MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

La griffelotavelo!

Kategori: Min vardag

Lovade att visa vår griffeltavla som jag fixade med förra veckan, så - här har ni den! Perfekt att ha i hallen :) 
 
 
Köpte en självhäftande rulle med griffel på ena sidan, köpte en billig ram och använde den hårda baksidan och klistrade på filmen. Tjusigt tjusigt! :) 
 
--------------------------------------------------
 
Den 20 augusti ska jag och min kära kollega utmana oss själva. Det är bråttom nu Desse! Och pirrigt. Kööör!
Säger som jag brukar ( och som många andra motiverande och positiva människor) : Vill man så kan man!
 

Tjipp ! 

Gött!

Kategori: Min vardag

Kvällens löprunda avklarad! :)
Nu: Efterkolla sommar med Ernst. (Såklart!)
 
 

Havet och vinden och doft av kaprifol...

Kategori: Min vardag

Det känns som att den svenska sommaren är här nu! På riktigt liksom. Värme och sol varvat med regn och blåst samma dag, spontana grillkvällar, ljumna kvällar på vår älskade altan, tomatplantor och fina blommor som växer, nakna fötter i fuktigt gräs som borde klippts för några dagar sen, brunbrända ben och fräknig näsa, nya projekt som startas och drömmar som tar fart. Alldeles underbart! 
 
Fantastiska chokladblomma! Gissa om den luktar grymt! 
 
 
Vi är klara med grusgången! Albin slet ordentligt för att få ut all grus och igår hjälptes vi åt att bredda gången något, för att få ett jämnt lager sten längs hela gången. Jag har dessutom äntligen fått pimpa utanför entrén med ett par stolar och brickbord som passar till blomlådan som stått där ett tag. Ni får bild så snart de nya trappräckena är fixade! :) ( och yesbox, bild på griffeltavlan kommer också, var så säkra)
 
Nu: Sticka ut näsan för att lukta på det nyklippta gräset innan vi tar plats i soffan med varsin kaffe och mängder med goda röda sommarbär! 
 
 
 

Midsommar!

Kategori: Min vardag

Tack alla underbara, roliga och härliga människor för att ni gjorde denna Midsommarafton till en helt otroligt bra dag! :) En heldag med fina vänner och älskade - vad mer behöver man? Lekar, god mat & dricka, blomsterkransar och skratt. Bilder får ni en annan dag, när jag har lite fler att visa :)
Sålänge bjuder jag på ett par klassiker från mig och P1 och annat fint !
 
 
Underbart att vi är "som oss" igen :)
 
 
Finafina flickor! Eliten.
 
 

Torsdagmorgon och jag känner stressen.

Kategori: Min vardag

Baka tårta. Rekvisita till lekar. Skyffla ut den nya grusen som kommer ligga i en STOR hög på grusgången när vi kommer hem ikväll. Marinera kött. Köpa jordgubbar. (Glöm inte, för allt i världen!) Byta sängkläder så gästerna kan sova i nya fräscha. Bestämma kläder. etc. etc. etc. Listan fortsätter en bra bit! Och vet ni? Mestadels av detta ska hinnas innan klockan 20.00 ikväll för då börjar Sommar med ERNST! :D Sommarens absolut bästa program vilket verkligen inte får missas. Tjubidowaa! :)
 
Kära 14-åriga jag: Sänk kraven på dig själv. Det kommer annars bara mynna ut i att du blir ännu värre när du fyllt 20 och därefter går det bara utför. Du kommer spara väldigt mycket energi om du ändrar det där perfektionist-tänket du har, redan nu. Lita på mig!
 
 
Idag: Jobba och fortsätta med REA-förberedelserna. Jag som är kampanjansvarig har så ofantligt mycket att göra och stå i dessa dagar så det blir ingen lugn stund. Tur jag har mina nya snabba dojjor på mig, som underlättar allt omkringkutande! :P
Kom och fynda! Soffor, soffbord, sängar, matgrupper, prydnadskuddar, mattor, inredningsdetaljer.... Komsikom! :)
 
/Mia - a.k.a. Kan-aldrig-riktigt-slappna-av-när-det-finns-massa-grejjer-som-måste/borde-göras.

En liten fundering.

Kategori: Min vardag

Den värsta sjukdomen måste va att man tror att man är hypokondriker? 
 
Chi-Ching! 
 
 
 

Dessa förbannade..

Kategori: Min vardag

...stolta svenskar till smygrasister som finns i detta land. Det är inte mer sällan än var-varannan dag som man ser någon form av glåpord på nätet och jag undrar - hur onormalt funtade är ni? Tycker gränsen är passerad för längesen när man kallar ett litet barn för "negerbarn" i negativa termer och sammanhang. Vad ger man för bild till sina egna barn när man själv beter sig som en idiot och menar på att vissa människor inte är värda lika mycket som alla andra, enbart för att de har en annan hudfärg, ursprung, tradition eller sexuell läggning? Jag säger bara det: Bli inte förvånade den dagen när antingen 1) Er egen unge kommer hem från dagis/skola och inte har några kompisar kvar för han/hon är taskig mot alla de andra, eller 2) När dagis/skola ringer och förklarar att ert barn inte sköter sig för det är elakt och slänger glåpord till de andra barnen, eller 3) Kommer hem med en blåtira för att ett annat barn som blir mobbat av Er unge fick nog. Ert barns svar på det hela? "Men - mamma och pappa säger också såna saker".
 
Nä. USCH och TVIFAN på er. Sluta vara så jävla stolta, börja beté er som folk och sluta dra alla över samma gräns så kanske ni får samma bemötande tillbaka, för ni har inte en susning om vad dessa invandrare har gått igenom i sina liv medan ni själva sitter hemma på gräddhyllan och tror att ni och er familj är så in i tusan perfeka. Jävla idioter.

On top!

Kategori: Min vardag

Startade denna mulna och något blåsiga dag med en löprunda. Vaknade - mannen sov fortfarande - och var pigg. Snörade på mig dojjorna och stack iväg. 4,3 km blev det i benen :)  Frukosten, bestående av proteingröt, är nere så ska börja dagen tänkte jag! Ska fixa med ett litet projekt: En griffeltavla! Blir resultatet bra får ni en bild :) 
 
Tror inte många har lyckats undgå att jag är BIG BIG fan av Biggest Loser, och speciellt av detta årets deltagare. Vilka kämpar, vilka envisa människor, vilka HJÄLTAR! Vissa av dessa personer har aldrig tränar i hela sina liv och de blir såna maskiner och ger järnet för de har förstått och äntligen tagit tag i sin situation. Att vara så pass överviktig håller liksom inte i längden... Hatten av, bug och bock!
Det är klart de första träningstimmarna är smärtsamma. Det känns som att både hjärta och lungor när som helst kommer tryckas ur kroppen, lägga sig i en eländig hög på marken bredvid och fråga argt: "Försöker du ta livet av dig själv??" Efter några gånger kommer de hoppa ur kroppen för att tacka dig och sen glatt hoppa på plats igen. Tänk såhär: Jag har 1 kropp. En enda chans att göra den bästa versionen av den! Slösa inte bort den möjligheten.
 
Tänk som Mårten Nylén, typ världens mest peppande PT (vad jag tror!): Vill = Kan!
Och ja, han vet nog vad han pratar om. www.martennylen.com
 
Well Well, detta ska absolut inte bli någon träningsblogg så jag slänger in ett sista motto innan jag tar tag i mitt dagsprojekt. "If there is a will, there is a way".
 
Kolla vilken stjärna!
 
 
 I eftermiddag: Kalas för min fina mor! :) 
 

I'm back.

Kategori: Min vardag

Ja, som vanligt ett bra tag sen sist. Tänkte att nu jäklar ska jag prova en gång till och köra ett sista ryck. Blir det pannkaka som senaste typ tre gångerna kan jag ju faktiskt lika väl lägga ner skiten :P
 
Snart är det semester! V28 ska vi äntligen få vila ut oss och göra såna där roliga saker, som man längtar efter hela den långa kalla vintern. Sola, bada och åka på små utflykter :) Kommer bli snajjsigt! Och tänk att det redan nästa helg är midsommar! Fantastiskt och galet på samma gång :) Vi får besök av fina vänner - längtar så tills de kommer! Ska bli topp! Vad ska ni göra? :) 
 
Sist en bild på mina nya snabba dojjor. Kände att mina convojs (så uttalas Converse enligt världens sötaste lilla fyra-åring på jobbet) inte är riktigt optimala för att kuta omkring i på jobbet, med tanke på hur stor lokalen är. Mycket vuxet beslut, enligt mig själv. (Lika vuxet som att jag pratar trädgård med folk hela tiden. Stackars kollegor som får höra på lyckliga Mia som köpt en alldeles egen blåbärsbuske som hon är exalterad över, eller som är bekymrad över att tomaterna inte kommit igång än.. Helt normalt vuxet för en 24-åring. Tror precis alla i min ålder brukar prata om sånt, eller hur?) Well, här är dem! Kommer nog leva i dessa skor hela sommaren :)