MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Mivi Total!

Kategori: Min vardag

Nu är det dags att fylla på med massa vitaminer&mineraler inför hösten och vintern! Lika bra att börja i tid :) Jag och P1 har bestämt oss för att vi måste bli piggare än vad vi är, för detta funkar verkligen inte. Jag orkar inte gå runt och vara trött längre för känner inte igen mig själv överhuvudtaget. Det är tid att tömma ryggsäcken på skrot och ge mig in i min vanliga och bättre värld :) Jag och P1 ska därför sätta upp kort- och långsiktiga mål och kommer förhoppningsvis utan att stressa kunna nå dem! Heja oss, heja oss :D

Vad är det som händer? "Looking from a window above". Mina batterier är inga Duracell.
/Mia - Joshua Radin.

ps. snälla, stäng inte av musiken. ds.

 Saknar hunden, och det rejält!

Ojsan hoppsan!

Kategori: Min vardag

Vilken fruktansvärt kass bloggare jag blivit, men jag har allt som oftast inte tid eller ork :/ That's life :)

Har nyss kommit hem från en helg nere i Trelleborg, och besök hos kusin Vera och hennes sambo Robban. Helt ärligt ville jag inte åka hem, men plikten kallar så att säga. Har haft en sanslöst rolig och lyckad helg med massa nya människor och kontakter :) Jag gillar't! Festfestfest, öltält, liveband, (JETSET woohoo :P ), kebab så det visslar om det och så lite annat smått och gott :) En sak är säker: Jag ska flytta till den där stan när jag är klar med skolan till sommaren! :D Älskar stan, så är det bara.
Att man kommit hem klockan halv sex varje morgon, pga galna upptåg, efterfester med sköna grabbar och promenader genom stan har gjort att man inte fått särskilt mycket sömn precis. Så - jag har redan gått och lagt mig faktiskt, och klockan är bara tjugo över tio :O Det har nog inte hänt mig på flera år! haha. Men skönt ska det bli :)

Tack allra, allra bästa Vera & Robban för gästfriheten och en helt underbart rolig helg :) Jag kommer snart igen! (A)
/Mia - Någon som vill hålla i mig med sin ena hand och mitt hjärta i den andra.

ps. "Du får gärna stå här om du vill, för vi kan gå!" /citat, Mia Häll, lördagnatt. ds.

En vecka avklarad :)

Kategori: Min vardag

Första skolveckan = något av det bästa i mitt liv :) Jag stormtrivs verkligen. Gillar läget!
Onsdag-torsdag hade vi kick-off och de som går i klassen över oss planerade dessa två dagar, vilket resulterade i 5-kamp, brännboll, sol, bad, kanotpaddling, MASSA - alltså MASSA - mat, grillning vid sjön under den mest stjärnklara himmel jag sett i hela mitt liv (trivdes? det är bara förnamnet :) ) och sen övernattning i militärtält :) Knöligt, kallt, fuktigt och sömnlöst men va fan: Vad gör lite ryggont och stela ben när man haft två kanondagar? :D Klassen lärde känna varandra bättre, vi förstod att att de som går i den "äldre" friskvårdspedagogklassen är riktigt sköna och lättsamma killar och - det laget jag var med i, vi vann 5-kampen tack vare laganda, slit och positivitet vilket betyder varsin härlig helkroppsmassage av dem i den äldre klassen. Behövligt! Nästa vecka it is. Tackartackar :D (att man har träningsvärk i skrattmusklerna tyder på att man haft jäkligt roligt, va? :P )

Nu sitter jag i Sävsjö och meningen var egentligen att vi skulle börjat årets vedsågning ikväll, men regnet satte stopp för detta. Lite trist om jag får säga det, för hade hellre börjat så man blir klar med skiten nån gång eller kunnat åka hem till Nässjö istället om jag vetat att det skulle bli såhär. Inte för att jag ogillar att umgås med familjen, men hade hellre vart hemma och gjort nåt kul med vännerna. Helt klart (A) Well, imornkväll bär det av till Nässjö igen, och då ska det smälla lite! :P (fest? nesch.)

Imorn ska jag upp vid åtta. Sovmorgon?
/Mia - jag fattar ingenting? :/

ps. Sis. Tänker på dig :) Du är viktig! .ds.

Jag får massa energi!

Kategori: Min vardag

Skolanskolanskolan. Shit, vad jag älskar detta :D Klassen är en otrolig mix av olika människor och det känns verkligen kul! Tror vi kommer få ett bra år tillsammans :)
Idag hade vi första "riktiga" lektionen, och vi pratade om kunskap och bildning. Skillnad, erfarenheter, vad det betyder för människan och hur många olika sätt det finns att skaffa/lära ut detta. Väldigt djupa diskussioner, och jag tror att är man verkligen inte intresserad av friskvård hade man nog ansett att man inte lärt sig ett skit av den här dagen. (lite skillnad mot matte, liksom) Men ja. Jag har fått en ny syn på vissa saker och andra saker har upptäckts. Såna saker man egentligen från början visste och som var självklara, men som man aldrig någonsin tänkt på. Waah, jag gillar skoooolan! Stormtrivs :) Vi har även fått ge oss själva massa komplimanger och därefter diskuterat lite hur viktigt det är för självförtroendet osv. (perfa för mig, eller vad? :D ) Känner verkligen att jag hamnat på rätt plats med otroligt härliga människor och där jag kan lära mig det jag behöver, vill och även saker som faktiskt enbart är intressanta - och sen ska jag bli världens bästa rådgivare/coach ! :D
Idag fick vi också första boken. "Psykologi" av Katri Cronlund. Tjuvläst lite redan, och mer lär det bli ikväll :)
Imorgon drar alla friskvårdare ut i skogen för att bada, sova i militärtält, ha femkamp och ha jäkligt kul tillsammans! Tjo-bapp-bapp.

------------------

Och nu har jag bestämt mig. Jag ska aldrig fler gånger göra det mer svårt för mig själv, än vad jag behöver, utan det får isf andra människor sköta om de skulle få för sig att göra det. För jag menar: Det är ju faktiskt vrålkorkat att göra det själv? Mia "IQ skosulan" Häll. That's a fact :P
För övrigt: Jag flyter ett tag!

/Mia - ikväll blir det bodycombat en timma :)

ps. ibland undrar jag hur det kunde varit och blivit. .ds.

 Att titta på denna ger mig ofta styrka att klara av saker lite lättare.

"Monster".

Kategori: Min vardag

Fick tips om denna låt av en väldigt kär vän till mig. Av namnet att döma, trodde jag först av nån anledning att det skulle vara en barnslig hårdrockslåt, men icke. Lugn, soft låt som fick mig att chilla ner lite och låta tankarna löpa runt fritt.
Jag funderar. Dagarna i ända, jämt och hela tiden. Det är några få saker och de får mig att säga "Örhm?", om det är en lämplig och förståelig förklaring. En del av dessa saker bär jag själv och dem är som min egna stora ryggsäck som min svaga rygg bär på varje dag. Jag tror såhär: Jag har överskattat min ryggs styrka ett väldigt bra tag, för nu har den börjat värka och jag måste nog snart inse att lättar jag inte tyngden på min ryggsäck kommer jag få ryggskott och gå kutad framåt som en gammal gubbe.
Det jag hatar med ryggsäcken är att den hela tiden fylls på, dock samtidigt som den faktiskt också töms på saker. Haken? Det känns allt som oftast att det är påfyllnaden som går fortast. Jag ogillar det ganska skarpt, och det är väl kanske inte någon konstig åsikt? Men. Jag vet i alla fall det här: För att överhuvudtaget kunna tömma ryggsäcken helt på dess nuvarande packning måste jag börja tro på mig själv. Igen. Mer än något annat måste jag detta - för att slippa ryggskott.
Fan ta vintern. Fan ta våren. Fan ta att jag är trångsynt och tror att alla människor är likadana.

Annars? Jodå. Jag skrattar faktiskt riktigt gott varje dag, jag träffar mina vänner nästintill mer än någonsin (P1 - nu när jobbet börjar avta ska vi också komma ikapp! :D <3) och så börjar jag ju skolan imorgon också. Och jodå: Jag är skitnervös, rent ut sagt. Tack och lov att Carro är ledig och kan hålla mig lugn innan jag styr Hulken mot skolan. Mamma mia! Eller, som vi annars säger: Boom tjoff, boom tjoff !

Och, får inte glömma: Tack P2, Jonna, Emma och Lisa för i lördags! :) Kanonkväll!
/Mia - förväxla inte förvirring med depp.                                                                                           

ps. jag har varit sugen på pannkakor i säkert tre veckor. vill någon laga med mig? :) (A) .ds.


                                                                                                                  


"Don't want to turn off the light
hope someone hears me tonight.
I know there's a snake in my bed
eating its way through my head

I want to be normal, I want to feel safe
waking up screaming, it's always the same.
I don't want to turn off the light
hope someone hears me tonight.

Hold me, tell me everything's ok.
Show me there's a way to beat the monster
save me, make it go away.

I'm trying to wash of the stains,
try not to think about the pain
I know I've got no place to hide,
God knows the times that I tried

I want to be normal, I want to feel safe
waking up screaming, it's always the same.
I don't want to turn off the light
hope someone hears me tonight.

Hold me, tell me everything's ok.
Show me there's a way to beat the monster
save me, make it go away.

Hold me, tell me everything's ok.
Show me there's a way to beat the monster
save me, make it go away.

Ooooooooh, oooooooooh, ooooooooooh, ooooooooooh.

I want to be normal, I want to feel safe.
Waking up screaming, it's always the same.
I don't want to turn off the light.
Hope someone hears me tonight.

Hold me, tell me everything's ok.
Show me there's a way to beat the monster
save me, make it go away.

Hold me, tell me everything's to ok.
Show me there's a way to beat the monster
save me, make it go away."

"Closer"

Kategori: Min vardag

Med Joshua Radin. Behöver jag säga mer än MUMS? Tror knappast det :) Den är underbar.
Och sen att jag alltid varit förälskad i "Your body is a wonderland" med John Mayer, och önskar att någon skrivit den låten till mig - det är en helt annan femma.

-------------

Ja. På måndag börjar allvaret. Då ska jag sätta mig i skolbänken igen för att bli friskvårdsterapeut och massör :) Ser fram emot det, även om jag är hypernervös! Säger som Ivana: Tänk om jag blir mobbad? I sure hope not.

Det händer mycket nu. Runtomkring, överallt och hela tiden :) Håret färgades idag hos Carro på salongen i Aneby. Kanonnöjd :) Blond med mörka slingor i. Like it!
Träningen har vart kass i veckan, och det beror på dålig planering, kass disciplin och pass som de tagit bort. Jag ogillar mig själv just nu! Trivs inte alls. Sucksuck! Så. Imornbitti ska jag och Fia försöka oss på en löprunda :) I värsta fall blir det iaf en riktig långpromenad för min del! Det är skönt :) (Regn - håll dig borta!)

-------------

Sommaren. Hösten. Vintern. Våren; Ligga på en filt i gräset. Bli kliad på ryggen och i håret. Lösa världsproblem. Sparka löv. Låna vantar. Snögubbar. Skratta. Trivas. Picknick. Utflykter. Tända ljus. Hav av filtar. Röda näsor och köldbitna kinder. Kalla fötter som letar värme.
Listan kan bli låååång! :)

Jag är inne i en period där jag verkligen umgås mycket och med mycket människor! Jag gillar det benhårt, och det blir aldrig tråkigt liksom! Fantasifullt gäng, jovisst är vi det :P Ni som känner mig vet ju att jag gillar umgänge, i alla dess former, färger och figurer. (huh? ;P)

En sak till: Denna helgen flyttar Pax! Jag kommer sakna honom :/
/Mia - igårnatt när jag var ute med hunden, gick jag ute på gatan och sjöng Melissa Horns "Långa nätter" högt för alla våra grannar. Undrar om någon hörde? Jag gillade det. Det var stjärnklart också.

ps. Slutar tjänsten. Lämnar Afrika. Det ska ni nog få se! .ds.

You see, baby I'm the worrying kind.

Kategori: Min vardag

Har nuförtiden ingen ork till att skriva blogg. Vet inte riktigt varför, men antar väl att jag känner att jag hellre lägger tiden på annat? :) hum.

Fantasin är just nu inte heller på topp, så. Allt jag har att säga är: Du gör mig glad!
/Mia - hårångest var det, ja.

ps. att funka .ds.

Hum, jo. Så kan man säga.

Kategori: Min vardag

I'm scared to death. Jag borde verkligen ta mig i kragen och bli sådär coollugn, men jag är helt enkelt värdelös på det. Bara att konstatera. Det är Mia, och det måste accepteras antar jag. Även av mig själv..

--------------------

Tack för en skön helg allihopa! Den var guld :)

Allihopa, till min stora glädje: Jag har tränat SPINNING idag :D Mitt gymkort gick ut sista maj, så kände att nu var det äntligen dags att börja igen. Sken som en sol efter passet och det kändes så grymt bra! Nu är man igång igen och på rätt spår - wonderbaurt :)
Kvällen har sedan bestått av käk på "En italienare..." med päronen + moster med man. Mycket trevligt :) Sedan hem för att chilla med Carro och Sara. Kaffe och Baileys - finns inget annat att säga än "Mums på det".

Imorn åker stygnen bort. Hallelujah! :)
Sedan blåbärsplock och umgänge med kära P1, jobb med Ivana 17.30 - 22.00 och efter det till efterlängtade och den bra P. :) Hallelujah nr.2 !

/Mia - jag har hårångest.

ps. I don't like to, be alone in the night. ds.