MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Trött på finnar trots perfekt hy?

Kategori: Min vardag

Har sett reklamen för Neutrogena, eller vad den nu heter, som är en ansiktsrengöring. Det är hon i High School Musical som gör den... Jag har varje gång undrat hur hon kan stå där och prata om att hon blir stressad av finnar och får finnar av stressen - när hon i själva verket står där och har till synes PERFEKT hy? Kunde de inte gjort henne liiite sunkigare i början av reklamen iaf, om hon ska göra reklam för en produkt som ska ge henne bättre hy? Eller är det bara jag som tänker på sånt...? 

-------------

Idag är det andra dagen jag är sjuk. Igårnatt vaknade jag av att min mage inte mådde riktigt okej :/ Var riktigt många år sedan jag var sjuk, så jag kom knappt ihåg känslan! Nu vet jag varför jag inte varit sjuk på så länge iaf.. Det är ju bara jobbigt. Börjar dock redan känna mig bättre, så förmodligen var det bara nån mat som min mage inte riktigt gillade. (eller kanske den vara kände för att rensa sig lite? ;) ). Skönt att gå och jobba imorn igen, iaf :)

Nu ska jag beställa hem lite kläder från H&M (A)
/Mia - bless.


ps. I never seen you looking so lovely as you did tonight. (that night!) .ds.

Tomato, tomato...

Kategori: Min vardag

En liten fundering jag gärna vill ha svar på: Vad är det för skillnad på kvisttomater och tomater, mer än själva kvisten och priset? Och om det nu är samma sak, varför är tomater billigare än kvisttomater? Borde det inte vara tvärtom eftersom det är mer jobb att plocka bort tomaterna från kvisten än att låta dem hänga kvar?


-----------------

Idag skiner solen och jag är ledig. Ska strax bege mig ner på stan för att handla en snabbis innan det blir långpromenad med hunden :) Ska verkligen ta vara på vädret! Har man jobbat helg lyckas man inte göra det särskilt bra, så ja - så får det bli.

Kärlekens tunga, kärlekens tunga, kärlekens tunga.
/Mia - ser fram emot en stenhårt benpass på gymmet ikväll :)


ps. Positivitet. Jag älskar det! Vad skulle hända om man lämnade den efter? .ds.



 Jag måste vara stark.

En värld full av socker, fett och size zero?

Kategori: Min vardag

Har ni tänkt på att vi lever i en ganska ironisk värld, som förmodligen ingen egentligen förstår sig på?

> Du ska vara smal och gärna sträva efter size zero samtidigt som i princip all mat vi stoppar i oss innehåller mängder med socker och fett.

> Det är farligt att äta e-ämnen/tillsatser men ändå är butikerna fyllda av lightprodukter som ska vara "nyttiga" för dig.

> Tjejer ska vara så små som möjligt men ändå stoppar många in stora klumpar innanför skinnet som ska kallas för "bröst", för där får det ju gärna vara stort.

> Alla vill ha pengar men ingen vill jobba.

> Du ska gärna träna några gånger i veckan och även äta sunt för att hålla vikten på rätt nivå men på helgerna går det bra att dra i sig mängder med alkohol som innehåller kalorier för en hel veckas måltider.

> Du ska vara en perfekt flickvän/pojkvän/sambo/fru/man/vän som hinner med att hitta på saker samtidigt som du borde jobba minst 9 timmar av din vakna tid för att överleva.

> Det är fel och vidrigt att ha fördomar men ändå har ALLA människor det.

> Naturligt är vackert och du duger som du är men varför handlar då varannan reklam som visas på tv om smink, övriga skönhetsprodukter, hur man gör för att få det perfekta håret, om bantning osv.?

(Och med "du", "vi", "man", "alla" osv. menar jag generellt.)

Och vet ni vad det jävligaste av allt är? Det är att vi alla är påverkade och lyssnar på detta, på ett eller annat sätt. Är det bara jag som blir förvirrad?


/Mia - ensam ikväll. Det är KUL! Tur jag har en hund som är trogen och gör mig sällskap.


ps. 3 månader kvar. Mia, Albin, John, Sanna, Mor och Far. Vilket team! :D .ds.

Pack up your troubles in your old kit bag and bury it beneath the sea

Kategori: Min vardag

Jahopp, då har även denna dag snart gått. Kort och gott har den bestått av promenad med hunden, jobb (chilldag), promenad med hunden igen, dusch, korv med bröd (Gourmetmiddag!), "Halv åtta hos mig", 40 minuters telefonsamtal med mamma, ett par söta sms skickade till/från mitt hjärta som är påväg till Sverige igen (wiie! Komsikom :) ) och nu har jag hamnat här...

Intressant? :P

-----------

Är det någon som har något tips på en fin långklänning som passar till ett sommarbröllop? :) Måste ha en när kusin Vera gifter sig och jag vill absolut inte vara ute i sista minuten - snarare första :P Tacksam för tips!


/Mia - nu är det jag, min kopp gojibärs-te, mysigaste filten och hunden i soffan som gäller resten av kvällen. Mobilen på ljudlös och bara va. Ganska skönt!


ps. beroende. ds.


Alltså, helt ärligt:

Kategori: Min vardag

Jag är inte skapad för att vara ensam - inte ens när det gäller ett par dygn :O Jag saknar min man. Åh vad jag ska krama honom imorgonnatt!

Nu ska jag pyssla med min lilla hemlis som är till älskling, sen är det "Mannen som talar med hundar" (jag är ett stort fan!) och en kopp te till det. Mysigt!


/Mia - tusen tack Viktoria och Camile för en mysig eftermiddag och kväll :) Ni är guldvärda!


ps. jag skulle bara vilja ge dig en liten godnattkyss. ds.



Underbart att veta att det är vi två.

Sol, sol, strååålande sol!

Kategori: Min vardag

Vilket härligt väder! Startade självklart min dag med att ta en liten promenad i "värmen" :) Blir en längre sen när Viktoria kommer till mig :) Ska bli så härligt att spendera hela eftermiddagen med henne! Jag korsar även alla fingrar och tår jag har för att Camile också kommer och gör oss sällskap :) Kommer bli en härlig dag med promenad, ett besök nere på stan, kanske något Röda korset-fynd till min och hjärtats kommande bostad (waah :D ) och så givetvis lite soffmys :)

Min kära, fina, bästa, underbara och älskade Albin åkte iväg inatt mot Landvetter för att flyga till Tyskland på kurs. Jag tror planen är att han ska bli den bästa hjälmsäljaren på hela höglandet :) (Tror redan han är det (A) ). Känns väldigt, väldigt, väldigt konstigt att han inte är här hemma hos mig. Det kommer bli den fjärde natten sammanlagt som vi inte sover ihop, sen vi blev ett par :O Känns verkligen tomt! Tur att han bara är ett samtal bort :) Antar väl att det är bra att sakna varandra ibland, men det gör jag ju redan varje dag när jag är på jobbet (A) Jag är kääär, så är det bara :) I love you, dear! (Har en liten överraskning till dig här hemma tills du kommer hem, bara så du vet. hihi)

------------------

Igårkväll kom Albin upp till mig på jobbet så att vi kunde kolla på en soffa! Vi vet precis hur den ska se ut, nu ska vi bara kolla så att den verkligen får plats :) Blir en stooor soffa! Me liky.

Längtar verkligen tills vi flyttar! Kommer bli underbart :)

/Mia - vad sägs om lite bränna? Afrika, vi kommer snart!


ps. My heart is yours to keep. ds.

Diagnos: Myositis ossificans

Kategori: Min vardag

Idag ringde min läkare från Linköping mig. Jag skulle få svar på hur mina röntgenbilder från för tre veckor sen såg ut samt äntligen få svar på några frågor jag hade! :) En person per miljon drabbas av detta, så nog är jag unik alltid ;)

Diagnosen är alltså Myositis ossificans, vilket klassas som en godartad tumör och är benbildning i muskeln. Alltså sitter den där "knölen" inte fast i mitt lårben som jag hela tiden fattat det som, utan lever sitt lilla liv mitt i lårmuskeln. Vad framkomsten beror på vet man inte riktigt, eftersom jag inte fått något slag eller liknande vilket annars kan vara en anledning.
Tydligen är det en ärftlig "sjukdom", så - mor och far: Vem av er bär på detta? :P Risken att mina barn i sin tur får detta är i sin tur 50%, vad jag fattat det som.
Läkaren sa att detta oftast kan vara väldigt dramatiskt vilket det varit i mitt fall. En stor psykisk och fysisk påfrestning, helt enkelt, eftersom det gick så fort och har orsakat så mycket smärta!

Om detta någonsin kommer försvinna helt vet man inte, utan det får tiden visa. Är det så att den inte vill ge med sig och orsakar mer smärta/stelhet och är i vägen för mig (vilket den är i dagsläget, eftersom jag inte kan huka mig ordentligt eller anstränga låret normalt) så blir det en ev. operation. Så, nu är det bara till att vänta igen... :) Om sex månader blir det ytterligare en MR för att se hur det går och om ett år kan det bli en invaliditetsbedömning uppe i Linköping. Vilken process det blev av allt!

Om ni är intresserade! http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/fibrodysplasiaossificansprogre#anchor_6

/Mia - puh!


ps. jag ska träna, träna, träna. Bort bort bort! .ds.
ps.