MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Bakning.

Kategori: Min vardag

Bakat Brysselkex och Kolakakor :)
Min kära mamma är så snäll så hon tog med sig färdiga degar till mig häromdagen som jag haft i kylen tills nu. Rosa socker hade hon med sig också! Hon skämmer bort mig, kan man säga :) ♥

 

 

 

Nu tar vi gärna emot fika-sugna, fina människor :)

Ha en fin söndag! Bless.

Min stund.

Kategori: Min vardag

Har kommit till jobbet och slagit ner ändan på en stol vid datorn. Datorn som jag alltid sitter vid varje morgon för att göra mina små sysslor innan arbetsdagen börjar: Kolla mailen, fb och några bloggar. Lite för att komma igång med hjärnkontoret :) Kanske en kopp kaffe också? Mmm, det måste jag nog hämta! :) Arbetsdagen börjar om 40 minuter och det är väldigt skönt att vara här såhär mycket tidigare faktiskt. Min egen stund på morgonen!

Imorgon är jag ledig och då ska jag försöka få gjort Ernst-sirap! Jag och min kära vän Viktoria har pratat om denna sirap sen förra sommaren och nu har jag tänkt göra detta, så det måste jag ta tag i. Den innehåller de små ljusgröna granskotten och då är ju verkligen tiden rätt NU. Jag känner att om jag väntar bara några dagar till kommer de vara på tok för stora så ikväll eller imorgon - DÅ ska jag göra det :)
Lägg ett lager granskott i en burk, på med ett lager skivad citron och socker. Sen samma procedur ett par gånger till! Förslut sedan burken och ställ den i ett soligt fönster. Så småningom kommer du få en sirap men enormt mycket c-vitamin att ha i ex. ditt te! :) Gott? I don't know. Nyttigt? Ja :P

Ivana: Jag vågar inte visa mig utan kläder nu för jag är så blek!

/Mia - Sarcasm-sign!!

Om man skulle ta och...

Kategori: Min vardag

..ta tag i det här med bloggandet igen? :)

Jag har fått tillbaka min inredningsinspiration och det känns såååå  skönt! Detta som trots allt är mitt största intresse är väldigt viktigt för mig, så utan det där suget efter att fixa och dona här hemma har kännts tomt. Jättedumt. Så nu är jag igång igen, sen någon vecka tillbaka :) Nu är den stora jakten efter fina knoppar igång, vi har äntligen fått tag i en fin skänk till vår toalett och för att den ska bli fulländad behövs det nya knoppar i porslin :) Jag har hittat jättefina sådana på Åhléns som har formen av en fågel, men då jag behöver fler så är ett besök till Sockerklaras i Sävsjö ett måste! När får vi se, kanske fredag om jag har tur :)

Här får ni en bildbomb på sådant jag inte visat er, förmodligen pga att det är nya fina grejjer :) Och vår toalett; Den har jag nog aldrig visat er va? (klicka på bilderna för att få dem större!)

        

         
   
        

     
Detta måste jag ju bara visa! Den fina karamellburken hittade jag på jobbet, min chef berättade att de använt den för längesen för att dela ut färgglada karameller till kunderna - och jag fick den, för hon tyckte inte vi behövde den på jobbet! :) Gissa om jag blev glad! I den låg dessutom määängder med pappersstrutar = Glad tjej!

       

     

Ja, som ni ser har jag loppat, fyndat, köpt och fått en hel del fina grejjer det senaste :) Jag är så kär i dem allihopa! Tack snälla EveFinas farfar för det fina bordet, sockerlådan och garnsnurran! (Vad heter det!?) Så gulligt och snällt :) Och ser ni vad fint min ena pellis blommar!? Jag älskar färgen, tror inte jag sett den innan? Har bara sett antingen ljusrosa eller röda. Men visst, jag är ju inte världens mest erfarna på pelargoner :P Och ser ni hur det ser ut vid garageväggen!? Det tog två dagar att rensa bort all skit och ytterligare två dagar att elda upp/slänga allt trädgårdsavfall vi fick ihop. Denna bilden är lite gammal, nu har gräset kommit upp och det växer så det knakar! I cirklarna har även svart-vit sjösten lagts dit och nästa år ska vi sätta krukor där och plantera någon fin blomma som ska få klättra på spaljéer! Och ja - dem har jag redan hittat och lagt undan på jobbet (A) Rostiga, fina saker. I like! Bild på dem får ni en annan gång. Kändes onödigt att sätta blommor där i år, eftersom vi ska byta panelen och tja, blommorna får bli det allra sista piffet när det väl är klart känns det som.

Jag ska försöka bli bättre på att fotografera HELA rummen, jag är verkligen helkass på det! Tycker det är mycket roligare att visa alla fina detaljer - för det är väl ändå dem som fulländar ett rum!? Det tycker i alla fall jag.

Mycket inredning i bloggen i de senaste inläggen, jag vet, men det är ju så roligt! :) Ha en fin dag, ni fina!

/Mia - Mor&Far: läser nån av er detta innan imorgon (onsdag): Ta med mina dalahästar till mig, är ni snälla! Dem det står "Mia" på :)


ps. Imorgon fyller allra sötaste och charmigaste tuffingen Elliot 1 år! Ge honom en puss från mig, Camile :) .ds.