MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Skrållan.

Kategori: Min vardag

Titta på vår lilla skrutta vad hon ligger och myser på fönsterbrädet i köket :)



Elementet är på och hon ligger där varje dag och gottar sig i värmen! Lilla Skrållan (som vi döpt henne till) som kom till oss i början av november - så liten, rädd, ängslig, smutsig och hungrig. Hon är fortfarande skygg och väldigt försiktig men oj vad mycket bättre hon har blivit! Hon springer i alla fall inte och gömmer sig hela tiden nu utan sitter gärna under köksbordet och tittar på när jag lagar mat och pysslar i köket :) Hon har blivit vår lilla bebis kan man säga! Får ont i hjärtat och blir väldigt ledsen och arg när jag tänker på vad hon kan ha blivit utsatt för, för att bli så himla rädd. Vågar inte riktigt föreställa mig det :( Usch! Nu känner jag mig nästan som en mamma till henne och vill bara ha henne nära mig hela tiden. Trösta, ge kärlek och visa att inget i hela världen får göra henne illa. När jag är ledig och hemma så är det precis som att hon ropar på mig ibland, när hon inte vet vart jag är. Går jag iväg så står hon och jamar lite högre än vad hon brukar och när hon ser mig igen blir hon tyst och stryker sig mot saker! Väldigt gulligt måste jag säga! :) Jag plockar upp henne varje dag och håller i henne korta stunder. Kramar och pussar henne, håller henne mot mitt bröst för att hon ska känna sig trygg, pratar med henne och försöker verkligen få henne att förstå att allt är bra och att vi inte vill henne något illa. Efter en stund spinner hon så högt att det låter som att hon kuttrar som en duva och så vill hon gärna stryka sin nos mot mitt ansikte :) Man kan inte annat än smälta och jag kan inte annat än ta hand om denna söta lilla dam! Till våren ska hon få vara ute på altanen och vänja sig vid att vara vid trädgården m.m. och sen ska vi ta med henne ut så hon får springa och utforska omgivningen och vara som en riktigt katt! Vad lycklig hon kommer vara <3 Hon och vår fina Zac kommer bli de bästa vännerna, det tvivlar jag inte på en sekund! Kvarterets radarpar ;)



Glidarn!


Dags att ta ut Moussakan ur ugnen, för strax kommer min fina man hem :) Till efterrätt blir det kladdkakemuffins med choklad-smörkräm! Yummie :D

/Mia - Everything's gonna be alright.


ps. Pappa och bror: Kom till jobbet imorn efter läkarbesöket så bjuder jag på gofika! .ds.

En charmig gammal skolbänk.

Kategori: Min vardag

För några dagar sen fick jag en sådan briljant idé! Jag måste hem till mina kära föräldrar för att hämta den gamla skolbänken som jag hade på mitt rum när jag var liten - den skulle passa alldeles perfekt i gästrummet för att agera skrivbord för gäster och sen så småningom första knodden :) Gick och funderade på detta och även vad för stol som skulle passa? Hum... Tog mig en tripp till Röda Korset - och där var den! En karmstol i pinnstolsvariant :D Att den dessutom bara kostade mig en femtiolapp var definitivt överkomligt.
Så, igårkväll tog jag mig en tripp hem till päronen för att umgås medan min man var ute på andra äventyr. Jag konkade ner den gamla skolbänken från aaaallra längst in på vinden och lade den sedan där bak i crossbussen :) (jojjomen, jag fick köra finåket!) Fick även med mig min gamla rosa plåtlampa hem! Jag som inte ens målat klart våra matsalsstolar än har nu ytterligare möbler att fixa med (A) haha. Det tar aldrig slut!? Men shit vad nöjd jag är nu :D Lampan ska spraymålas vit, stolen ska nog målas svart tror jag - hör och häpna - och skrivbordet vet jag inte riktigt än? Jag fick stränga order från min mor att jag absolut inte fick måla det, men  njaaa. Vi får se :) En sak som i alla fall är säker är att det måste slipas! Det finns alltför många bevis på att jag haft detta som ung dam i form av hederligt kladd och lite ristande precis överallt :P Charmigt kan man tycka, men nej. En sak kan jag i alla fall säga: Såna här saker gör mig lycklig i hela kroppen :D Det kommer bli SÅ himla bra! Wiiehoo!

Tips på hur/om jag ska måla bänken? :) PS. Lägg absolut INTE nån energi på att äcklas av tapeten - det gör jag tillräckligt så det räcker och blir över. Tvi tvi tvi. (tur det bara är en fondvägg!) Här ska tapetseras i vår - no doubts!
Jag tror det här kommer bli riktigt tufft! Annorlunda och egenfixad - precis i min melodi :)



Dags att ta ut de sista morotsmuffinsarna från ugnen. Kaffet ska igång och mannen ska ropas in från garaget :)
Trevlig lördag, vänner!

/Mia - om två veckor får jag äntligen mina nya glasögon :) Spännande! Bilder kommer.


ps. Ett fyrfaldigt leve för min finfina vän Camile på hennes dag, hon leve, hipp hipp: HURRA HURRA HURRA HURRAAAA! :) .ds.