MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Gängbråk på Ingsbergssjön?

Kategori: Min vardag

Hej i snökaoset!
Galet vad mycket snö det kommit de senaste dagarna :O Kanske inte så konstigt med tanke på att det i princip snöat konstant i fyra dagar, eller nåt sånt... Vet inte riktigt om jag gillar vintern? Jag tror att sålänge jag får vara inne och slipper gå ut i snöyran så - fine :)

Men - detta "men" som alltid finns där, mer eller mindre, - eftersom man har hund så måste man ge sig ut... Drog på mig varma kläder, mina joggingskor och traskade iväg. Är ju egentligen så himla skönt när man väl kommer ut, men det känns som att man glömmer detta varje gång när man står där och ska försöka ta sig ut... I vilket fall, tog mig ett varv runt Ingsbergssjön - och herregud! Mitt på sjön, på isen, står alla svanar (de är ju typ 15-20 stycken nu!) i två olika "gäng" en bit ifrån varandra, gapar på varandra och sträcker på sig. Stod där och skrattade för mig själv en stund och bara väntade på att de skulle börja dra kniv eller pistoler och attackera varandra :P haha! Vilket syn, alltså!

Och som min fina Albin sa: "Vad skönt för dig att kunna gå ut och gå utan problem Babe, och slippa ha ont i benet." Alltså, jag tror inte ni förstår hur otroligt härligt det känns. En så enkel sak som att kunna ta en promenad! För några veckor sen var detta helt och hållet omöjligt för mig eftersom smärtan hela tiden malt sönder mig och benet har varit så stelt att jag inte kunnat röra mig särskilt bra. Jag trodde då att jag inte skulle kunna gå utan smärta på extremt länge till. Jag är så otroligt tacksam att detta inte var värre än vad det är, att smärtan i princip är borta helt och att jag faktiskt är frisk :) Jag har bara lite mer skelett i benet än alla andra och är lite "knöligare" ;) Har börjat träna ben nu igen, men det blir att ta det väldigt försiktigt med motstånd/vikter så att benet vänjer sig :) Tur jag har Albin som stöttar mig, hjälper mig och som även hejdar mig när jag ska ta det lugnare! :)

----------------

Well, om ni ursäktar så ska jag trippa iväg och börja fixa lite med lunchen nu. Enjoy your day!

/Mia - tre diamenter. du, jag och kärleken.


ps. "Varför måste man ta av sig byxorna hos tandläkaren?" haha. ds.

"Everything" - Michael Bublé

Kategori: Min vardag

You're a falling star, you're the getaway car
You're the line in the sand, when I go to far
You're the swimming pool, on an august day
And you're the perfect thing to say

And you play it coy but it's kinda cute
Oh when you smile at me you know exactly what you do
Baby don't pretend that you don't know it's true
Cause you can see it when I look at you

And in this crazy life
And through these crazy times
It's you, It's you
You make me sing, you're every line
You're every word, you're everything

You're a carousel, you're a wishing well
And you light me up, when you ring my bell
You're a mystery, you're from outer space
You're every minute of my every day

And I can't believe that I'm your man
And I get to kiss you baby just because I can
Whatever comes our way, we'll see it through
And you know that's what our love can do

And in this crazy life
And through these crazy times
It's you, It's you
You make me sing, you're every line
You're every word, you're everything

And so la la la la, so la la la la

And in this crazy life
And through these crazy times
It's you, it's you
You make me sing, you're every line
You're every word, you're everything

You're every song
And I sing along
Cause you're my everything.






Fredag = ledighet!

Kategori: Min vardag

Kan utan konstigheter erkänna att det är grymt skönt att vara ledig varje fredag, med tanke på att jag då får en långhelg med ledighet varannan vecka då jag inte jobbar helgen :) (fast ja - lite mer arbetstid och på det lite mer pengar skulle man inte tacka nej till^^ Hum.)

Idag kommer Albin hem på lunch igen! Det gillar jag :) Det är mysigt. Så slipper man vara ensam hela dagen också (A) Jag - min sällskapssjuke galning - klarar ju inte det :P Men, som jag sagt så många gånger tidigare: Jag anser inte att det är något fel med det. Varför skulle det?

-----------------

I tisdags körde jag mitt första benpass på tre månader! :D Med tanke på att jag inte ens kunnat ta promenader under dessa månader så är mina ben riktigt svaga just nu, och de har i princip försvunnit känns det som... Lyckades hålla mig lugn med vikterna och körde efter min nuvarande förmåga :) Kändes toppen! På onsdagen tog jag även ett tiominuters pass på löpbandet. Inte många minuter, men det är vad mitt ben och min kondition klarar av just nu. Jag tar allt pö om pö och väntar med tålamod (för en gångs skull) tills allt blir bra :) Two thumbs up!

Tänk vad musklerna försvinner snabbt, egentligen. På endast tre månader har jag knappt någon styrka kvar alls, känns det som. Bara att cykla till jobbet är en utmaning! :O Tänk då dessa människor som aldrig rör på sig. Som aldrig ens tar promenader. Jag har kommit på att detta verkligen gör så otroligt mycket, med tanke på att jag haft träningsuppehåll så länge innan jag började gymma nu igen i september, men ändå alltid varit ute och gått varje dag. Mina ben har aldrig varit såhär svaga! Om man då i princip aldrig tar promenader och rör på sig på något sätt - man måste ha väldigt lite kraft? Bara en liten fundering. (Som i dagens samhälle är så extremt viktig.)

-----------------

Dags att göra lite nytta. De nytvättade kläderna har väntat på att vikas i tre dagar nu. Ajjsing!
Ikväll blir det fredagsmyyyys. Me liky :) Det finns verkligen ingenting som går upp emot helgerna! Jag älskar verkligen vardagslivet, att man har sina rutiner och att man delar dem tillsammans - men helgen. Då blir det en helt annan stämning, man kan hitta på mer saker som man inte hinner på vardagarna och man är mer avslappnad. Kvalitetstiden blir på ett annat plan! Att ha helgerna och utnyttja dem på rätt sätt, det är nog en av de många grejjer som ger mitt liv en mening.

/Mia - öööh?


ps. ibland förstår jag mig inte på mitt humör. Eller, gör jag det? .ds.

Galen jobbdag!

Kategori: Min vardag

Jag tror att halva Småland bestämt sig för att besöka Mio i Nässjö idag, för JAJKS vad folk vi haft :) Kund där, kund hit och kund dit. Vart man än vände sig stod där en kund ivrig efter hjälp. Visste knappt var man skulle börja ibland! Och man kan ju inte ställa sig och köra ole dole doff bland kunderna heller, direkt ;) Det blev fem intensiva timmar utan någon som helst rast och jag känner det i precis hela kroppen. Helt död! Får bli en lång och varm "ljusdusch" nu (som jag kallar det) för att varva ner och komma i andra tankar :)

Albin är iväg på Boda Borg med jobbet och ska ikväll även iväg med dem en sväng så han lämnar mig hemma... :P Camile kommer hit så vi ska ha lite tjejkväll :) Aldrig fel!

----------------

Man kan inte alltid skylla på dåliga erfarenheter, men jag tror faktiskt att är man med om samma sak tillräckligt många gånger så är det riktigt svårt att ändra tankesätt. Men jag testar, såklart. Jag måste ju, med tanke på att det inte finns så mycket annat till val.


/Mia - bitter?


ps. "har ni öppet till klockan tre idag? Nämen, så fiffigt!" .ds.

Eliza Doolittle.

Kategori: Min vardag

Hennes album som sprutar ut från mina högtalare just nu. Hon är riktigt bra! :) Gillar, diggar och dansar.

----------------

Lyckats städa hela lägenheten (den är ju SÅ stor, liksom ;) ), skällt tillbaka på hunden några gånger, gjort goda hemmagjorda hamburgare till mig och min man, insett att vår tv inte vill visa något annat än myrornas krig idag, fått ett par fina sms, insett för 1000:e gången att jag är duktigt lyckligt lottad, läst lite bloggar och så har jag skuttat nerför trappan - bara för att jag kan. :) Det gäller att uppskatta de små sakerna här i livet också, glöm aldrig det!

Ikväll ska vi åka in till Jkpg för att äta en mysig middag någonstans inne i stan för att sen bege oss til Kinnarps arena och kika på kusin Hanna när hon spelar grym hockey :) Hejaheja! Ser fram emot en mysig kväll full med kärlek. Och massa pussar, såklart.

Nu ska jag dricka te, lägga mig i soffan under vår nya och extremt härliga pläd, läsa en bok och kanske somna en stund. Gillar läget!

/Mia - Eliza Doolittle – Pack Up   (eller här: http://www.youtube.com/watch?v=M0t-giMkSHU&feature=related )


ps. Pack up your troubles in your old kit bag and bury them beneath the sea. .ds.

Jag tilhör gruppen som kallas "Unik"

Kategori: Min vardag

Min läkare ringde igår. Så fort jag såg telefonnumret kände jag hur hjärtat började slå snabbare och hårdare, det pirrade i magen och händerna skakade. Jag skulle äntligen få beskedet jag så länge väntat på. Vad skulle proverna visa?

Efter både cell- och vävnadsprovsvar visar det sig att "det" i mitt lår enbart är skelett :O Min kropp har på något sätt fått fnatt och börjat bilda ben i låret. Det är tydligen väldigtväldigt ovanligt att detta händer, så de vet inte varför kroppen gör så. Han sa att han förstår varför jag haft såna extrema smärtor - och vem förstår inte det nu? Inte så konstigt ju... Som läkaren sa: "Du såg väldigt ynklig ut när du var här uppe sist". Tyckte ju också det var väldigt märkligt att knölen är så himla stenhård, men nu faller även den pusselbiten på plats :)
I vilket fall så är detta ingenting man gör något åt utan det kan försvinna av sig själv utan någon operation :) Ev. försvinner aldrig själva knölen, men sålänge jag inte har ont av den så får den sitta kvar där den sitter! Blir ett återbesök uppe i Linköping i januari för en ny magnetröntgen så att de kan följa upp det här och se hur det utvecklas (invecklas kanske? ;) ) eftersom det - som sagt - är så pass ovanligt. Så ja, lite unik är jag allt :) Det har ni gjort bra, mor & far!

All rädsla jag känt, all uppgivenhet, nervositet, smärta jag aldrig tidigare varit med om, tankar på det värsta osv.osv. Det är extremt jobbigt att uppleva. Men - igår. På bara några minuter vände mitt nedslagna och nervösa Jag till den normala Mia :) Helt underbart! På jobbet blev jag kramad, alla blev så glada för min skull och jag själv kunde inte sluta le. Nu mår jag bra igen och bara nu när jag tänker på allt som varit rinner det stora tårar av glädje och lättja nerför mina kinder. Leendet sitter där det ska och shit vad bra jag mår nu! Tusen tack.


/Mia - Dags att bli stark igen! Som jag längtat :)


ps. Hey I made it. I'm the worlds greatest! .ds.

Det låg en överraskning hemma på köksbordet i måndags,
när vi kom hem :) En fin "A"-berlock att sätta i mitt armband.
Tack älskling! :)
 

Pensionärsjävlar!

Kategori: Min vardag

Det är onsdag...

Kategori: Min vardag

...och det innebär ledig dag för min del :) Visst är det riktigt skönt att vara ledig mitt i veckan - men vad tusan ska man hitta på hela dagen? :O Nu när vår tv är inne på reparation dessutom kan jag ju inte slöligga i soffan och kolla på alla serier som går om dagarna :P (Me liky!) Det får bli en nyttig dag idag kanske? Städa lite, fixa hundens päls, shoppa på apoteket, fixa nytt busskort, läsa en bok och bara va? Njaaaa, vet i katten ;) haha. Får se, får se!

Igår valde jag att komma igång lite med träningen igen efter lite mer än en veckas paus. Kändes bra! :) Är lite lagom mör i kroppen idag och jag älskar den känslan verkligen! Att kroppen har gjort någon nytta, varit igång och att man kämpat - verkligen skönt :) Kan fortfarande inte köra något annat än överkroppsträning, men det känns iaf bättre än inget alls. Ser fram emot att träna ben sen och vara ute och springa, när mitt ben väl blir bra :) Saknar att springa och att ta ut sig fullständigt, känna att pulsen är uppe i max och att det kittlas i benen pga utmattning! Härlig känsla :D (am I crazy?)

---------------

Just nu längtar jag till julen. Inte all stress med julklappar hit och dit, utan just känslan. Glöggmys, lussekatter, pepparkaksbak, pynta, stämningen, gå på stan och höra julmusik spelas i någon av affärerna, att man är tillsammans med nära&kära och såklart - allt godis (A) Jag gillar julen :) Och tänk i år - första julen med min man! :D Åh så härligt det ska bli! LÄNGTAR <3 Kommer lätt bli den bästa julen någonsin, det lovar jag. Ska förresten sätta upp en mistel här hemma tror jag, så att jag får ännu fler pussar än vanligt (A) Smart va? hih. Ps. Jag kan aldrig få nog av att säga hur glad och lycklig han gör mig! :) Magiskt.

---------------

Hum, satt precis och läste en kändisblogg och jag undrar - blir man så himla mycket lyckligare av en massa pengar, egentligen? Jag skulle inte tacka nej till en liten summa just för att få det där boendet man drömmer om, men allt överflöd? Jag vet inte riktigt... Måste kännas bättre att kämpa lite för pengarna varje månad, bli glad när man ser att kontot vuxit lite den 25:e och lära sig vikten av att prioritera vissa saker? Fast ja, vad vet jag - jag har ju aldrig suttit i den där stora pengasitsen, direkt... :P Back to reality.


/Mia - muskelberget numero 1 ! ;) haha.


ps. Han är väldigt söt, min Albin. ds.



Ååh! :)