fantastisk, underbar och otrolig den var. En kulturkrock, upplevelse och ett minne för livet! Första veckan var vi på safari, dvs. vi åkte runt till olika nationalparker (Amboseli, Lake Nakuru och Masai Mara), sov på superfina hotell mitt i parkerna och åkte runt i vår lilla safaribuss med vår guide Peter och tittade på alla djuren. Att få vara bara några få meter från stora elefanter, noshörningar, lejon, giraffer och alla andra djur som lever där är magiskt! Det kändes som att jag var mitt inne i ett naturprogram.
Andra veckan begav vi oss till Mombasa för att "vila upp oss" efter första veckans tidiga mornar och långa bilfärder. Det enda vi gjorde var att ligga vid poolen, ställde upp vår lilla flagga vi fick för att servitören skulle komma och ta våra beställningar, doppade oss i havet och åt massamassamassa god mat! Varje kväll dessa två veckor serverades det buffé med mängder av olika förrätter, soppor, middagsrätter, efterrätter och frukt. Vilken FROSSA!

Well, det finns verkligen hur mycket som helst att berätta om vad vi varit med om, alla saker som hände och allt som vi sett så jag skulle kunna skriva i flera timmar i sträck om detta MEN jag känner att detta är VÅR resa. Det är en upplevelse som vi i familjen har delat tillsammans och jag känner att det räcker så himla gott och väl för mig! :) Missförstå mig rätt...
Mamma och pappa: Jag och Albin vet inte hur vi ska tacka er nog för denna resa, men vi hoppas ni vet hur otroligt tacksamma vi är! Tänk att VI fick chansen att göra den resan och tack vare er blev det möjligt? Det är faktiskt helt fantastiskt :)
(Ni får några bilder en annan dag, som ni kan få kika lite på!)

Sommarens andra stora händelse måste varit min kusin Vera och Roberts bröllop! Jag svor på att jag inte skulle låta tårarna börja rinna - otroligt nog lyckades jag faktiskt :P Men oj vad vackert det var! (Mitt första bröllop dessutom!). En vigsel, god middag och några glas vin senare så dansade alla loss till livebandet Jetset och hade en riktigt riktigt rolig kväll :) Ont i fötterna, javisst! Grattis igen, Vera och Robban :) (Kom hit snaaart!)

------------------

I vårt söta, gula, lilla trähus går allt toppen! Rummen börjar fyllas upp med möbler och andra saker, vi börjar få vår egen touch på hur vi vill ha det och vi börjar även sakta men säkert vänja oss vid att vi faktiskt är husägare :) Jag hade aldrig i min vildaste fantasi föreställt mig att det skulle vara så svårt att vänja sig, men jag antar att det beror på att det faktiskt är en väldigt stor grej - i alla fall för oss :) Kommande att införskaffa är en ny, efterlängtad säng! Vi har sovit i en 140-cm säng sen vi flyttade in i lägenheten, och visst har det gått bra, men en riktigt stor, vräkig kontinentalare , vilket hade varit en gudagåva! :D Man kan väl säga att jag jobbar på rätt arbetsplats? (Ps. En annan sak, käre Gud, om du nu finns: Ge mig en XC60 ! Gärna med en aningen större motor och såna där goa fälgar, så blir jag extra glad)

En liten uppdatering bara, vi ses snart igen :)


/Mia - "Give me everything tonight" spelas allt som oftast ur högtalarna. Bara så ni vet^


ps. Kommer jag någonsin sluta sakna Pax? Antagligen inte. Åh, vad det värker. ds.


Från en annan tid, då hösten var påväg: