MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

...

Kategori: Min vardag

Slänger upp en dagens-bild, för att vara lite "unik" ;) Nu ska jag dra till Jkpg med pappa en sväng. Hajsvajs! :)


Fre-fre-fre-fredag! :)

Kategori: Min vardag

Ledig idag och imorn och sen jobb fyra timmar på söndag igen :) Sköööönt!
Idag har jag en date med tvättstugan och vet ni vad? Ganska skönt faktiskt :) Gillar att småplocka lite, fixa och trixa.

Senare i eftermiddag har jag dessutom en andra date, och denna med Ivana! :D Wiie vad roligt det ska bli. Längtar :) Och sist, men inte minst, blir det fredagsmys med min man ikväll. Raoooor! Me liky :)

--------------

Benet är absolut inte på bättringsvägen utan snarare tvärtom. Hur i helskotta kan en inflammation bli sämre av inflammationshämmande tabletter? :O Fattar nada... "Och jag som brukar vara den smarta.." ;) Blir spännande att se om det helt plötsligt vänder? Heja!

--------------

På söndag är det val, vänner! Har ni bestämt er för vad/vem ni ska rösta på än? I vems händer ni ska lägga en del av er framtid? Jag har bestämt mig iaf och jag hoppas innerligt att ni tänker likadant som jag gör :P

För övrigt? Jag börjar få Skåneabstinens. Känns längesen man var nere, så vill ner nu snart igen! :) Känns konstigt att jag skulle bott där nu om mitt liv inte vänt så himla bra som det gjorde? :) Min plan under förra sommaren och hösten var att jag efter mina avslutade studier skulle flyttat ner dit för att börja om, liksom. Starta ett nytt liv och lägga allt gammalt bakom mig. Känns verkligen helkonstigt att tänka på det eftersom det känns så extremt avlägset nu. Jag träffade istället en underbar pojk som fick mig på helt andra tankar :) Det gick att starta ett nytt liv här uppe, trots allt. Jag som hade gett upp hoppet om Småland. Ha! Tji fick jag, och tur är väl det :) Skulle inte vilja byta mitt nuvarande och framtida liv tillsammans med honom mot allt i världen. Så är det bara :) Hittade min själsfrände, det var var jag gjorde. PUSS.


Dags att gå ner och ragga på torktumlarna lite.
/Mia - dancedancedance!


ps. Tränat fyra gympass denna vecka! (dock inte låret, förstås :P ) Och jajks vad nice det är! Snart är man back on track, så att säga. Se där ja! .ds.


  :)

Politik, piller och kärlek.

Kategori: Min vardag

Jag har fått hem en väldigt bra liten broschyr med info inför valen den 19 september. Alliansens politik verkar göra dagens klyfta allt bredare, så att den snart kan liknas vid Rocky Mountains. Tänkte skriva några punkter, så får ni själva läsa, bedöma och tycka!
- Visstidsanställningar, vikariat och provjobb utan lön. Det är en enda utnyttjande av unga, eller? Dessutom har borgarna ett förslag om att halvera ungdomslönen. Varför? För att de ska bli ännu mer panka?
- Många ungdomar får heller ingen fast anställning och därmed för få timmar. Den som inte har fast jobb har extremt svårt att få lån eller hyreskontrakt. Är det meningen att det ska vara svårare för ungdomar på något sätt? Ska det bli svårt att bli vuxen?

Sedan några punkter för att jämföra höger vs. vänster!

H: De har ett s.k. "jobb- och utvecklingsprogram" vilket innebär att den arbetslöse placeras där han får utföra ett jobb som "annars kanske inte blir gjort". Arbetsgivaren får p.g.a. detta 225:-/dag medan den anställda får mindre pengar än om han skulle gå på a-kassa. Kanske därför inte så konstigt att många går på a-kassa?
V: De har presenterat en "förstärkt arbetslinje" som ska omfatta alla. Bl.a. stora satsningar på utbildning, ungdomar och tidiga insatser med hjälp och stöd till de arbetslösa som behöver det. Man vill även skapa fler jobb genom att satsa på att bygga ut infrastrukturen och utvidga rotavdraget så att bostäder i flerfamiljshus, ex., kan rustas upp.

H: Alliansens privata sjukhus skapar gräddfilet för de rika. I Stockholm har man infört "Vårdval Stockholm" vilket har resulterat i att de områden där inkomsterna är höga så har vårdplatserna ökat medan de socialt utsatta områdena fått se en nedskuren vård med längre köer.
V: De vill att alla ska ha rätt till bra sjukvård. Den ska hålla hög kvalitét och behandla alla människor lika utifrån deras förutsättningar. Vården ska finansieras av skattemedel och den ska hålla samma kvalitét i hela landet, oavsett område.

H: Den borgerliga regeringen har, med hjälp av lånade pengar, sänkt skatten mest för den tiondel av Sveriges löntagare som tjänar mest. De vill använda jobbskatteavdraget för att hålla nere löneökningarna.
V: Vill höja skatterna lite extra för dem som tjänar +40.000:- /månad. De ökade skatteintäkterna ska bl.a. användas till att bekämpa arbetslöshet, satsas på skolor samt vård. Man vill även med detta kunna sänka arbetsgivaravgiften och bygga fler hyresrätter.

H: Vad det gäller a-kassa så går alliansens förslag ut på att arbetstagare ska tvingas betala upp till 5.000:-/år för en försäkring som många av dem inte ens har rätt till sen om de skulle bli arbetslösa.
V: De rödgröna vill höja taket i a-kassan och även göra det billigare att vara med i den.

H: Inom skola och utbildning så menar alliansen på att det behövs hårdare tag och klädkod i skolan! Man vill ha fler friskolor och sämre möjligheter att läsa vidare på universitet och högskola. De menar på att detta skulle vara en lösning för skoltrötta elever. Hur?
V: Den rödgröna sidan säger nej till "elitklasser" och vill hellre satsa på att människor ska knna läsa upp sina betyg på Komvux om det behövs. Man vill minska barnantalet i grupperna i förskolan och ha in fler lärare inom grundskolan.
(Ja, varför ska man behandla barn olika? Hur ska de som har svårigheter i skolan klara sig i dessa s.k. "elitklasser", där det kanske finns enbart en lärare till ett stort antal barn? Fler lärare och mindre klasser så skulle fler barn klara sig bättre!)

Har man inte alltid sagt att det är våra barn och ungdomar som är framtiden?

Gör som jag: Var inte nåt förbaskat ego och rösta för att enbart gynna dig själv. Rösta för hela Sverige.

-----------------

Piller var det också ja. Jojjomen, hos doktorn idag visade det sig att jag fått en lite mer kraftig inflammation i mitt lår. Myyysigt! Knapra piller i två veckor + något besök hos sjukgymnast. I'm in heaven... ;) Hoppas det går över iaf, det är huvudsaken! Att inte kunna gå nerför/uppför trappor, sätta sig ner, kliva in och ut ur bilen eller utsätta låret för minsta lilla tryck utan att det gör - rent ut sagt - SKITONT, vore lite lyxigt :)

-----------------

Kärlek får man inte glömma. Glöm inte bort att varje dag visa och berätta för den du älskar, att den personen är uppskattad. Minsta lilla betyder så otroligt mycket! :) Utan den uppskattning och kärlek jag själv får ta och ge varje dag skulle jag inte fungera. Så är det :)

Och nej, jag kommer aldrig någonsin tveka på det här. Vi har något magiskt tillsammans. Du&Jag. Vi. Att man ger varandra vad man behöver, fyller ut den andra personen, delar hundratals och åter tusentals med fina ögonblick tillsammans och verkligen kan känna att man har ett starkt band - det är kärlek ända ut i fingertopparna.

/Mia - ikväll är det fredagsmys! :) Kan knappt vänta...


ps. ingen vet vilken kärlek som kommer klara alla motgångar. men den som inte kräver att gå raka vägen själv kanske hittar nån som vill ta följe. den som inte kräver ständigt ljus kanske hittar en lykta i mörkret när hon behöver det som mest. den som inte kräver ett svärd kanske hittar en sköld. och om du inte kräver att någon ska vara redo att dö för dig, så kanske du hittar någon som är redo att leva för dig. ds.


 ...follow me.