MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

!

Kategori: Min vardag

Fikan med P2 slutade med att även Jonna och Linda joinade partyt, vilket alltid är trevligt :) Efter många olika samtalsämnen kom vi in på vår "kära" arbetsplats och kom fram till att arbetsmiljön där verkligen är skit och att de inte ens verkar följa arbetsmiljölagen?

"Lagens syfte

Arbetsmiljölagens syfte är att människor ska kunna arbeta och må bra utan att skadas eller bli sjuka som följd av arbetet. Arbetsmiljölagen är en s k ramlagstiftning vars andemening kan sammanfattas som följer:

Arbetslokaler, ljus, luft, maskiner och så vidare ska anpassas efter arbetstagarna vilka även ska ges möjlighet att medverka i utformningen av deras egen arbetssituation. Arbetsorganisation och arbetsinnehåll ska utformas så att arbetstagaren inte utsätts för psykiska eller fysiska belastningar som kan leda till skada eller sjukdom. Styrt och bundet arbete ska undvikas till förmån för variation, social kontakt, samarbete och sammanhang mellan enskilda arbetsuppgifter. Arbetsförhållandena ska ge möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling, självbestämmande och yrkesmässigt ansvar.

Arbetsmiljölagen är utformad efter en helhetssyn på arbetsmiljön och omfattar såväl fysiska, psykiska och sociala faktorer i arbetsmiljön."

Aldrig i livet att de ens vet vad det är? :O Social kontakt? Samarbete? Självbestämmande? Psykisk och fysisk hälsa? Vad är det liksom? Hur man kan ha social kontakt och samarbete när man inte får prata med varandra då man arbetar? Hum. Sug på den ni! Skulle vara extremt kul att ge lite fakta och några papper under näsan på dem, för att få dem att fatta.
That's all for today.

Kommentarer

  • Caroline säger:

    Sv: Ja, det är underbart att bara vara två på hojjen och sitta nära varandra och njuta fram på vägarna. Kommer bli en underbar sommar på hojjen, förhoppningsvis på egen hojj för min del. :)



    Ja, på posten, det ska man ju inte diskutera, dem har tydligen egna lagar. Det har man ju märkt. Är du kvar på posten än?

    2010-05-03 | 18:36:26
    Bloggadress: http://carolinejosefsson.webblogg.se/
  • linda säger:

    ja jisses . det skulle va riktigt iskallt om vi drar upp till dom och visar de skrivna lagarna;)

    2010-05-03 | 19:50:33
  • Mia säger:

    Eller hur! :P Bara att gå in på google och läsa ;) Finns huuur mycket som helst. En del är ju oviktigt till just posten, men mycket skulle vara bra :P Börja läsa, Linda ;)

    2010-05-03 | 19:53:38
    Bloggadress: http://mialouise.blogg.se/
  • jonna säger:

    Gött mia :)

    2010-05-03 | 20:47:13
    Bloggadress: http://jonnajosefsson.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Tack mia för kommentaren!! Skönt att det finns fler på min sida! hihi.. Hoppas allt är bra med dig annars!

    2010-05-03 | 21:02:22

Kommentera inlägget här: