MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

En ny krabat i familjen.

Kategori: Min vardag

I lördags hade jag svårt för att sova - jag var SÅ exalterad inför loppisen igår! :) Solen sken, lagom med folk, både jag och Camile var på skojjar-humör, kaffet var gott och fynden fanns där :) Jag fick med mig ett nytt litet silverfat (som en liten bricka!), två större silverskedar, glasunderlägg till soffborden, en supersöt vit skål med små blommor på insidan, en gammal köttkvarn och en stol :) Se bilderna! 

-------------

Idag har jag varit i Huskvarna och hämtat en skänk/byrå som ska stå uppe i hallen :) Carro var så snäll och hängde med mig - är lite nojjig med att åka till främmande människor själv! Det är väl inte konstigt?
Möbeln är redan slipad och ska målas nu i eftermiddag eller ikväll om jag känner för det och hinner :) Ingen stress, ingen press!

Nu ska jag fortsätta att pyssla med mina grejjer :) Hörs snart igen! 

 Har ni köpt årets Rosa Band? :) I år finns det 6 olika mönster att välja på! Jättefina :)



/Mia - kul att man kan vara en inspiration till andra, både i verkligheten och i bloggvärlden :)


 Förvällt ytterligare lite svamp i veckan :) Gott!

 Plockat hasselnötter bakom jordkällaren :)


     

Söta glasunderlägg! :) Kvarnen står som en blandning av prydnad och bokstöd för mina olika kok- och bakböcker! Och skålen, söt som socker tycker jag.


           

Före - Efter. Jag är helnöjd! :) Tänk vad mycket det gör bara av att klä om sitsen! Love it. Och, äntligen fick jag en plats till min roskudde. ler* Målade även om det lilla emblemet längst upp. Gillade inte riktigt den bajsbruna färgen, så det fick bli svart.


     

Vår mysiga Zac! :) Så snäll och go! 


  Skänken/byrån är slipad. Lovar att lägga upp efterbild när den är klar och på plats! :)

Ledig dag; S.A.T.C. & Eget äppelmos.

Kategori: Min vardag

Det känns skönt att vara ledig :) (Konstigt?) Åt grötfrukost med Albin för att sen lägga mig i soffan för att kolla ytterligare en halv säsong av Sex and the city. Jag är helt FAST! Jag som aldrig gillat den där serien, men tyckt om filmerna, tänkte att jag väl måste ge det en chans. Lånade boxen av Carro och nu är jag igång :) Nu har jag sett halva fjärde säsongen så sen är det bara två kvar :( Kan de inte göra sex säsonger till? Hade varit nåt.
Jag har insett att varje avsnitt faktiskt har ganska mycket att säga och man kan känna igen sig i ganska så många av de olika situationerna som tjejerna försätter sig i. Igenkänningshumor - är inte det den bästa så säg. Sen finns det självklart situationer man känner igen sig i som inte är komiska utan snarare väcker tankar och funderingar kring livet, kärlek och vänner. Ganska bra att få sig en tankeställare ibland :)

Och nu, hör och häppna, har jag - Mia - gjort eget äppelmos! Tänkte att jag bara måste prova om det är svårt, lätt, gott, äckligt - ja, jag var tvungen att testa helt enkelt. Och så har jag i flera veckor längtat efter att få hälla upp nåt hemmakok i en fin glasburk (A) Moset blev absolut godkänt för att vara första gången - ska dock ha i liiite mindre socker nästa gång än vad receptet säger. Hur eller hur, jag är stolt! :)

-------------

Ikväll och imorgon ska jag och Albin ÄNTLIGEN ha lite egentid, bara vi två. Vet inte vilken helg som vi senast kunde umgås en hel dag, och göra saker tillsammans? Är osäker på om det går att räkna på en hand ens... Så, imorgon ska vi åka till tippen, fixa lite grejjer i stan, fixa grejjer här hemma och njuta av varandras sällskap :) Okej, tippen - hur kul är det? Men, vi gör i alla fall någonting ihop och det ser jag verkligen fram emot.

På söndag blir det att åka på loppis tillsammans med min fina vän Camile och lilla Elliot! :) Ska leta efter någon kista, kanske en skänk, gamla glasburkar att göra lyktor av och massa smått och gott. Vi får helt enkelt se vad loppisen har att bjuda på denna gång! Det kommer i vilket fall bli en mysig dag med fint sällskap :)

Ha en bra dag vänner!

/Mia - idol ikväll. Vem är eran favorit?


ps. För att vara en vinnare måste man ibland även erkänna sig själv besegrad. ds.


Detaljer som gör mig glad.

Kategori: Min vardag

Klicka för att göra bilderna större! :)


Den absoluta favoriten - äppellådor som jag målat vita. Köpte dem på Granit i somras och visste precis vad jag skulle ha dem till. Perfekta som soffbord! Åh, vad jag är nöjd :) 

  
Fick ett gammalt, slitet fönster av min väldigt fina vän Viktoria. Jag och Albin rustade upp det med lite vit färg, 
hängde upp det mitt på matsalsväggen, framkallade lite av våra egna fina kort och - Voilá ! Svartvita kort blir verkligen mer effektfullt! Helnöjda är vi :) Fönstret/ramen hamnar precis i blickfånget och man ser det både från vardagsrummet och köket - perfekt! Kan det bli mer personligt?

     
Att knyta små snören eller fina band runt fina saker har blivit en favorit! Varför inte ett enkelt snöre runt ett ljus? Detta snöre finns på rulle, så man kan använda det till massa grejjer! (Vilket jag gjort. Love it!) Och varför inte smycka en glasburk med ett fint band runt, och ha knäckebröd/sötmandel i, eller annat som man tycker om? Perfekt i vårt kök :)

  
Ni som känner mig vet att jag har fallit pladask för gamla saker - och gärna rostiga! Kronan fick jag av min moster i somras, och vad gör sig bättre tillsammans med den än ljus och riktigt gamla böcker? De pryder fint ovanför vår kamin :) Ljusstaken är ett loppisfynd som gör sig väldigt bra i vårt sovrum framför den stora spegeln :)

        
Ljuslyktan kändes först som lite "för mycket krims-krams" men jag insåg sen att den gör sig väldigt bra ensam i vårt vardagsrumsfönster! Tända ljus i fönstret en mörk höstkväll ser minst sagt inbjudande ut! :) Perfekt med hängande prydnader då vi var tvugna att ta bort fönsterkarmen vid det fönstret :) Ugglan blev en förälskelse så fort jag såg den. Det är något speciellt med den, så är det bara! :) Jag tycker den är himla söt, så den står och vaktar i hallen på skänken :) Både den och lyktan är köpta på Mio. (Förstås!) Ängeln hittade jag också på jobbet, i ett litet hörn bland våra julsaker på lagret. Insåg att jag ville ha en ängel, gick upp och letade och där stod den. Den vakar över oss när vi sover :) Masken köpte jag och Albin i Kenya i somras. Det är en antik massaj-mask vi hittade och ville ha med oss hem :) Att den kostade lite mer gjorde oss ingenting, för han som sålde den till oss blev så glad! Han fick pengar + några pennor till sina barn så att de kan gå till skolan. Fantastisk känsla att kunna hjälpa! :)


    
Plåtskyltar, en trend som slagit stort - och jag ÄLSKAR dem :) Man ska absolut inte ha för många men två stycken i ett helt hus tycker jag är ett klart godkänt! :) (Givetvis är de köpta på Mio, precis som ljuslyktorna och klockan (A) ). "Home Sweet Home" finns i hallen och ger mig en bra känsla när jag tittar på den för jag tycker om budskapet och ja - vad passar bättre i ett sovrum än en skylt som talar om kärlek? :) (Glaslyktorna heter "Eco" och är gjorda av återvunnet glas till en billig peng. Tummen upp!)

  
Jag vet att det är en lite konstig sak, men jag har ända sen jag fick tankar på att flytta hemifrån alltid velat ha en blomma bredvid spisen för när jag sett det på tv eller hos andra har jag tyckt det varit så himla fint - och nu har jag en egen! :) En garderobsblomma som trivs alldeles ypperligt bra i sin terracottakruka! :) Glasflaskan köpte jag på Granit i somras och tänkte att den skulle passa perfekt att ha olja i. Oj vad rätt jag hade! (A) Hyllan i köket har Albin fixat och jag är himla förtjust i den. Gillar den där hemmasnickrade känslan och att den är så enkel och grov, eller vad man ska kalla det. Känns rejält liksom :) Glasflaskorna är även dem en gåva från min moster och kopparna är inhandlade på Indiska. Trädgårdsboken skulle kunna kallas för min Bibel - jag gillar den väldigt mycket! Vi fick den av mamma och pappa när vi flyttade till huset - antar de tyckte att vi behövde bättra på våra gröna fingrar lite? :) Hur eller hur är den väldigt mysig och innehåller ALLT man behöver veta om blommor, träd, buskar, gräsmatta och vad man ska göra i sin trädgård under de olika årstiderna. Perfekt! :)

        
På altanen har vi satt krokar på väggen för att gäster som kommer det hållet ska kunna hänga av sig - eller ta sig en filt från korgen om de fryser :) Boxen innehåller alla mina små hjälpmedel när jag pysslar, fixar och trixar. Snören, spetsband, gamla rostiga krokar, stenar, upphängningskedjor m.m. Ett plus i kanten att boxen är snygg också! :) (Mio, självfallet) Gardinerna i köket har en fin liten brodyr som detalj - lagom lantligt och lagom sött för min smak :) Hittade dem i Ullared! Den lilla igelkotten på vår trappa är en liten kärlek som det direkt klickade med när den kom på jobbet (Jag VET, Mio igen... hihi) och tillsammans med en rostig gammal kruka med ljung hälsar den våra gäster välkomna hem till oss, precis som kransen på dörren med det lilla hjärtat och skylten i mitten :)

        
I uthuset finns tre olika rum och till ved-/redskapsboden är dörren egentligen ganska ful men jag gillar den! Den passar perfekt i stilen med den stora nyckeln som man öppnar med och gör sig väldigt bra med tanke på att huset ändå är 100 år gammalt :) Pumpen funkar tyvärr inte men får gärna vara kvar ändå - ska sätta en blomma vid den nästa sommar, tror jag! :) De lila blommorna finns på några ställen i trädgården och lyser upp nu när mörkret kryper sig närmare.

  
Alldeles bredvid boden, längst ner i trädgården, finns en grind i smide. Bakom den rinner bäcken! :) Den var en av grejjerna jag verkligen föll för när vi kollade på huset första gången! Nu när det regnat en hel del så är det en massa vatten som åker förbi - jag tycker det är väldigt idyliskt! Massa gröna buskar och träd, alldeles tyst och så bäcken som porlar. Fantastiskt! :)


Den här porslinskaminen är väl egentligen ingen liten detalj i sig, men den är utsmyckad med väldigt många små detaljer :) Tyvärr är det eldningsförbud i den just nu men vi planerar att fixa den till ev. nästa vinter så att vi kan dra nytta av den :) Den finns uppe i vår stora hall och när vi väl fått ordning där kommer den utan tvekan att stå i centrum! Jag tror jag ska ha de små guldiga luckorna öppna i vinter och sätta in några blockljus? :)


Sist men inte minst vill jag visa denna enkla skylten som hänger alldeles innanför dörren, bredvid vår nyckelhängare. "Livet är inte lätt bara fantastiskt". Den säger precis hur livet är eller kan vara och den känns som en bra påminnelse varje gång man går ut eller kommer innanför dörren. Trots motgångar och att vissa dagar är riktigt tuffa så finns det massvis med grejjer som gör livet helt underbart och värt att leva! För, om allt var en dans på rosor skulle man förmodligen inte uppskatta de fina sakerna i livet, vilket jag försöker tänka på varje dag. Även de dagarna det kan vara riktigt svårt så finns det alltid positiva saker som överväger de negativa. Tro mig :)

-----------------

Åh, jag är verkligen förälskad i vårt hem. Visst, det finns mängder med saker kvar att fixa och trixa med och en del av rummen är fortfarande ganska tomma men jag vet att det kommer bli så himla fint när vi är klara :) Det känns helt underbart att vi får växa tillsammans med huset! Ett hem där jag och Albin kommer leva tillsammans i många, många, många år - det är verkligen en himla fin grej och jag kunde omöjligt ha varit lyckligare än vad jag är just nu :) Livet är på min sida!

Ha en fin dag allihopa och njut av de små detaljerna som livet har att erbjuda :)

I need it!

Kategori: Min vardag

Jag behöver en förändring. Utseendemässigt, alltså. Vad ska jag göra!? Färga håret, klippa, förlänga,? Jag känner mig tråkig. Ge mig förslag? :)

Det känns perfekt.

Kategori: Min vardag

http://www.youtube.com/watch?v=ss5x61VEd28  Jag älskar denna låten! Den känns som en härlig, gammal goding (trots att den är ny) och man kan inte låta bli att bli glad och vilja dansa när den spelas :) En skön låt att starta dagen med! :)

Idag är jag ledig så ska ta tag i den halvmålade stolen som står i garaget, ta mig en promenad, rensa ogräs och dra mig till optikern :) En lagom dag! Och ikväll - WAAH! - är det premiär för den nya säsongen av Ensam mamma söker :D Mitt favoritprogram sen allra första säsongen! Jag sitter bänkad varje vecka och tycker att programmet både är roligt, romantiskt, somrigt, fjantigt och ibland ganska patetiskt - men oj vad jag gillar det! :P Det är ju egentligen en ganska slampig programidé eftersom det pussas med alla till höger och vänster och de är kära i alla samtidigt, ungefär. Man kanske måste pussas och ha lite "hoppla i halmen" för att känna om det är rätt? Jag tror det. Det är som att köpa bil. Du måste ju provköra den först, kolla att den svarar när du trycker på gasen och låter som den ska - annars köper du ju inte bilen, eller hur? :P (ooh vad jag älskar metaforer!!)

Ha en fin dag!

/Mia - Jag kan verka galen, men det känns perfekt.


ps. Jag tycker att de där blåhuvudena kan dra åt skogen med sin sänkta restaurangmoms. Mm visst, gör klyftan större bara. Gynna dem som redan har pengar. Tro, på fullaste allvar, att alla krögare kommer anställa fler ungdomar och invandrare (när de i själva verket bara ser pengarna rulla in) Skit i våra pensionärer som bidragit till vårt land i 65 år, varför ska man bry sig om dem för? Låt dem leva på sina små pensionärspengar. Jävla idioter, vakna upp för fan. ds.