MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Livet är underbart men ibland alldeles för kort.

Kategori: Min vardag

I lördags tidig förmiddag fick vi sorgbesked, Albins styvmormor gick bort väldigt hastigt. Cancern vann kampen, hon kunde längre inte kämpa emot utan den hade tagit över alldeles för mycket.
Hela arbetsdagen bestod av tunga steg och jag kände att tårarna hela tiden fanns där, precis bakom ögonlocket. Lilla, lilla, fantastiska Kerstin har lämnat oss alla, och framför allt hennes fina Bertil, i enorm saknad! Denna underbara människa som sen första början alltid fått mig att känna mig välkommen och som en i familjen, som alltid haft en kram extra att ge, en varm klapp på axeln när det varit jobbigt och ett skratt att dela med sig av. Vi alla vet att hon har det bättre nu, att smärtorna är borta och att hon mår bra på det nya ställe hon hamnat på och det skänker ändå en tröst i all sorg. Nästa vecka får vi träffa dig en sista gång för att ta farväl och det är med värkande hals och bultande bröstkorg jag skriver det och faktiskt inser det. Du om någon förtjänade inte det här!
 
Lilla, lilla Kerstin,
flyg fri, bort från smärta och värk.
Flyg dit bort där änglarna kan ta hand om dig,
där du kan sitta på ett moln och vaka över oss.
Lilla, lilla Kerstin,
glöm inte bort oss.
Vi kommer tänka på dig varje dag och minnas dig,
hedra ditt minne och komma ihåg vilken underbar människa du var.
Lilla, lilla Kerstin,
du fattas oss så!
 
Vi saknar dig.
 
 

How's that?

Kategori: Min vardag

Nu har vi (läs jag) äntligen tagit tag i att fixa en av träkistorna till ovanvåningen. Obehandlat, grånat trä! I love. Lite rustikt, enkelt och helt i min smak :) Hade först tänkt måla den vit, men insåg när den kom på plats att den passade alldeles ypperligt bra till hyllan och stilen i övrigt! Nöjd tjej, javisst :)
 
 
Lite andra grejjer som jag blivit hopplöst förälskad i är dessa;
  
En ny kudde från H&M-home, virkad i grått :) Och en hylla i vardagsrymmet har fyllts med div. murriga, höstiga saker :) Ljuslyktan med stadsmotivet blir himla fin med ljuset tänt!
 
 
 
 
Almanackan är en nyhet vi fått in på jobbet. Träklossar som man får vrida och vända på varje morgon :) Den gröna lådan är min absoluta favorit, den står i köket och agerar brödburk! Toppen :)
 
Nu ska jag njuta av solen och vem vet, kanske får jag med mig gubben på en promenad!? :)
Ikväll blir det mys och jag har bestämt att vi ska dricka Champis i våra nya vinglas med guldkant. Allt för lite extra lyx :P
 
Ha en fin helg kära vänner!
/Mia - Vi har fler sådana trälådor som vi tänkt sälja om någon är intresserad!? Hör av er i så fall :)
 
 
ps. Kommer på mig själv med att gnälla över smärtande rygg, magont, huvudvärk, trötthet - men vad är det egentligen? Jag tänker på er K & B. Jag önskar jag kunde knäppa med fingrarna och göra allt bra! Jag skickar styrkekramar till er varje minut och hoppas att de hjälper er på vägen. Fina människor! Det finns ingen som förtjänar detta mindre än ni två! .ds.
 
 

Onsdagmorgon och jag har högstadiefeelings.

Kategori: Min vardag

Alldeles utanför jobbet stod en hel drös med 13-14-åringar och väntade på att de skulle traska iväg, troligtvis mot Lövhult, för en säkerligen skön dag utomhus. Jag kommer så väl ihåg de där dagarna, att man just då tyckte det var lite kallt, lite blåsigt, jobbigt osv., men samtidigt ändå en skön dag! Tjejerna uppdelade i två gäng - de coola och de lite mer lugna och blyga -,  grabbarna som kutar runt och slåss halva tiden och ropar "häftiga" saker till tjejerna den andra halvan av tiden och lärarna som förgäves står och försöker räkna in alla får. När jag såg alla tonåringar nu så ville jag att mitt gäng skulle stå precis där borta och vinka på mig, vi skulle ställa oss och tissla och tassla om "han där borta", om gårdagens träning, om vad man hade med sig i matsäcken och alla andra såna där saker som var viktiga för en då! Såna där lättsamma saker och bekymmer som knappt fanns. Jag längtar ibland tillbaka till den där tiden, när man bara var lill-vuxen fortfarande, handbollsträningarna var det allra bästa som fanns, man hängde med kompisar varje dag och tog livet med en klackspark.
 
 
-----------------
Nu är det höst - den presenterade sig väldigt snabbt prick den 1 september - och jag gillar det! Träden klär sig i fantasiskt orange skrudar, man får lov att vara inne på kvällarna i mörkret och tända massvismassvismassvis med ljus, man bakar lite extra, den där boken som legat och väntat på att bli läst öppnas äntligen, filtarna plockas fram och används flitigare, tunnare halsdukar på och frisk härlig luft som slår mot ansiktet när man öppnar dörren på morgonen, man rustar trädgården för kallare grader genom att rensa bort alla sommarblommor som inte klarat den första frosten, planterar lite lila ljung som lyser upp, dricker kaffe på altantrappan med en extra filt om axlarna och ekorren som bor i eken längst ner i trädgården var häromdagen och höll mig sällskap vid hasselträdet och kollade precis som jag hur det går för nötterna. Vi båda konstaterade att de behöver lite mer tid för att bli mogna. Suck, ja - jag älskar verkligen hösten! Det är nog min favoritårstid, om någon tvingar mig att välja.
 
Ta vara på dagen, vänner! :)