MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Pictures.

Kategori: Min vardag

  Kärlek är vad det är :)

  Vårpyntat lite!

  Och såhär bra blev toalettskylten. Gratis är gott! ;)

Hitte-på.

Kategori: Min vardag

I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut.
Jag drömde jag blev jättearg
och dig skällde ut.

Jag drömde om en bagatell
men gav dig ändå skäll.
Sen blev jag rädd och stelna till,
du reste dig och sa:

- Du har så rätt, min lilla vän.
Att jag inte tänkt det än!
Varför har du inte sagt nåt för,
om det dig så mycket berör?
Varför spara dessa tomma ting,
det är dig jag vill ge min ring.
Jag ber om ursäkt för mitt sätt,
du är bra för du är komplett.


Jag kanske har en karriär? ;) haha.

I väntan på bättre tider, dvs. tåget hem.

Kategori: Min vardag

"Sitter på stationen i V-a och väntar på tåget. Det går om "bara" 40 minuter och då har jag ändå redan suttit här i 10 redan.. SEGT. Vad gör man om man inte har pengar och heller ingen bok att läsa? Läste ut "Ljudet av ditt hjärta" i morse. Jag vill ha 4:e boken nu. Om jag bara hade pengar ja... Hum. Ironiskt kanske? ( Gwen Stefani – Rich Girl ) Så - vad gör man istället? Jo, man tar fram block och penna för att skriva blogg samtidigt som man smaskar i sig två äpplen som man tog i skolan. Gött e de!

--------------

På måndag börjar det. Skrivandet på examensarbetet och även min planerade löpperiod. Ska bli riktigt spännande :) Har gett mig fan på att jag ska springa allt jag planerat och köra all styrka. Måste detta - för min egen skull och det psykiska välmåendet. Skulle (kommer!) bli så stolt över mig själv! Ett par nya löpardojjor är en prioritet egentligen men Albin har lovat att vi ska fixa det så fort det kommer pengar i maj. Lovely! :) (såg precis att jag har en liten lyckospindel på mitt ben. Bättre sällskap än inget alls ;) Kanske borde köpa mig en trisslott?).
OBS! Bara 30 minuter kvar nu. Heja Fröken Ur!

Får heller inte glömma att köpa ett måttband innan måndag eftersom jag tänkt mäta mig lite varstans och kolla om löparspåret och fysträningen kommer vara mina vänner eller inte. Ganska sjukt vad mycket man tränade förra året för att i princip lägga ner helt. Tröttnade? Jo, förmodligen. Tur man har en bra grund iaf, så att man ändå hållt sig hyfsat fit och kan komma i bra form snabbt igen :) Lite självförtroende måste man ha, annars går det aldrig...

--------------

Helgen verkar bjuda på fint väder och det lutar nog mot en tidig uppstigning och färd till Borgholm på lördag. Ååh, jag älskar utflykter! Mysigt :) Utan tvekan att det är nåt av det bästa jag vet :) wiie. Min man och jag har ju dessutom varit ett par i ett halvår på lördag, vilket tål att firas lite tycker vi :) <3

Nästa helg är också redan halvt planerad, vilket jag tycker om. Två mycket fina flickor kommer till mig för att äta god mat, snacka skit och ta en tur till bowlingbanorna :) Strike på strike på strike på strike.. kommer det förmodligen inte bli, men absolut kul iaf :P

Dags att plugga lite!
/Mia - det är inte jag. Väntar.


ps. min energikälla. min högra hand. min stöttepelare. min vän. min glädjespridare. min kärlek. min man. mitt allt. ds.

(15 minuter kvar. Jag vill heeeem!) "

"Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen"

Kategori: Min vardag

Så heter Lars Winnerbäcks nya album vilket jag i skrivande stund sitter och lyssnar in mig på :) För - i sommar blir det förmodligen konstert! Wiie. Underbart mysigt det :)

-------------

Jag har en liten fundering. Att skriva blogg ska ju innebära att man kan skriva av sig om sina känslor, tankar, sitt liv och dyl., som en dagbok. Right? Varför är det då tabubelagt att skriva sina känslor här utan att låta de närmsta få reda på det först? För att de vill få reda på det före någon annan? Förmodligen. Men - det är ju fortfarande mina "privata" tankar, som jag vill grubbla över, skriva ner och grubbla lite till. Eller? Jag blir kluven.

-------------

Längtar till helgen. När denna sega vecka äntligen är slut och jag kan pusta ut :) Helgen kommer bjuda på en hel del mysigheter, närhet och utflykt vilket jag verkligen ser fram emot. Kan knappt bärga mig, om man säger så. Planen var först att åka ut till skärgården med MC:n och sova hos faster&farbror hela helgen - för att komma iväg liksom - men då de hade annat för sig får det bli längre fram i maj :) Istället blir det att chilla på fredag (hur? :P ) för att stiga upp tidigt på lördag. Antingen blir det en utflykt till ett mål med kortare åksträcka, för att på förmiddagen hinna lyssna på min kära fars 1 maj-tal i parken i Nässjö, eller så blir det att åka tidigt mot Öland eller nåt annat mysigt ställe :) HÄRLIGT! Får jag sen bestämma blir det att övernatta i svärfars lilla stuga nere vid deras sjö ute på landet. Hur underbart är inte det? :) Tyst, lugnt och skönt. Verkar dessutom som att vädret ska vara tip-top så en grill, kall öl, en famn att krypa in i när kvällen smyger sig på och då värma sig under en filt. HEJA, säger jag bara.

-------------

Jag har insett en sak de senaste dagarna och jag kan inte beskriva hur fantastiskt bra jag mår. Läste ett par rader i en liten bok idag: "Min favoritkudde är den bredvid din". Tyckte det var sött :) Yes folks, jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Min kropp har aldrig känts så lätt att bära, mitt skratt är lättare än någonsin att locka fram och det känns som att mina ögon glittrar på nåt sätt. Jag har vind i seglen och det finns ingen hejd på hur långt min båt kan färdas. Saken som i alla fall är säker är att han och jag styr mot samma mål. Ser ni mig le? :)

/Mia - räkningarna är betalda. Månadens värsta? Utan tvekan.


ps. Lars Winnerbäck – Du min vän i livet .ds.


 GE MIG.

(Och när denna generösa människa ändå är igång, kan du skänka 2 000 000 kronor till mig då? Mitt favorithus här i Nässjö är till salu och jag vill sååå gärna ha det. Tack :) )

Duktig frukost :)

Kategori: Min vardag

Keso och honungsmelon. Grov macka med philadelphiaost och paprika. Grönt te med mintsmak. Ett stort glas vatten. Mums :)

Håller precis på att koka ingefärste. Ska pressa i lite färsk citron sen också! :) Både det och ingefära är bra för att sätta igång förbränningen, så det är ett toppente att starta dagen med eller dricka en stund före promenaden eller löprundan! :) Allt du behöver göra är att koka upp ca. 10 cm ingefära i 1,5 liter vatten i 1-1,5 timmar, pressa i citron och sen är det klart! Smidigt? :) Häll sen upp det i en tillbringare eller termos och värm en kopp när du behöver!

Är hemma från skolan idag eftersom jag hade ont i halsen och huvudet när jag vaknade, men det har tack och lov börjat släppa lite nu. Inte bli sjuk inför helgen, nejnej! Det är dumt. Om det har släppt helt senare i eftermiddag blir det eventuellt att trotsa det dåliga vädret med en löprunda :) Vore skönt! Har bestämt mig för att löpa minst 4 gånger/vecka sen i maj när vi har examensarbete, eftersom jag är hemma då :) Har satt upp mål för vad jag ska klara efter den månaden, så det ska bli spännande! Utmaningar och träning gillar vi :) Wiie! Jag är asTAGG!
På dagens "att-göra-lista" står även uppskrivet att jag ska göra müsli. Den har varit slut alltför länge, så det får bli att göra ny idag :) Köpa halstabletter också kanske, för att lindra halsen lite? Oja!

Ikväll blir det 120% mys med min Albin. Längtar redan :) Imorn? Hitta på något med mor och far medan mannen jobbar? Får se får se :)

/Mia - "- 'Jaog serr neågot grröunt?'   - 'Trräed?' "


ps. lyssnade på "Sen en tid tillbaka" och ville inte dit igen. ds.

Skylt :)

Kategori: Min vardag

www.skyltmax.se kan man designa sin egen skylt! :) För inomhusbruk eller utomhusbruk, för dörrar, namnskyltar, offentliga toaletter m.m. Kolla in! :) Allt man behöver göra är att länka till denna adress som är till deras systerbolag, så blir skylten din helt kostnadsfritt! :D Wiie!  http://www.aktiebolagnu.se  (aktiebolag) Sånt här gillar vi! :)

 

 

Idag har jag...

Kategori: Min vardag

...stigit upp ur sängen yrvaken. Stressat till stationen. Läst i min älskade Twilight-bok.
Varit småirriterad på mitt hår. Hungrat halvt ihjäl. Ätit efterrätt. Skrattat. Mått väldigt bra.
Gillat mina klasskompisar. Lärt mig hur man prissätter varor och tjänster. Målat blommor
och en sjöjungfru på hela baksidan av mitt block.
Hållt tillbaka skratt för att inte störa.
Sett&hört en klasskompis somna under lektionstid. Längtat efter min man, kväll och mys.
Drömt om ett eget företag. Varit ointresserad av talaren. Längtat till sommaren. Planerat utflykter.
Ätit jättegod kaka. Kännt att livets goda är på min sida. Undrat vad jag ska göra till hösten.
Avslutat tvådagarskonferensen vi haft med ALMI. Nästan blivit påbackad av en fet bussj*vel.
Åkt hem med en annan sådan. Sett en gammal gubbe trampa järnet på sin cykel för att inte
bli påkörd av min buss. Sett ett jättekonstigt moln. Blivit åksjuk. Drömt om att köpa hus.
Haft ett fånigt leende på läpparna. Kännt mig trygg. Längtat lite till efter sommaren.
Dagdrömt om framtiden. Blivit varm i hjärtat. Varit sugen på jordgubbar. Promenerat hem
i "storm". Insett vad jag verkligen vill. Kännt mig feg. Dansat i takt till "Du bara du" med Perikles
och blivit sprallig&glad. Längtat efter promenad på kritvit sandstrand, brunbrända ben,
en glass i ena handen och min käraste i den andra. Kommit på vad jag ska lägga energi på och 
även vad jag inte ska bry mig om. Saknat skärgården. Skrivit blogg ;) . 

Snart kommer mannen hem! Dags att storhandla maybe? :)

I helgen ska vi kolla på "Prison Break - The final break". JAJKS! :D Det kommer bli najs som tusan.

/Mia - "Du bara du, finns i mina tankar. Handen på hjärtat och det är för dig det bankar. Du bara du!" Vilken energikick man får av denna låt! Galet :D Perikles – Du bara du


ps. skulle kunna citera Melissa Horn, men jag vill inte. ds.

Ida-tid och egen-tid :)

Kategori: Min vardag

Efter en skoldag full att både repetering av fakta och ny sådan träffade jag äntligen Ida! :) Fina fina Ida. Jag har saknat henne. Vi träffades för att ta en lång fika på Elsies, vilken blev full av skvaller, vad som händer i våra liv och vad vi vill göra i livet. Det ska absolut inte dröja alltför länge innan vi ses igen! :)

Snäll som jag är skjutsade jag sedan min man till Handskeryd där han skulle grilla med grabbsen, så jag passade sen på att köra ett riktigt träningspass :D Wiie! Promenad utsidan av västra vägen för att sen köra intervallträning tillbaka. Riktigt skönt! Så efter att ha kört all fys när jag kom hem var tröttheten ett faktum :P haha. Jag kommer ha sån jäkla dunderträningsvärk imorn, det svär jag på! Nån som vill slå vad? ;)

Sitter nu i soffan, duschat och ätit, och kollar på hockeyn :) HEJA HV! Hejdundrande trist att de ligger under med 2 puckar, men det är fortfarande en period kvar och när jag kollade sist satt mina tummar kvar där de ska, så jag kan hålla dem stenhårt i 20 minuter till :)

-------------

Snart helg igen. Helt sjukt vad veckorna rusar fram! Känns knappt som att jag hinner med? Känns ibland som att min kropp är i nutid men att jag ibland råkar lämna kvar huvudet ett par dagar innan och på nåt sätt måste hämta eller vissla på det, så att det kan komma ikapp. Hum? Kort sagt: Jag hinner inte med...
Planerna för helgen står fortfarande lite oklara, men vi ska prata lite om det ikväll så får se hur det bestäms. Like it :)


Att dela framtiden med dig ligger högst på min önskelista :)
/Mia - vad gör jag till hösten?


ps. måste våga tro på mig själv. ds.

---------------------------------------------------------------------------

Ur "När jag hör din röst" av Stephanie Meyer

"För en gångs skulle så var Edward mållös.
'- Så vi kan väl vara hoppfulla båda två?' föreslog jag. 'Inte för att det spelar någon roll. Om du stannar behöver jag ingen himmel.'
Han reste sig långsamt, pressade handflatorna mot mina kinder och såg mig djupt i ögonen.
'- För alltid', sa han med svag röst.
'- Det är allt jag ber om', sa jag och ställde mig på tå för att kunna kyssa honom."

Helt underbart romantiskt! Waah :)


Jewel – Have A Little Faith In Me - Fantastisk på alla sätt.

Tisdag.

Kategori: Min vardag

Sitter i skolan och gör ingenting. Först om två timmar blir det hemfärd! Nåt att hitta på? :O

Har en riktig längtar-dag då jag känner mig helt upprymd inuti och bara vill kramas, ge&få leenden och njuta i en trygg famn. Kan jag inte få komma hem snart och låta klockan passera 18.00 tack? :) 


  The incredible two :)


/Mia - it takes two, baby.


ps. väckerrr vissa grrrejjerrr! .ds.

Det börjar bli lite långrandigt...

Kategori: Min vardag

... att vara hemma :/ Sitter och skriver klart det sista på Leifs arbete som jag ska lämna in nu på måndag, men jösses amalia vad segt :O Jag vill göra nåt roligt istället (A) Det här är tråk.

Veckans bästa? Turen med motorcykeln som togs i onsdags :) Albin kommer hem, frågar om vi ska åka en sväng, jag är snabb som tusan på att svara JA!, kläderna på och iväg :) Mot Lekeryd för att smaka deras omtalade glass, och jösses vad god den var! Mums :) Mätt blev jag också, så middagen hemma sen var inte så jättelockande! haha. Too bad ;)

Just nu längtar jag mest tills ikväll. Först besöka mannen på hans jobb för att testa ett mc-ställ igen och sen hem för fredagsmys :) Och får jag bestämma går vi en sväng bort till Hemmakväll innan vi drar hemåt? (A) I helgen återstår att se vad som händer, men sålänge det inte regnar imornkväll hoppas jag att våra grillplaner håller sig :) Och om bara solen kunde visa sig blir det en dagstur på mc också. Wiie, livet leker! :D

----------------

Ibland oroar jag mig i onödan, men det är sån jag är. Jag får ont i magen då och då och det är inte alltid något jag visar, iaf inte medvetet. Det enda som krävs då är en kram, tre pussar och allt är bra igen. Konstigt att man kan fungera så?


/Mia - Tärningen är kastad! :P


ps. I know what it is - I'm in love for real. ds.

Påskhelgen :)

Kategori: Min vardag

Varit en riktigt skön långhelg, kan jag säga :) Den har innehållit riktigt bra saker och jag har trivts som fisken i vattnet! I torsdags tog jag och P1 oss en välbehövlig löp- och intervallrunda runt västra vägen, vilket verkligen var kalasskönt :) Jag stack sedan vidare till Albins jobb för att testa mc-kläder! Stövlar har jag ju redan fått, så det är stället som fattas. Kommer bli kalasbra :)
På fredagen passade jag och Albin på att ta en sväng på motorcykeln i det fina vädret - och jajks vad kul och härligt det var :) Sitta bakom, hålla sig fast och bara njuta av allt. Underbart! På kvällen var det klassiskt fredagsmys som gällde vilket kändes behövligt efter en vecka av skola och jobb.
Lördagen? Gömma/leta påskägg med min man :D Ingen av oss hade gjort detta sen vi var små, så vi tyckte det var dags! haha. Mysig start på dagen :) Vi tog oss också en riktig långpromenad i solen och jag kunde knappast mått bättre. Gillar sånt! :) Senare var det dags för påskmiddag hemma hos mor och far tillsammans med släktingar :) Härligt det!
Söndagen? Middag hemma hos svärfar ute på landet :) Mysigt att komma ut dit ibland faktiskt. Vi tog en promenad i regnet för att kolla på deras nya skogsmaskin :P haha. Skönt att komma ut i friska luften iaf :) Dagen? Promenad och - äntligen - planka på Sandsjöbadens Wärdshus :D Muuums! Sitter hemma i soffan nu och småäter av påskgodiset fastän jag är asmätt :P

Längtar redan till kommande helg och hoppas att solen skiner då, för isf vankas det heldag med motorcykelutflykt/middag med Albin och ev. ett par till :) wiie! Livet leker.

---------------

För er som inte kollat på Prison Break (p-p-p-prison break!) och gett det en chans - gör det! :D Jag har aldrig gillat det innan, men nu när vi köpt varje box och kollat som tokar (i princip) på varje säsong så har jag blivit ett fan av det. Spänningen, alla planer som både funkar och går åt skogen och alla människor det känns som att man lär känna - damn! :D Det är verkligen sjukt bra. Vi har precis börjat på fjärde och sista säsongen nu och det känns lite som att jag drar mig för att kolla ibland, bara för att man inte vill att det ska ta slut :P Efter denna säsongen är det ju bara en film kvar, istället för en femte säsong, och när vi sett den kommer det nog bli tomt på något sätt? haha. Man låter ju nästan skadad, men så är det :P Nästa serie att börja tokkolla på? 2½ men :)

Väcka min sovande sambo snart? :P
/Mia - du är det bästa jag har.


ps. pass .ds.