MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Aktuellt.

Kategori: Min vardag

  I gästrummet har äntligen de gräsliga bajsbruna tapeterna försvunnit! Den väggen ser nu ut såhär istället. Randig med svaga och lättsamma pastellfärger. De övriga väggarna i rummet är vita. Nu kan jag gå in där utan att bli illamående :P haha.


 

Min orkidée blommar som aldrig förr! Och pelargonsticklingar har planterats. (på bilden fortfarande orörd) Det känns väldigt somrigt hemma!



 

Jag fick en bakbok av min fina mamma! Jättebra verkligen! Ska testa ett recept snart, muffins fyllda med marschmallows och chokladbitar! Mums. Och ja, promenader blir det mycket nuförtiden! Härligt!


    

I lilla sovrummet var det tidigare en skate-tapet på en vägg, taket var inte målat ordentligt (precis som i alla rum på ovanvåningen!?) och golvlisterna var omålade. Nu är alla väggar vita(re), likaså taket, listerna är målade och det fick bli en riktigt läcker fondvägg! Vad tycks?


  

Tulpaner plockade från vår egna trädgård och likaså den söta lilla rosa blomman! Kan väl inte bli bättre? (tror det är en hyacint som slagit ut?) Och den lilla igelkotten står troget på sin plats på trappan och hälsar alla Välkomna.


   


 

 

Här syns landet på framsidan. Pioner längst till höger, smultronbusken inne i hörnet och lavendel längst till vänster. I mitten funderar jag på att sätta ett gammalt vagnshjul och låta någon klätterväxt slingra sig runt det! Eller bara växa framför och dölja det lite halvt. Vad tror ni? Sista bilden är vår ena garagevägg. Här slingrade sig tjocka stammar och förstörde panelen så de åkte i somras. Vi ska sätta ny panel där nu i vår/sommar och lägga småsten istället för att ha ett land. Här ska krukorna med kaprifoler få stå!

 

Så fort körsbärsträdet står i blom kan jag verkligen se oss sitta där under med varsin kaffe, lite fika och bara njuta av livet, våren och värmen. Och ser ni; Gräslöken är redan jättegrön och jääättestor! 


  

  

Zac höll mig mer än gärna sällskap och flög runt som en idiot i trädgården, i jakt på nya äventyr. Klättra i träd, rulla sig i grus, klättra i landet och krafsa lite i mattes nyfixade land är verkligen helkul. (Gaarh!) Han är söt! :) Svårt att se, men såhär blev det under fönstrena på södersidan av huset. Häf finns två fönster och under varje hamnade de vita doftpionerna. Ska bli spännande att se dem växa! Sist men inte minst en bild på trädgårdsmästaren själv. Trött men ändå full av endorfiner efter trädgårdsarbetet :)

Ett avsked och ett välkomnande.

Kategori: Min vardag

I söndags flyttade vår lilla Skrållan. Jag la ut henne på Blocket förra veckan, för jag kände att jag var tvungen att ta tag i det. Hitta ett nytt boende till henne innan sommaren så att hon hinner vänja sig vid det nya hemmet innan värmen kommer så hon kan vara ute! Så nu bor hon på landet där det finns massa möss att jaga, en kattlucka så hon kan gå ut och in som hon vill (så snart hon vant sig!), hästar och snart tydligen också massa får och höns att spana in och vara nyfiken på samt en 10-månaders hund som hon kan leka med :D Det kändes verkligen jättehärligt när denna kvinnan ringde och berättade att hon var intresserad och när hon var här för att hämta Skrållan fick jag bekräftat att det skulle bli sååå bra :) Det märktes att hennes nya ägare är en riktig djurvän och trots allt Skrållan varit med om, att hon är väldigt skygg och försiktig och lite speciell så gjorde det ingenting, utan hon ska få bli en riktig katt och få vara den hon är! UNDERBART! Jag är så glad för hennes skull. Lilla skruttan som kom i oktober, i så otroligt dåligt skick, har utvecklats så himla mycket och nu får hon bo i en miljö som passar henne jättebra. Fantastiskt. Det känns i kroppen att man gjort en god gärning! ♥ Det gjorde givetvis ont i mitt lilla mamma-hjärta (jo, hon blev som min bebis) att säga hejdå och pussa på henne och hålla henne mot mitt bröst en sista gång, och när hon tryckte sin lilla nos mot min haka var det så nära att tårarna började rinna. Man säger att djur alltid förstår mer än vad man tror och i detta fallet var det säkerligen så, för det kändes som att hon visste vad som skulle hända och att det var hennes sätt att säga "Farväl och tack för allt." Lilla lilla Skrållan, ha det så bra och lycka till med livet. Du är en sån fin kattflicka och kommer bli den bästa gårdskatten! Världens bästa musjagare och trogna följeslagare. Tack för all kärlek du gav mig och att jag fick ge dig lika mycket tillbaka.

-------------

Istället säger jag HEJ till våren och trädgårdsarbete. Igår kände jag att jag måste ta tag i vårt land på framsidan - sagt och gjort. Jag tog fram skottkärra och verktyg så att jag kunde gräva upp allt. Gamla växter, massa vårlökar som växte huxflux och nåt fult konstgräs som jag redan tröttnat på. Jag vände upp och ner på hela landet och slängde alla stora rotklumpar och smårötter i säckar (fick ihop sammanlagt fyra stora säckar!). Bestämde mig även för att åka in till stan och köpa ny jord och lite nya växter som skulle passa bättre och fick ihop två rosa doftpioner, en smultronbuske (en buske som blir ca. 1-1,5 m hög med små söta vita blommor som doftar smultron!), 6 lavendelplantor och 4 små lila marktäckande blommor :) Kommer bli så sött när det väl börjar ta fart och blomma, dofta och lockar till sig fjärilar och små bin! Love it.

Idag ska jag ta tag i och gräva upp två gamla plantor på södersidan av huset och plantera vita doftpioner där istället, de växterna som är där nu blir så fula när de blommar! Stora tunga blommor som bara hänger. Huua! Vi ska även plantera 2 kaprifoler i krukor vid garageväggen sen och det ligger i samma stråk - eller vad man ska säga - som doftpionerna, och jag kan änsålänge bara drömma om hur gott det kommer dofta där i sommar. Längtar*

Dags att dra sig ut!
/Mia - komma i sitt livs form. Vad innebär det egentligen?


ps. Jag vill bli trädgårdsmästare. Det är nog min stora arbetsdröm. ds.


Från en rädd och ängslig kattunge till en mer njutande och avslappnad kattflicka! Lång väg kvar att gå, men oj vad mycket hon utvecklats den tiden hon varit hos oss. Sötnosen ♥
  

Självdistans.

Kategori: Min vardag

Det är när jag är ute och promenerar som jag verkligen kan rensa huvudet och tänka/grubbla på saker. Ena gången viktiga saker och andra gånger mindre relevanta. Idag dök ordet "självdistans" upp i mitt huvud. Vad betyder det egentligen? Att man kan ta sig själv med en nypa salt och har förmågan att använda sig av självironi och bjuder på det. Ungefär så? När jag klev innanför dörren tog jag fram datorn och googlade detta för att kolla vad andra människor tycker och ett svar var: "Det är själva längden (alltså distansen) mellan den punkt av kroppen som befinner sig högst upp och den del av kroppen som befinner sig längst ner. Kort och gott: Distansen mellan hjässan och fotsulorna." och ett annat var: "Att man har sprängt sig i bitar". Ganska roliga kommentarer tyckte jag och tanken slog mig: Dessa människor som svarat detta, har de självdistans? De kan låta sig själva framstå som korkade och hänger inte upp sig på det. Jag vet inte, jag bara undrar.

Ett annat ord som väldigt ofta dyker upp i den grubblande och analytiska delen av min hjärna är "nöjd". Det finns två håll att tänka på:

1. Jag är nöjd över mitt jobb, nöjd över min partner, nöjd över min familj, nöjd över mina betyg,... osv osv., vilket KAN resultera i att man slutar sträva efter nånting annat som kanske faktiskt kan vara bättre/man slutar visa uppskattning (för människor alltså) eftersom man är så nöjd med dem man har i sin närhet och vet vart man har dem - så det är liksom lugnt. Jag är nöjd!

2. Jag är inte nöjd med vad jag har. Klart att jag uppskattar min fina familj och vänner och jag är stolt över min insats på jobbet, men ska jag helt plötsligt bli nöjd nu och inte bry mig om att sträva framåt? Jag är inte nöjd över att jag har en fin familj - jag är tacksam, glad och extremt lycklig över det! Jag tänker aldrig bli så nöjd att jag slutar visa dem uppskattning varje dag för att de ska förstå det.

Alltså, jag tror att nr.2 låter väldigt bitter i mångas öron och rent ut sagt helknäppt, men tänk själva en gång extra. Jag kan säga att jag är nr.2, utan att blinka. Jag kommer alltid vilja sträva framåt, vare sig det gäller att få finare i min trädgård, göra bra ifrån mig på jobbet eller visa min sambo varje dag att jag uppskattar honom väldigtväldigt mycket. Hur tänker du? Det är okej att tycka att detta låter vrickat. Det kanske det är?

Ett tredje och sista ord jag hann fundera över var "att ha karaktär". Jag har så dålig karaktär vad gäller godsaker så det nästan är pinsamt. Står det ett fat med kakor på bordet i lunchrummet tar jag en, utan att ens tänka mig för. Det enda som svischar genom min hjärna är: "Oh, en kaka! Vad gott :D" Istället borde jag tänka: "Jag lovade mig själv igår att försöka tänka mer på sockerintaget." Detta händer varje dag. Men vem försöker jag egentligen lura? Jag är född med sockerberoende, förmodligen något som ligger i mitt DNA.
Jag vet inte vad det beror på, är jag påverkad av det jag ser i media och alla ideal? Ja, lite förmodligen. Men antagligen inte tillräckligt, för då hade jag väl varit pinnsmal, sminkat mig med sjutton varv med kajalen varje dag, köpt de senaste kläderna och opererat de kroppsdelar jag tycker mindre om? Och nej, kom inte och tro att jag är bitter. Jag tycker synd om de människor som går på detta och tror att man blir en bättre människa pga att följa alla direktiv om hur man ska se ut, uppföra sig och vilka man ska "hänga med" för att accepteras. Dessa människor har definitivt ingen karaktär, för de har ingen viljestyrka som hjälper dem att falla för trycket och de faller hellre för frestelsen att bli det som kallas "perfekt". Vid närmare eftertanke har dessa människor ingen självdistans heller. Däremot följer de exempel nr.2 som säger att man aldrig ska vara nöjd. Däremot så kanske detta inte får gå till en ohälsosam nivå.

Jag tror såhär: Älska dig själv för den du är för det finns ingen som är som du. Stå fast vid dina principer, ta hand om dina medmänniskor, visa respekt och ändra aldrig på dig och din personlighet bara för att det är meningen att vi alla ska passa in. Hade vi inte varit olika hade världen sett enormt tråkig ut. Sträck på dig och dela med dig av vem just Du är.

Nu ska jag baka mig en kladdkaka, mumsa i mig den och så kolla på "Lyckan i L.A.". Precis lagom ironiskt.

/Mia. Tack för ordet!


Såhär ser mina nya promenad- och löparskor ut! Reebok Zigano Fly 2 :) Helt underbara! Grymt.
Tack min älskade Albin! :)