MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Och just det...

Kategori: Min vardag

Glömde ju visa er denna! Köpte denna enormt fräcka,  mintgröna, slitna plåtskylt för några veckor sen. Jag brast ut i sånt skratt i butiken så kände "Den måste jag bara ha". Den står inne på hyllan på toaletten och skymtar lite bakom tandborstar och ljus, och ger ett litet léende varje dag :)

Första advent har passerat och andra närmar sig med stormsteg.

Kategori: Min vardag

Ja, bokstavligt talat. Jösses vad det blåser ute hela tiden! Idag har det väl lugnat ner sig lite, men i helgen trodde jag att sovrumsfönstret skulle blåsa in. Hua, lite otäckt tycker jag!

Jag har lyckats julpynta lite, och ni som känner mig vet att jag älskar att ta fram tomtar och allt annat juligt tidigt! Känns så tråkigt att man inte "borde" ta fram tomtarna förrän vid tredje advent - då ska de ju bort snart igen! Nä, vid första advent då plockar jag fram några av mina skäggklädda gubbar och så drar jag även fram julkulor och hänger i fönstrena :) Och tänka sig: Om mindre än en månad är det julafton! Galet. Jag tycker alltid att hösten brukar dra sig fram i snigelfart och allt är så mörkt, grått, dystert och extremt tråkigt MEN i år känns det som att hösten rört på sig i raketfart och den har varit betydligt soligare och ljusare än vad den brukar. Hm, är det bara jag? Tråkigt dock att hösten kommer nu istället: Jag vill hellre ha snö! Bara litegrann som lägger sig, liksom. Ja, snälla kära Gud - oss kvinnor emellan: Lite snö tack? (Jag tänker ALLTID envisas med att Gud är en kvinna, om det nu finns en så hög "makt". Finns väl inga män som är så smarta?)

Well, här får ni några delar av min julinspiration. Inte mycket till världen än men det kommer! Tycker det är lite svårt när man är i en helt ny miljö (huset) där man aldrig inrett innan. Då får man fundera lite extra och ta det lite långsammare :) Och som vanligt, klicka om ni vill ha bilden större!

        

Stegen vi hade i sovrummet tidigare för att hänga kläder på har numera sin plats i matsalen! Kistan fick vi av Albins mamma, vilken jag absolut inte tackade nej till :) I hallen har jag bara bytt ut det förra ljuset mot ett mörkrött och ställt dit granen i fattigmanssilver :) Rullarna fick jag idé att göra när jag bläddrade i min älskade inredningsbok. Har två gamla böcker liggandes ovanför öppna spisen, och den ena innehåller "Dagens text" eller något sådant, så rev ut de två blad som är från våra födelsedagar, rullade ihop och lade på skänken :) Perfekt! Måste erkänna att jag blev väldigt nöjd och stolt över dessa (A)


        

I köket har pepparkaksformar och glöggmuggar åkt fram! På min kära hylla, som Albin så snällt fixade i somras, har muggar och ett gammalt rivjärn tillkommit :) Rivjärnet fyndade jag på Östragård i Moheda för ett par veckor sen. Pepparkaksformarna trädde jag på snöre och hängde upp :) Både på ena konsolen och i lilla luckan som finns i väggen in till matsalen! Denna lucka är verkligen perfekt när vi har gäster, man kan stå i köket och förbereda och fixa och ändå ha kontakt med de fina människorna som sitter vid bordet :) Perfekt!


        

Vår adventssljusstake detta år är nästan lite "vildvuxen". Jag plockade lite av varje i trädgården och lade ner :) Julstjärnan står högt och pråligt i den vita krukan och en likadan finns i hallfönstret uppe :) Tror nog detta är mina första julstjärnor någonsin! :O På tredje bilden ser ni vart vi får våra julstjärnor ifrån! Detta är ett TRÄD och bilden tog vi i Kenya i somras när vi besökte Karen Blixens f.d. hem! Så ja, våra julstjärnor är ganska små om man jämför med orginalet :P haha.

        

Vår porslinskaMin har fått sig ett jullyft med en liten krans som jag band häromdagen :) Eftersom det är eldningsförbud i den (tyvärr! ska fixa detta inom några år så att vi kan elda i den) så har jag satt in ett par blockljus och en ljuslykta och tänder på kvällarna :) Och givetvis Vera: I kaminen står även den fina porslinskaNinen :D Den skänker mycket värme i hjärtat, kan jag lova :) Och, en bild på skänken som jag så länge lovat att visa. Jovisst, den är målad vit och den har stått där uppe i hallen ett bra tag nu. Men jag har inte en suuusning om vad jag ska ha i den!? Därför ni inte fått se en bild än... Böckerna som ligger på är verkligen favoriter då de luras lite och är trälådor med förvaring, och ljuslyktan är en rostig sak som verkligen faller mig i smaken. Men resten? Böcker har jag testat, men det blir inte bra. Förslag snälla?



        

Påväg in i vårt sovrum möts man av denna härliga syn :) En drivvedskroklist! :D Den sitter verkligen som en smäck och jag har förbjudit Albin att hänga sina kläder på den. hihi. Den är enbart till för fina saker så som min vita spetssjal, en gammal nyckel hängandes i ett spetsband och två fattigmanskulor! Vackert och enkelt. Helt min refräng! :)


     

Vår säng har även kommit på plats och den är helt underbart stor och härlig :D Vår lille Zac har även upptäckt detta och ligger gärna här när han väl är inne :) (och givetvis ska denna svarta katt ligga på den vita filten!) Vår äventyrare var ute både hela dagen igår och även hela natten så han ligger där uppe helt utslagen :) Så söt! Och sist och även minst är lilla Skrållan, som vi döpt henne till! Denna lilla katt kom till vår ytterdörr för lite mer än 2 veckor sen. Utsvulten, smutsig och rädd. Hon får nu bo hos oss :) Förmodligen en stackars sommarkatt som ingen längre vill ha :/ Hon och Zac funkar bra ihop, även om de ibland fräser lite på varandra eftersom de inte riktigt är så lika än vad gäller tankar om lek osv., men det kommer. Sakta men säkert :) Lilla Skrållan som bara är hälften så stor som Zac morrar om något inte är okej och då går "stora" Zac iväg. hehe. Hon är väldigt rädd för mig och Albin fortfarande och vi undrar varje dag vad hon kan ha varit med om för att ha blivit så extremt rädd för människor? Vill nog inte veta när jag tänker efter :/ Men vi klappar henne så fort vi får chansen (när hon äter, för då finns bara ögon för mat) och vi hoppas att hon snart blir vår mystjej :) Det går framåt, sakta men säkert, så vi fortsätter ha tålamod och tänker absolut inte ge oss utan vi vill ge denna sötnos ett värdigt och härligt kattliv. Vilken familj vi blir! :D

Snart kommer Camile och godingen Elliot och då ska vi göra tomteskumsfudge :) Tjoo!

/Mia - börjat träna igen. DAMN it feels good! :D


ps. känner att jag snart måste söka mig vidare. Vidare till något som jag vill göra, inte något som bara gynnar någon annan än just mig själv. Dags att ta tag i saker och ting! .ds.

I want your everything as long as it free.

Kategori: Min vardag

Jobbhelg = lugna och fina kvällar. Har efter en ganska lugn dag på jobbet kommit hem, mötts av en väldigt "hej-vad-glad-jag-är-att-se-dig-sambo" :), tagit mig en dusch och nu hamnat här. Ikväll ska Albin iväg så vad passar bättre än att Ewefina kommer hit och gör mig sällskap? :D Mat, godis och massa tjöt står på schemat! Vad mer kan man begära en skön lördagkväll?

Dags att fixa lite.
/Mia - Till alla er desperados där ute; Gå till hotellet ikväll och se "Sara and The Dolls" ! (Pinsamt.)

Lite onsdagstankar.

Kategori: Min vardag

Morgonkaffe i muggen. Kollat på senaste avsnittet av "Ensam mamma söker" på play. "Efter tio" går i bakgrunden på tv:n. Frukosten nere. Den klassiska onsdagsritualen. Sitter i soffan och njuter av att starta dagen i min egen takt, i lugn och ro och med tid att fundera på saker och ting.

För er som kollat nyheterna och läst tidningar så har ni säkert sett och hört om förslaget att människor som begår brott under berusade former ska få lindrigare straff, p.g.a. att man då inte är i sina sinnes fulla bruk och inte riktigt vet vad man gör och då agerar på sätt man inte skulle göra om man var nykter. Jag undrar hur man tänker om man ens kommer med det förslaget!? Är denna människa så packad själv att denne inte vet vad den säger!? Det var nog det sjukaste jag hört på riktigt länge. "Men du, häv lite så kan du slå honom sen", "Ta en extra hutt innan du gör det där bankrånet", "Sup dig lite full innan du slår ihjäl din fru, då får du inte så många år i fängelset sen. Bra va!?" Jävla nötter. Hur ska de då göra med den man som körde ihjäl den lilla 2-åringen i somras? Han var ju onykter när han körde. Ska han få lindrigare straff då? Skulle inte förvåna mig ett dugg om nån annan nöt ger detta förslag snart. Jovisst, det är olagligt att köra bil alkoholpåverkad - men han var ju inte i sina sinnes fulla bruk så vi kan ju inte straffa honom för att han satte sig i bilen, för det var ju alkoholen som talade. Eller? Kyss mig nånstans. Ironiskt vore ju dock om alla dessa brottslingar missuppfattar det hela och super så mycket att de knappt kan stå på benen när de står där på banken med rånarluva på och sina soft airguns viftande åt alla håll. Nä, skärpning Sverige! Det handlar väl ändå om att landet ska gå framåt i utvecklingen?

Sen har jag en annan fundering. Jag läste i tidningen i veckan om att man hittat gamla skelettdelar och människotänder som enligt forskarna är ca. 45.000 år gamla, dvs ungefär samtidigt som neandertalarna fanns på jorden. Tror kristna inte på detta? För enligt dem har ju människan inte funnits så länge? Rätta mig om jag har fel. Egentligen är det samma sak med alla dinosaurieskelett man hittat genom tiderna. Menar de på fullaste allvar att det ska vara ett kasst skämt eller att någon lagt ner en enorm mängd med energi på att tillverka dessa skelett/kroppar och vill jävlas med världen? Jag har alltid undrar hur religiösa tänker, så snälla - kan någon upplysa mig vore jag tacksam.

----------------

I helgen hade vi finbesök här i Anneberg! Herr och Fru Larsson kom långväga för att umgås med oss en hel helg :D Kusin-med-respektive-middag, fikastunder, långpromenad, Tintin 3-D på bio, Jönssons Biffhus (haha), sovmorgon och massa tjöt hann vi med :) Och vet ni vad? Jag har fått en porslinskanin! :D Den står nu i porslinskaminen och ger lite extra värme tillsammans med alla ljusen! Perfekt :) Tusen tack för en bra helg, mina fina!

Ska försöka töja min kind så den blir lite fladdrig och sladdrig så det kan sluta skava från den där extremt påträngande och jobbiga visdomstanden. Hade du varit större och inte tillhört mig själv hade jag gett dig en rak höger.


/Mia - Träffa min absolut finaste Camile och absolut charmigaste Elliot lite senare ♥


ps. P1, din lille skit som tjuvstartar! Tror du jag vill också nu eller!? :D .ds.


Hoollaballoolaa!