MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Lite mer höst- och vinterstämning!

Kategori: Min vardag




Pysslade ihop detta lilla arrangemang igår när jag kom hem från jobbet. Den lilla korgen är från Madam Stoltz och vi fick den och en likadan i större variant i inflyttningspresent i somras av mina fina vänner Camile och Viktoria och deras män :) Så fin! Så nu tänkte jag att den ju faktiskt kan användas till mer än bara bröd, kakor och kokta ägg som jag använt den till tidigare. Plockade med mig lite mossa hem när jag var ute och gick i det fina vädret! Perfekt :) Så nu är ljuset tänt medan jag äter frukost och laddar inför arbetsdagen :) Den lilla glasburken har jag köpt på jobbet och har flingsalt i! Tycker den är så söt så hade väldigt svårt att motstå den (A)

Kom hem för nästan en timma sen efter att jag varit och lämnat Albin inne i stan. Han och massa släktingar är påväg ner till Skåne för dop av hans brorsdotter. Tyvärr kunde ingen hoppa in och ta min söndag så det är bara att slå på ett happy face, gilla läget, dra på sig jobbskjortan och åka till jobbet. Hurray!

-----------------

I fönstret i köket har det hänt en liten uppdatering! De små minirosorna jag haft där sen vi flyttade in hade börjat vissna och verkade inte riktigt trivas nu när solen inte lyser så mycket på dem längre, så de har fått flytta in till tvättstugan där det är svalt och så hoppas jag de kommer igen nästa år! Däremot har dessa små söta blommor fått flytta hem till oss :) Så gulliga tycker jag!



------------------

Nu har vi även sovit i vår nya säng två nätter och den är verkligen hur skön som helst! Känns väldigt konstigt att kliva i och ur en så hög säng nu när vi haft en så pass låg innan, så det blir en riktigt lyxkänsla. We like it :) Med detta har även gästrummet fått sig ett rejält lyft bara genom att vår gamla säng hamnat där! Så Veronica och Robban: Ni behöver inte spänna fast er säng på biltaket och ta med den hit! :P Bra va!? (Packa ner huvudkudde dock!)


Lovar att det kommer bilder i veckan!
Ha en fin och LEDIG söndag, era jäklar.


/Mia - To make you feel my love. Det är inte alltid lätt och jag antar att det ska vara så, för annars hade de ljusa stunderna inte lyst lika klart.


ps. igår var jag en bitterfitta. med all rätt. gottgöring, tack. ds.

Fått upp ögonen...

Kategori: Min vardag

... för låten "Utan dina andetag", av Jocke Berg. HERREGUD vilken vacker låt, text och musik. Jag är helt tagen! Äntligen har jag tagit mig tid att lyssna på denna låt. Men, jag som är en sån otrolig känslomänniska - varför har jag inte upptäckt denna låt innan? Märkligt. Den är nu satt på repeat och kommer få spela några gånger. Det fina med såna här låtar tycker jag är att det inte behöver handla om kärlek mellan kille&tjej/man&kvinna, utan framförallt även kärlek till en vän, ett barn, föräldrar, mor- & farföräldrar - ja, någon man håller av väldigt mycket. Ligger här på vardagsrumsgolvet och blir lite gråtmild samtidigt som jag ler. Alla tolkar vi texter olika, och jag tycker att denna kan vara både sorglig och samtidigt en underbar kärleksförklaring - vilket jag känner just nu. Tårarna som tittar fram är av glädje, sån enorm glädje över kärleken jag hittat, som jag får och även får dela med mig av varje dag. Det är verkligen vackert och obeskrivligt fint det jag och Albin har! Fantastiskt.
Jag har dessutom underbara föräldrar som verkligen alltid finns där för mig i alla lägen, en bror det går att lita på, fina vänner runtomkring mig och massa andra människor som jag tycker om. Nu när jag hör denna låten kan jag heller inte låta bli att tänka på min Pax. Han kommer alltid vara en av alla dem som gör mig mer färgstark och lysande - även om han inte finns nära mig, så känner jag honom ändå. Det är svårt att förklara, men det känns väldigt fint, bra och tröstande.

"Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när du inte ser på, och färglös som en tår blir jag utan dina andetag." Ren poesi i mina öron! ♥ 


           

Mörkret, dimma, färgerna.

Kategori: Min vardag

Nu är hösten verkligen här på riktigt, märker jag! Grannens stora lönn har blivit helt knallorange, dimman ligger tung på morgonen, de tunna vantarna är på, jackan börjar kännas lite kall och vinterjackan lockar verkligen där den fortfarande hänger inne i garderoben, det är mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem och - den där dumma höstdeppen närmar sig. Är det bara jag som får extremt konstiga humörsvängningar på hösten!? Ena stunden glad och den andra vill jag mest sitta ner och gråta en skvätt, tycka synd om mig själv och deppa en stund. För vad? Ingenting, egentligen. Mysko det där! En hyllning till våren och sommaren, skulle jag vilja säga.

-------------

Well, sitter på jobbet och väntar mest på att mina kollegor ska trilla in en efter en och därmed att arbetsdagen börjar. 7:e i raden för min del. En till imorgon sen har jag 3 dagars ledighet. HALLELUJAH! Märker i kropp och huvud att jag inte hänger med riktigt längre - inte så konstigt, tycker jag. Håller tummarna för att jag får soliga dagar så att jag kan vara ute i trädgården och gå på promenader :) (och att solen kanske gör att jag får på-bra-humör-dagar ? (A) ) Ska även ta mig ner till lilla servicebutiken för att hämta ut mina två böcker som kommit från Adlibris. En bok om lantlig inredning och en med Sommar med Ernst! :D Som jag letat efter en bok med Ernst, men inte hittat - och så äntligen! Gillar verkligen hans idéer och tips om inredning och matlagning, så kommer sitta klistrad över min nya bok :)

-------------

Hörde att de har poliskontroller med uppvisande av körkort samt alkoholkontroll på Sörängsvägen. Jag har hört att det kan ge utslag om du använt dig av Listerine en stund innan, bara för att det är så starkt. Kan det stämma!? Eller så har jag blivit grundlurad... Blir inte särskilt förvånad i så fall (A)

Dags att ta tag i dagen! Klockan 19.00 slutar jag och då har jag bara en arbetsdag kvar i ledet - wiihoo! :D


/Mia - 1 år på söndag, min älskade. Du gör mig så lycklig!


ps. I wish nothing but the best for you. ds.

Fina tankar.

Kategori: Min vardag

Sitter vid vårt stora matsalsbord, dricker mitt favorit te med gojibär som jag fått av Camile, det doftar nybakat bröd i hela huset och i bakgrunden går Adeles låt "Make you feel my love". Livet känns riktigt bra, måste jag medge! (Tar några djupa andetag - WOW vad gott det luktar) Känner just nu att jag inte skulle vilja byta denna stunden mot något annat. Känner mig lugn i hela kroppen och är sådär himla glad och lycklig över tillvaron :)

http://www.youtube.com/watch?v=LLoyNxjhTzc&ob=av2n Här har ni en liveversion av Adele!

"When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
to make you feel my love"

Åååh, jag blir kär i den låten! :) Den ger mig fjärilar i magen.
Den får mig även att längta efter Albin, vilket ger ännu mer fjärilar i magen. Tänk att man fortfarande kan känna den där härligt pirriga känslan, som inte riktigt går att sätta fingret på, men som får en att må så otroligt bra och som ger mängder med härliga kickar och positiv energi varje dag. Ja, kort sagt: Jag är hög på livet och kärlek! :)
Om mindre än två veckor har vi varit förlovade i ett år, så längtar tills dess då vi ska fira lite med att gå ut och äta, se någon bra bio och bara vara tillsammans och njuta :) Ett år redan! Tiden går fort, och vet ni vad? Jag kunde omöjligt varit lyckligare.

-------------------

I helgen var det dags för dop för charmprinsen Elliot, och samtidigt döptes han kusin Gabriel! :)
Jag vet egentligen inte riktigt varför, men varje gång jag kommer in i en kyrka får jag en känsla av välbehag i kroppen och det känns liksom - fint! Oavsett om det är en skolavslutning, ett bröllop, en begravning eller som i detta fall - ett dop - så är det alltid vackert och känns speciellt i kyrkan. Jag är absolut inte religiös och troende, men ibland undrar jag - är det något speciellt med kyrkan som gör att jag känner som jag gör?

Dopet var sött, precis som många andra dop. Prästen fick det tufft att hålla isär vilka som var föräldrar till rätt barn, vilka som hörde ihop osv. men det gick i lås till slut och båda barnen döptes :) Så duktiga små pojkar som inte fällde en enda tår när gubben i klänning hällde vatten på deras huvuden, utan den ena började skratta och den andra blev sömnig :P haha. Vet att jag ofta pratar om Elliot till mina nära och kära, men ja - när jag och Albin får barn vill jag att de ska bli precis lika härliga som han är! För vet ni vad - han är otrolig :)

Nu ska jag ta mig en macka (eller två!) av mitt bröd och njuta framför ett avsnitt (eller två här med!) av S.A.T.C. :) Det gäller att ta tillvara på dagarna man är ledig och göra sånt man vill göra :)

/Mia - bless you.


ps. Vad är en julgran gjord av?
A) Ben
B) Stål
C) Trä
D) Snus
Vad blir ditt svar?

Älskade sambo! :D .ds.


    

Receptet! Det är samma bröd som jag bakade för ett tag sen och lovade att lägga upp receptet på dagen efter. Well well, bättre sent än aldrig! Det står att man kan ha i torkad frukt men istället har jag i lingon och blåbär (Därav den läskiga lila färgen!) och grovhackad sötmandel och solrosfrön :) Man kan ju välja vad man vill, i princip! Eftersom jag heller aldrig har naturell yoghurt hemma tar jag filmjölk i brödet, och då typ 6 dl! Funkar riktigt bra. Och istället för 5 dl vetemjöl tar jag hälften av vete och hälften av graham! Bara för att få det lite grövre :) Och, ett tips som jag lärt mig i boken: Har du tillgång till en köksvåg, väg ingredienserna! Blir oftast bättre deg då :) Låter nog som att jag gjort om hela receptet inser jag nu, men det är en väldigt bra bas! Dessutom perfekt eftersom det inte ska jäsa utan veva bara ihop smeten, lägg i formar och in i ugnen direkt :) Smidigt! We like it. Tar max 15 minuter att fixa och sen en timma i ugnen. Perfekt en söndagsmorgon då man har lite extra tid!

    

Igårkväll drog jag fram gungstolen en bit och satte mig framför öppna spisen. Verkligen varmt och skönt! Perfekt ställe att läsa en bra bok på :) Lyktan fixade jag för ett par dagar sen. Tycks? :) Frågade Albin snällt om jag fick sno hans pengaburk och gjorde då om den, så nu står den i matsalsfönstret. Kände att den passar bäst i stilen antingen här eller i sovrummet och här fanns bäst plats :P Nöjd! Senare igårkväll, när vi satt bänkade till "Gustavsson 3 trappor" (heter det så?) blev det varsitt glas rosé :) En självklarhet - som de flesta borde veta - är att det blir mycket godare att dricka ur fina glas :) Som dessa, vilka jag fått "låna" av mamma! Lite retro och jag älskar dem. Hann även med att bläddra i BRÖD-boken för att lära mig ett och annat och inspireras. Åh vad jag älskar myskvälllar!

Ha det fint :)