MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Vår alldeles egna "drivvedshylla"

Kategori: Min vardag

Eller ja, drivved är det ju inte direkt - men jag hittade en bräda på vinden ute i skjulet som såg ut precis som drivved! Grå, lite sliten av tidens gång och alldeles perfekt att göra en hylla av :) Har tänkt sätta upp en hylla ovanför soffan på ovanvåningen, för att ha lite böcker och annat på, så det fixade vi idag. Givetvis bråkades det med oss - som vanligt - och givetvis gick det inte alls som vi ville till en början - som vanligt.

Nu är den på plats! (klicka på bilderna för att få dem större, preciiiis som vanligt)

   

   

De rostiga burkarna hittade vi under huset, när vi var där nere och kröp i höstas! Den ena sitter t.o.m. receptlappen kvar på, utskriven 1929 om jag kan tyda siffrorna rätt!! Mer än coolt.

Med garagepanelen går det bra. Albin är ute nu och håller precis på att spika fast de allra sista brädorna. Allt är grundat och klart, på ska ett par strykningar gul färg. Sen, voilá !

  Man tager vad man haver!

   
Albin har varit så himla duktig och snickrat alltihop och Zac har hjälpt till på sitt eget lilla vis ;)


Dags för dusch och sen kvällsmys! "Släpp hammaren för idag och kom in nu, hjärtat!"


/Mia.

Allting här hemma växer!

Kategori: Min vardag

Semestern har börjat och både jag och Albin växer genast några centimeter då våra f.d. trötta huvuden kan resa sig och vi ser sååå fram emot tre lediga veckor :)

Idag har vi varit och köpt material för att byta panelen på garaget! Nu ska den gamla, fula, smutsiga och halvruttna panelen bort och på ska ny och fräsch :)
Medans Albin sågar, spikar, mäter och donar så har jag begett mig ut i trädgården! Har planterat lite nya blommor som jag köpte igår när jag spenderade dagen med EveFina! :) Att vara i trädgården för mig är verkligen sån enorm avkoppling och jag trivs så himla bra. Spelar ingen roll om jag planterar nytt, river bort gammalt, rensar ogräs eller bara gör en sådan enkel sak som att vattna så får jag ett lyckorus i kroppen! (okej, att plantera nytt ger mig ytterligare nåååågra extra endorfiner!) Så underbart härligt. Att se växterna man planterar ta sig, växa, bilda nya knoppar och skjuta iväg i höjden gör mig så nöjd! Jag som aldrig kunde tro att jag har gröna fingrar - där misstog jag mig! Undrar om det kan vara boken om trädgård som jag fick förra året av mamma och pappa som satte igång mig? Hum, mycket möjligt :P Hur eller hur, här ska ni få se lite bilder som jag tagit idag, och som vanligt: Klicka på dem så blir de större!

   

   
   
   
  

  

Jag har en känsla av att vi kommer få VÄLDIGT mycket äpplen på våra två träd i år, för de små nystartarna trängs på varje gren! Får nog bli att plocka bort några äpplen där det är trångt, så att de som får vara kvar verkligen kan växa ordentligt och få i sig näring :) Sista bilden är från det minsta trädet vi har, som vi inte riktigt visste vad det var för något - men nu ser vi att det måste vara plommon! Hoppas de blir goda! 
Jag har två olika sorters lavendel blandat i rabatten på framsidan, bara för att få lite olika grön nyans på bladen och lite olika höjd! Den ena sorten är lite senare än den andra, men den har börjat skjuta på nu så snart kommer knopparna slå ut :) Min lilla smultronbuske slog ut små vita blommor för några veckor sedan och de luktar alldeles sådär lagom sött och gott! Jag kunde omöjligt planterat den bättre än precis vid entrén, så att våra gäster kan sniffa lite innan de går in till oss :P I cementkrukorna på baksidan är blommorna i den lägsta de nyaste tillskottet. Tyckte de var så söta och himla fina och att blanda kritvita med de ljusljusrosa kändes helrätt. Så oskyldiga på något sätt :) Jag älskar verkligen växter med små blommor. Det gör sig mer, känner jag!

Inomhus växer också saker och ting, bl.a. pelargonerna, antalet möbler och blockljuskoppar!

   

   

Mina alldeles egna dalahästar som jag fick när jag var liten, när vi var i Dalarna, var bara tvungna att få flytta hem till oss! De fick hamna i det lilla fönstret till vänster (från bilden sett) om soffan! Bredvid dem står en gammal syltburk som jag satt lite överblivet spetstyg runt och satt ett litet ljus i :)
I soffan har jag blandat lite olika milda nyanser av beige, lila och grått i olika texturer och känslor! Lampan är även den en ny favorit! Gissa om detta kommer bli mitt läsa-bok-med-en-kopp-te-mys-ställe!? Ett soffbord, någon liten fåtölj, en matta och en hylla för diverse saker ska även det fixas. Men inte än, nu tar vi semester först! :D


Ni får lite midsommar bilder också, nu när jag ändå är igång! :) Vi tillbringade dagen med våra fina vänner Camile och David och deras underbara och alldeles toksöta Elliot! Charmprins och ett riktigt busfrö ♥ Senare på kvällen kom även Davids bror Nicke, hans Karin och deras fina son G ! En riktigt skön och härlig midsommardag :)


   

  Kusinkärlek!



Nu ska jag gå ut och stirra på mina nya fina blommor och suga in känslorna av kvällen! Solen håller på att försvinna bakom den stora eken, blommorna badar fortfarande i lite ljus och jag själv har en riktigt härlig känsla i kroppen.
Glöm inte att ta hand om varandra och njut och uppskatta de små sakerna i vardagen ♥

/Mia - you're the closest to heaven that I'll ever be.