MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Det där med träning och kost.

Kategori: Min vardag

Jag känner att jag kan bli väldigt irriterad på det här med träning och kost. Vad håller folk på med? Allt fler skippar kolhydrater och trycker i sig alltför stora mängder av proteiner! Visste ni att för mycket protein ändå inte gör någon nytta, utan att det kroppen inte behöver gör den sig av med, dvs. det rinner rakt genom kroppen. Och visste ni att ett träningspass utan kolhydrater i kroppen gör att du endast får ut ynka 60% av din träning, än om du har det i dig? Alltså; ät lite pasta, potatis, ris eller bröd eller vad du nu vill, innan träningen och få ut maximalt av den istället! Kanske inte de ljusa alternativen, men åtminstone de med långsamma kolhydrater. (de med fullkorn!) Visste du dessutom att hjärnan behöver kolhydrater för att funka? Det är den energin den vill ha, den enda den faktiskt kan använda sig av. Så - fortsätter LCHF-hysterin kommer det sluta med att alla är blåsta och tröga och inte fattar någonting ;) (kanske inte riktigt så illa, men bara för att ni ska förstå grejjen)
 
Likaså detta med måltidsersättningar. Jag kan känna såhär: Absolut! Ät det om du är väldigt överviktig och helt enkelt behöver en kickstart för att tappa några kilon snabbt och därmed bli mer rörlig och kan utföra träning lättare. Men som genväg istället för mat? Nej. Varför utsätta sig för en sådan tråkig livsstil? Man behöver tugga, man behöver njuta av det goda och man behöver helt enkelt naturlig energi. Inget konstgjort som du knappt vet vad det innehåller, mer än olika sorters ingredienser som börjar på E-.
 
Och så alla träningstips. Googla träningstips eller sök på Youtube och du får upp så många olika varianter att man knappt vet vart man ska börja. Man läser träningsbloggar som PT's skriver och de säger på ett vis, medan om man frågar en sjukgymnast - som ändå faktiskt kan kroppen och vad den mår bra av - tycker att övningar är alldeles för felbelastande. Sen så poppar det upp mängder med amatörer som skriver bloggar, tipsar om övningar, träningspass, kost etc. - utan någon som helst utbildning eller bakgrund. Fine, gör det för att du tycker det är kul, men tänk på vad du ger för vinkel och vad du tutar i folk.
Jag tycker såhär: Härma aldrig någon som gör övningar, för vem vet ifall de gör rätt eller fel? Ta reda på fakta - riktig fakta - och lär dig själv! Du, och ingen annan, är herre över dig och din kropp! (mitt absoluta favoritmotto!)
Träna för att det är kul, ät saker som får dig att njuta och även det som får magen att må bra, så ska du se att det mesta löser sig. Sluta vara så förbannat förbjudande och överambitiösa och börja leva! Ät en potatis, ät en chokladkaka, släng ut måltidsshaken i vasken. Jag lovar - du dör inte av det!
 
Dags att ta sig ner för trappan. Efter det tunga benpasset i morse vet benen verkligen att de lever, om man säger så.
Kom igen tjejer - våga lyfta lite vikter och lite tyngre! Ni kommer bli fantastiskt snygga! :)