MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Temys.

Kategori: Min vardag

Det är tisdagkväll. Jag har avklarat ännu en härlig dag på jobbet och har nu intagit soffan hemma :) Dricker det goda, gröna teét "kustfägring", har ett par mackor klara och väntar på att "Fångarna på fortet" ska börja. Egentligen hade jag hellre suttit i min stora, härliga gungstol med fårskinnspläden men då ser jag ju inte tv:n :P Gotta choose!

För er som ännu inte hört, så går det verkligen jättebra på nya arbetet! Jag stormtrivs redan och känner att jag hamnat rätt. Det är verkligen massvis med grejjer att ta in och jag lär mig mycket nya saker varje dag :) Jag är även upptäckt att den tjänsten jag ska ha innebär ett helt lass med ansvar, men jag gillar det faktiskt! Till en början undrade jag hur jag - lilla jag - skulle klara av allt det här med papper hit, papper dit, datorprogram, ordrar osv. osv. MEN - jag har lyckats lära mig väldigt mycket redan efter en vecka :) Känner mig lycklig och det känns som att jag liksom.. "är någon", eller vad man ska kalla det! Verkligen skönt med ett jobb att gå till varje dag, där man trivs! Nu är jag fulländad :) (bara några små saker som fattas ;) hihi)
Och att jag även tagit som vana att trampa cykel fram och tillbaka från jobbet känns verkligen som en toppengrej! Jag piggnar till på morgonen + att jag får lite motion :) Tummen upp! Att vädret imorse dessutom var helt underbart med solen och ändå ett sting av bitande kyla gjorde att jag inte kunde göra annat än att le :)

------------

Imorgon är jag ledig, precis som alla andra onsdagar samt fredagar, så jag ska ta en skön sovmorgon, äta god & stor frukost samt försöka ta en morgoncykeltur med Pax :) Försöka få med Albin också, vilket nog inte är så svårt! (A) Senare ska jag äntligen få träffa Camile igen! Wiie. Det var verkligen längesen, så det är dags nu :) Ser jag verkligen fram emot! För att inte tala om helgen i september-oktober någon gång då hon, jag och våra sambos ska åka ner till Hovmantorp för att hälsa på hemma hos Viktoria och Martin, i deras nya hus! Ååh, så roligt :D

Nu har fortet börjat. Dags att njuta av mackorna och även att dra upp filten lite extra. Vad jag älskar kvällsmys! :) Snart kommer min man hem också. Då kan det inte bli bättre (A) He's the one!


/Mia på Mio


ps. hösten. vad den är underbar! ds.


  Alltid.

Psst, förresten!

Kategori: Min vardag

Måndag närmar sig med stormsteg. Då är det första dagen på mitt nya jobb :D Jag är glaaaad! :D


Mitt i veckan.

Kategori: Min vardag

Ja, det är onsdag. Jag och Albin har även idag varit på äventyr inne i Eksjö - jobbigt att behöva vara stammis i en stad man inte gillar :P haha. Har precis satt mig i min kära, sköna, stora, svarta och älskade gungstol! Den är verkligen mysig. Den har stått nere i förrådet sen vi flyttade hit men häromdagen kom vi på att den kanske skulle göra sig bra i ett hörn och ja - nu står den här :) Lilla läshörnan, kan man kalla den.

Är ensam hemma ikväll eftersom Albin bestämde sig för att åka och kolla på bankörning med en kompis. Båda två har brutna ben i kroppen så ingen av dem kan köra, så antar att de försöker stilla sina abstinens efter hojjkörning med att kolla på istället :P Så ja, ikväll är det jag och hunden hemma. Vad kan man hitta på egentligen? Dricka litervis med te, äta mammas goda kakor som hon gett oss och kolla på tv? Tja, känns ganska lagom faktiskt :P Har ju inte gjort det så mycket i veckan annars. host*

--------------

När jag var ute med Pax innan gick jag och tänkte lite på det här med samboliv. Vilken bra grej, alltså! Jag var alltid avundsjuk på mina vänner innan, som levde just detta liv och som alltid hade någon där hemma som väntade på dem. Jag trodde inte att detta låg nära mig alls utan att det väntade en längre framtid innan jag skulle få chansen. Himla tur jag hade fel, tycker jag ;) I vilket fall: Ibland kändes det som att de som hade sambolivet inte riktigt förstod hur himla bra de hade det och vissa dagar blev jag frustrerad och undrade hur dessa människor kunde ta det med en klackspark utan att reflektera över det och visa sin glädje? Sambolivet och allt som hör därtill är utan tvekan det bästa som har hänt mig. Man har något som man verkligen delar och har gemensamt, man har alltid någon som finns där och alla små enkla saker som att laga mat, städa etc. blir så mycket lättare och roligare när man får dela dem med någon som man håller kär. Efter lite mer än ett halvår som sambo blir jag fortfarande småpirrig när jag hör att min man smäller igen dörren till cykelförrådet efter en dag på jobbet och är påväg in och jag känner att jag blir glad i hela kroppen när hans nyckel sätts i låset. Man ger varandra en liten puss och ett glatt "välkommen-hem-léende." Alla smågrejjer på vardagarna som så många tar för givna - klura på dem en stund och inse vad du har och se till att le och njuta av dem! - för det gör jag :)


/Mia - blåttblåttblått.


ps. jag längtar efter promenader bland höstens alla fina färger. Med dig vid min sida. ds.


 

We no speak americano.

Kategori: Min vardag

Den låten. Det är en sån låt som lockar fram mina små dansmoves, dvs. med lite ryck och gung i axlarna, ett diggande huvud och händer och fingrar som åker upp i axelhöjd för att se pillimariska ut... haha. Fattar ni eller? :P

Har för en timma sen kommit hem från den stora staden Jkpg, där jag spenderat eftermiddagen tillsammans med mor&far. Gått runt på A6 och tittat lite :) Blev s.k. "fönstershopping" för min del, men vad gör väl det? Jag fick en chailatte och en storstor chokladmuffins av föräldrarna iaf :D Det gjorde min eftermiddag.

------------

Satt nyss och läste ett par gamla blogginlägg sen i vintras och FASEN vad mycket bättre jag var på att skriva blogg då? Alltså, roligare text eller vad man ska säga. Numera känns den fruktansvärt trist och alldaglig. Borde nog försöka få lite inspiration igen för att bli sådär coolish liksom? Ska fundilera på det :)

Time to go!
/Mia - utan misstag skulle det som lyckas aldrig märkas.


ps. "det går över innan vi gifter oss." ds.


 Kanske, en vacker dag?

Mamma Mia

Kategori: Min vardag

Yes, nu har jag sett filmen ännu en gång i mitt liv :) Tycker att den är så himla mysig! Vill till den ön! :) Sen undrar jag hur det kommer gå på mitt eget bröllop för mig, vad gäller gråtande? Bara nu under denna filmen, vid minsta lilla kärleksförklaring och under bröllopet, så vällde tårarna upp i mina ögon... Förmodligen är det inte ens lönt att jag blir finsminkad på min egen bröllopsdag eftersom det kommer bli förstört ändå? :P

--------------

Har haft en bra start på dagen! Började med en lite mer än halvmilen lång promenad med Pax i solen för att sen köra lite fys hemma, käka en god frukost och ta en långdusch :) Lagat lite mat till Albin när han kom hem på lunch och så har jag även hunnit hämta ut mitt paket från trend4you (www.trend4you.se) som kom igår :) Aooow! Nice :D

Snart väntar en promenad med hunden + att jag lovat att jag ska åka och tanka :) För - ikväll ska jag och kärleken på en liten biltur. Se där ja! ;)


Förövrigt tycker jag inte att det är något konstigt med att alla har olika syn på vad som är att "leva livet" .
/Mia - Går vid din sida och håller din hand.


Ps. "Rulla in en boll och låt den rulla,
vi ska fixa till en riktig jubelfest.
Gitarren stäm, stråken kläm,
och Glader han ska bli vår hedersgäst!"
ds.

Tuesday.

Kategori: Min vardag

En ganska bra tisdag, faktiskt. Förmiddagen spenderade jag tillsammans med en ledig Albin genom att ta sovmorgon, äta mys-frukost (vilket för oss innebär nybakta frallor från ica och söt yoghurt :D ), vi gick en långrunda med Pax och så lyckades vi hinna tvätta hans hojj också :) Allt detta + att käka mat gjorde att jag blev "aningen" försenad till min kära vän P1 (med närmare bestämt med 50 minuter :/) men det var inga hard feelings där inte :) Så bra, så bra! :)

Har precis städat lägenheten en gnutta och även hunnit gå en liten sväng med Pax. Reten av eftermiddagen och kvällen spenderas hemma i min ensamhet. Jag vet, det låter extremt bittert! :P Det är inte alls min mening faktiskt. Vet dock inte vad jag ska hitta på ikväll? Spenderade ju även söndagkvällen ensam hemma så nu är mina "hitta-på-idéer" slut :P Kan hålla med om att jag är extremt dålig på att vara ensam - med andra ord väldigt sällskapssjuk. Men - jag tycker inte det är något dåligt, har jag kommit fram till. Det är väl inget fel med att vara beroende av människor? Egen-tid i all ära, men det räcker väl med någon minut i veckan för jösse namn? Alla är vi olika och tur är väl det! :) Förr ansåg jag att jag borde öva på ensam-tid (hur fånigt det nu inte låter, egentligen?) men jag har kommit fram till att jag baske mig får vara precis hur sällskapssjuk jag vill :P HA!
Får nog bli duntäcke, någon film, äppeljuice och en massa popcorn i soffan denna kväll! :) (Vilken briljant idé ! )

Just nu längtar jag mest till helgen, dock. Ska försöka se till att jag och mannen hittar på nåt extra mysigt och nice'igt :) Väldigtväldigt många helger sen som vi var helt ensamma och bara tog hand om varandra! Så ja, det längtar jag efter. Det får bli nåt speciellt i helgen, tycker jag. Vad, återstår att se! Spääännandeeee :D Oh la la.

-------------

Funderade lite innan medan jag var ute med hunden. Varför uppfostrar folk sina hundar till kamphundar? Varför utsätta sin stackars hund, som inte vet bättre som valp, för detta hemska påhitt? Det är inte konstigt att vissa hundraser idag ses som farliga och sådana man ska akta sig för. Jag gör det själv också ganska ofta, eftersom jag inte vet ifall just den hunden är farlig eller inte. Men - varför pracka på sin lilla valp massa med dumheter som i slutändan bara kommer göra att andra människor och framförallt hunden själv far illa? Det är en sjuk och pinsam värld vi lever i...


/Mia - Tack för en liten härlig prat- och umgängesstund innan, sis. Krya på dig nu, och glöm inte att sträcka lite på ryggen ;)



ps. Det finns många som säger att ingenting varar för evigt, så vad gör i sådana fall kärleken till ett undantag? Jo, Du, mitt hjärta ♥  .ds.




 
För övrigt så saknar jag den här lille skrutten ganska så ofta nuförtiden... Charlie! :) Världens sötaste kissekatt.

"Lagom"

Kategori: Min vardag

Tycker detta ord är lite lustigt. Tydligen är det bara vi svenskar som använder det? Men egentligen - varför? Betyder inte "lagom" samma sak som "perfekt"? Lagom med kethup på mina makaroner är ju faktiskt perfekt med kethup? För, "perfekt" är väl ett precis lika individuellt ord som "lagom"? Perfekt eller lagom för mig behöver ju inte vara perfekt och lagom för dig? Eller?

------------------

Idag har jag haft en bra dag :) Sov lite för länge i morse och kände först att jag sabbat min start på dagen. Varför gick jag inte upp vid halv nio när jag faktiskt var pigg? :O Dumtdumt. Snabbade mig i vilket fall ut en runda med Pax för att sen komma hem och laga mat till mannen, då han kom hem på lunch. Alltid mysigt :)
Åkte sen ner till stan för att umgås med Tess :) Fika, (supergott te på Thimons! :D) en promenad runt om i stan för att kika i affärer och sen drog jag iväg för att prata med chefen på det stället jag sökt jobb :) Hon lät positiv vilket jag gillar! Vill verkligen jobba där. Skulle passa mig så perfekt! Varierade sysslor, med huvudinriktning på sånt jag tycker är jätteroligt, och även en del ansvar, vilket jag tycker om. Känns skönt att "vara någon" liksom och att få förtroende :) Håll era tummar, folket!

Har även hunnit med en rask promenad runt Träsländan med hunden nu på eftermiddagen :) Så otroligt skönt att röra på sig! Ska köra lite fys här hemma om en stund med, så är träningen komplett sen ;) (nästan iaf!) Saknar verkligen fast träningsprogram. Så fort jag får pengar ska jag köpa mig ett gymkort. Hallelujah :D 


Dags att dra sig. Ciao, kära läsare!
/Mia - som sagt: Håll tummarna, snälla!


ps. my sweet and only love. ds.


Sugen på ett par gamla godingar? Here you go!