MiaLouise

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.

Halva veckan avklarad.

Kategori: Min vardag

Det är onsdag och vi har börjat prata om konflikthantering i skolan. Intressant, även om jag varit lite småseg och suttit under en filt hela dagen :P Kallt som FAN i klassrummet så halva klassen har suttit och huttrat och den andra halvan har suttit med jacka eller filt på sig :P

Sitter nu med fil, min kära gojibärsmüsli, knäckemackor med keso och paprika OCH ett glas juice (just for your info) och laddar för lite massageplugg och sen simning :) Hoppas det går bra idag och att mitt knä inte krånglar efter. Blev ju ett rent helvete förra veckan :/ Håll tummarna,. Sen efter det är det tänkt för det dagliga kvällsmyset, yesyes :)

-----------------
Skratt!

Skratt fördubblar hjärtfrekvensen mycket snabbt. På tio sekunder jämfört med tio minuter när man ror exempelvis. Vår energianvändning ökar med 75 % jämfört med vilostadium.
Skratt påverkar muskler i bröstet, mellangärdet, skuldrona, halsen och ansiktet - muskler vi använder vid vanlig motion. Samtidigt masseras inre organ. Blodcirkulationen stimuleras och syreupptagningsförmågan ökar. Luften som pressats upp kan uppnå 100km/tim och få ut koldioxidrik luft och därigenom öka utbytet av syrerik luft i lungorna.
Skratt fungerar som bedövningsmedel då det frigör endorfiner i hjärnan. Stressforskare har funnit att skratt främjar immunförsvaret. Vuxna skrattar 13-17 gånger om dan, barn 47 gånger. (jag är nog fortfarande ett barn (A) )

Exempel på skrattövningar:
Klappövning: Under denna övning ska man sitta i en ring och se på ledaren. Hon/han börjar med att klappa händerna och säger därefter: Ha-Ha, Ho-Ho-Ho. Deltagarna börjar göra likadant och sedan går alla runt i rummet och klappar och gapar. Detta är en av de övningar som oftast inte följs av äkta skratt. Detta är mer en inledande övning för att starta igång kroppen inför resterande övningar.
- Växande skrattet: Här gäller det att gå från tyst skratt till högt skratt, från fniss till gapskratt. Man ska göra en liten ring och ställa deltagarna intill varandra. Deltagarna söker varandras blickar och börjar sedan fnissa. Därefter ska en stegring ske och skrattet växer till gapskratt. Även kroppsspråket ska växa genom att exempelvis sträcka ut armarna eller böja huvudet bakåt. Denna övning är lämplig att göra tre gånger.
- Lejonskrattet: I denna övning ska man återigen bilda en ring och stå tätt emot varandra. Här gäller det att hålla kroppen framåtlutad, ungefär som ett lejon. Dessutom ska man hålla händerna, med utspända fingrar, på varsin sida om huvudet. Genom att sedan spänna upp ögonen, öppna munnen maximalt och sträcka ut tungan nedåt så långt det går, ska man börja skrikskratta.

Jag tror absolut att dessa kan göra att man helt plötsligt börjar asgarva tillsammans och ja: Skratt är ju konstaterat att göra oss friskare, gladare och piggare :) Testa?

/Mia - shake shake.

ps. "..ska jag samla mina krafter och göra något stort...". /L.W. .ds.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: