MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Putsa diska, tvätta, damma...

Kategori: Min vardag

Tänk vad mycket måsten det finns, men varför är inget av dessa måsten särskilt roliga? Är det för att de är just "måsten"? Hade det varit roligare att handla om man inte var tvungen? Eller dammsuga? Eller hänga tvätt? -vilket är nåt av det absolut tråkigaste jag vet... Kanske faktiskt är så att det skulle gå lite lättare om det helt enkelt var valbart. Då har jag bara ett litet dilemma - hur ska det gå till? Får nog både gnugga och vässa hjärncellerna...
 
----------------------
 
Hösten har dragit igång igen och jag ska återaktivera mitt gymkort. Längtar verkligen efter ett rejält gympass! :) Ska även dra igång med spinning igen är det bestämt! Hur längesen som helst och jag är riktigt taggad! Let's do this, Carolin-Pralin! :) 
Imorn: En löprunda efter jobbet! Längtar :) (och ja: Blodomloppet gick sååå bra i tisdags! Vilket lyckorus :D 
 
Håret är numera avklippt till en page och jag är helt förälskad. Tur man känner bästa frisören! :) 
So long.

"Jag unnar mig lite..."

Kategori: Min vardag

I veckan så satt jag på restaurang med mina kära kollegor och när efterrätten kom in så pratades det om att unna sig lite gott. Jag har funderat över detta ett tag så det var extra roligt att höra just deras definition av "att unna sig". Jag klandrar dem inte - jag tror 95% av Sveriges befolkning tänker precis likadant, även om alla i sin tur har olika tycke och smak om vad de vill ha.
Som för de allra flesta människor så brukar det innebära att man låter kroppen få i sig något onyttigt, dvs. godis, chips, feta såser, vin/öl m.m. Tanken har slagit mig: Borde man egentligen kalla detta att man unnar sig lite lyx? Man äter/dricker saker som kroppen faktiskt inte alls vill ha, men just i den stunden så tycker man att man unnar kroppen något extra gott. Kroppen vill inte ha detta, det är hjärnan. Huvudet tycker att det är en fantastiskt bra idé och då har kroppen inte mycket att säga till om tyvärr. Vad skulle hända om vi istället unnar oss bra grejjer? Sånt som kroppen skriker efter att den vill ha och vill ha mer av? Skulle vi må bättre? Skulle vi undvika att det dåliga samvetet tränger sig på vid slutet av dagen? Kanske. Jag har också "unnat mig gottigheter" men har äntligen kommit på att jag inte tycker det är rätt sätt att unna mig något. Skäm bort er själva - kopiöst - men med bättre grejjer! Det förtjänar ni :)
 
 
Jag har unnat mig ett par fräsiga och väldigt sköna skor!
 
Lite bilder från sista semestern får ni nästa gång! :) Hey hoo!
 
 
 

Motto!

Kategori: Min vardag

Ett av världens bästa motton är enligt mig: 
 
 
Tror ni att det är såhär: Kan man inte så vill man inte tillräckligt? Jag tror på detta och brukar försöka komma ihåg att tänka såhär i ALLT jag gör, och yes - saker och ting känns genast mycket lättare och framförallt roligare! För jag tror att ställer man sig själv bredvid och envisas med orden "Jag kan inte" så håller du enbart tillbaka dig själv och du kanske innerst inne inte ens vill tillräckligt mycket för att ens försöka?  
Våga prova nya saker för vad kan egentligen hända? Antingen blir det grymt jäkla bra eller så blir det lite tokigt och man får rätta till det genom att försöka igen. Ingen större skada skedd. Go for winning! 
 
Nu: Kvällis efter att ha sprungit rekordtid på den där rundan med alla hemska uppförsbackar. Yejj! 
 

Semestrar.

Kategori: Min vardag

Mest en uppdatering för att visa att jag lever :)
Ledighet = Äta gott. Spontanåka till stränder och mysiga platser. Springa milen. (!!) Njuta. Snälla Gud, om du finns: Se till att sista veckan går riktigt sakta :)
På återseende vänner!